ECG:n puheenjohtaja käy kattavasti läpi seuran tilannetta

East City Giantsin kausi 2017

Kun tätä kirjoittelen, niin useampi ECG:n kausi on jo saatu päätökseen ja uusia ollaan aloittamassa. Seuramme erikoisuus ja samalla myös rikkaus on se, että “vierivä kivi ei sammaloidu”. Seurassamme kun pelataan lippupalloa, amerikkalaista jalkapalloa, salibandyä sekä myös harrastetaan cheerleading -toimintaa. Seurassamme on siis ympäri vuoden kilpailutoimintaa ja harrastajia löytyy runsaasti eri lajeista. Lisäksi myös uudet toimintamuodot ovat tervetulleita.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO
Voidaan jo nyt todeta, että amerikkalainen jalkapallo on taas nostanut toimintaansa siihen tasoon, johon jäätiin vuonna 2001, ellei jopa parantunut siitä. Seuramme junioritoiminta on kasvanut kiitettävällä tavalla, josta voidaan kiittää valmentajien ammattimaista panosta omaan toimintaansa ja pelaajien kehittymishakuisuutta haastamalla valmentajia myös kehittymään tällä saralla. Juniorimme ovat kasvaneet vuosien aikana seurassa ja usea pelaajamme U-15 ja U-13 ikäluokissa ovat olleet mukana 2012 vuodesta lähtien. Laadukkaan toiminnan ja harjoittelun ansiosta myös menestystä tulee joukkueille.

U-9/11
Seuraamme on tullut onneksemme myös tätä ikäluokkaa ja olemme osallistuneet järjestettyihin turnauksiin joko omana joukkueena tai sitten yhteisjoukkuueena muiden ikätovereiden kanssa. Yhteistoiminta joukkueiden välillä ja pelaaminen tämän ikäisillä on pysynyt asiamukaisena kuitenkin pilke silmäkulmassa. Otteluiden lopputulokset ovat jääneet kauden aikana positiiviseksi, joten näiltäkin nuorilta Jättiläisiltä voidaan odottaa tulevaisuudessa tuloksia siirtyessään aina haastavammalle tasolle.

U-13
Keväällä järjestetty perinteinen SnowBowl -turnaus antoi jo esimakua tämän ikäluokan tämän kauden toiminnasta ja tasosta. SnowBowlissa joukkue nosti ikäluokan kultaisen kannun päänsä päälle ja jatkoa seurasi…. Tämä ikäluokka pelasi ensimmäisen kerran sarjansa yksittäisinä peleinä turnausmuodon sijaan, jakautuen SM -sarjaan sekä divisioonaan. Talvitreenejä suunniteltiin tarkemmin ja kehittymistä haettiin kohti kesää,

U-13 ikäluokka voitti Suomen mestaruuden.

joten oli luontevinta, että ECG osallistui joukkueellaan SM -sarjaan. Jo runkosarjassa joukkue näytti mitä talvella on saatu treeneissä aikaan ja voisikin sanoa ettei toisilla joukkueilla näyttänyt olevan mitään mahdollisuutta voittaa näitä pelejä.  ECG vei pelinsä runkosarjassa suvereenisti ilman takapakkeja. Joukkueen valmennus pystyi kierrättämään kaikkia pelaajia tasapuolisesti ja näin kaikille pelaajille annettiin kokemusta tältä tasolta. Finaalissa vastaan asettui Espoon Wolverines, joka myös oli voittanut oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Finaalissa ECG näytti vastustajalle vahvuutensa jo ensimmäisellä puoliajalla ja loppu olikin sitten vain johtoaseman säilyttämistä. Näin ECG:n U13 voitti historiallisesti ikäluokan ensimmäisen Suomen mestaruuden, josta kiitos kuuluu koko joukkueelle huoltojoukoista valmentajineen unohtamatta kuitenkaan olennaisimpia eli pelaajia. Ensi vuonna joukkue onkin sitten kaikkien vastustajien mittari, kun  joukkueessa ei juurikaan tapahdu muutoksia.

U-15
Tämän joukkueen rungon muodostivat jo edellisenä vuonna sarjaan osallistuneet

U-15 joukkue sijoittui hopealle sarjassaan.

täydentyen alemmasta ikäluokasta siirtyneillä pelaajilla. Joukkue osallistui myös keväällä Snow Bowl -turnaukseen hakien omaa tasoaan. Kevään aikana joukkue hioitui yhtenäisemmäksi sijoittuen runkosarjassa kolmanneksi. Välierässä joukkue halusi vastustajaa enemmän loppuottelupaikkaa ja runkosarjassa ottelun mennen tullen voittanut Jyväskylä kukistui ja ECG sai loppuottelupaikan. Loppuottelussa vastaan asettui Espoon Wolverines. Finaalin ensimmäisellä puoliajalla vastustaja karkasi karkuun ja kun toinen puoliaika pelattiin tasan, niin ottelun vei Espoo. Kuitenkin voidaan todeta poikkeuksetta, että joukkue voitti hopeaa häviämisen sijaan. Ensi vuonna joukkue pysyy kuta kuinkin yhtenäisenä eli haastetta seuraavalle kaudelle on heitetty joukkueen ylle.

Edustusjoukkueen kausi oli hyvä, vaikka vielä ei Spagettimaljaan asti päästykään.

EDUSTUSJOUKKUE
Kauden 2016 jälkeen ECG lunasti kaikkien hämmästykseksi paikan 1-divisioonasta ja tämä jakoikin monia mielipiteitä. Joukkue lunasti paikkansa hienosti tällä sarjatasolla voittamalla muut kuin selkeästi sarjan kaksi ylivoimaisesti parasta joukkuetta eli Kuopion Steelersin sekä Helsinki Wolverinesin. Joukkue koostui sekä kokeneista pelaajista useammalta sarjatasolta että uusista tulokaspelaajista. Joukkueen kokemus ja lähtökohdat olivat haastavat kauteen lähdettäessä ja tämä näkyikin kentällä, sillä kokeneemmat vastustajat onnistuivat hyödyntämään nämä “heikot kohdat” hyvin ja joukkue oli siis takaa-ajoasemassa näitä kahta parasta joukkuetta vastaan. Kuitenkin voidaan todeta, että kolmas sija ja välieräpaikka ensimmäisellä kaudella I-divisioonassa oli tältä nuorelta joukkueelta hieno saavutus ja antaa odottaa tulevaisuudessa näkyvyyttä ja tuloksien parantumista.

Tytöt kannustivat joukkueita läpi kesän.

 

CHEERLEADING

Toiminta jatkui tyttöjen osalta siihen mihin edellisenä vuonna jäätiin. Muutoksia kokoonpanossa ei juurikaan tapahtunut, joten tyttöjen kanssa pystytään kehittymään myös tällä saralla. Tytöt kannattivat ECG:n joukkueita peleissä sekä erilaisissa tapahtumissa. Jatkossa kehitämme toimintaa myös tyttöjen cheerleadingin osalta seurassamme.

 

SALIBANDY
ECG osallistui kaudella 2016 – 2017 kahteen sarjatasoon eli 3 – divisioonaan ja 5-divisioonaan. Kolmannella sarjatasolla pelaava joukkue sijoittui keskikastiin ja viidennellä sarjatasolla pelaava kolmanneksi. Joukkueissa ei ole tapahtunut muutoksia, joten tuleva kausi näyttää tältä osin hyvältä. Sarjojen kärkijoukkueet olivat keskinäisissä peleissä selvästi parempia, joten kehitettävää jäi seuraavalle vuodella. Salibandyssä lohkojaot tehdään vuosittain eli tältä osin ei pystytä arvioimaan tulevia vastustajia.

Salibandya on ECG:ssä 3. ja 5. divisioonissa.

 

 

 

 

 

 

TULEVAISUUS
ECG:n toimintaa tullaan kehittämään joka saralla ja odotan mielenkiinnolla mitä ensi kaudet tuovat tullessaan. Toiminnan kehittämiseen tarvitaan osaavia valmentajia, innokkasta tukijoukkoa, osaavaa hallintoa, kehittäytymishalukkaita pelaajia sekä rahaa toiminnan pyörittämiseen. Näitä seurasta löytyy, mutta aina lisää tarvitaan kaikkea, joten tervetuloa tutustumaan seuratoimintaamme. Lisäksi harkitsemme yhteistoimintaa toisten seurojen kanssa eli tästäkin kuullaan lähiaikoina kuten muistakin seuraan liittyvistä asioista.

GO GIANTS GO!

Tero Blomster,

East City Giants Ry:n puheenjohtaja