ECG:n kausi päättyi välierässä – katseet kohti tulevaa

East City Giants selvisi 1. divisioonan välieriin, mutta tie katkesi Kotka Eaglesia vastaan. Kymmenennessä Spagettimaljassaan pelannut pelinrakentaja/päävalmentaja Niclas Carpelanin Eagles – joukkue ei hävinnyt kauden aikana kertaakaan ja voitti finaalissa lopulta Pori Bearsin.

Välierässä ECG taisteli hienosti ennakkosuosikkia vastaan ja piti Eagles hyökkäyksen runkosarjan toiseksi pienimmässä pistemäärässä päästäen 34 pistettä. Hyökkäyksessä ECG:llä oli vaikeampaa ja Jättiläiset saivat tehtyä vain 6 pistettä, joten lopulta voitto selvästi Eaglesille. Hyökkäyksessä ECG:lle haastavinta oli jälleen pelinrakentaja Sean Kosken aiempi loukkaantuminen, jolloin joukkue peluutti Niko Bredbackaa pelinrakentajana Kosken toimiessa koordinaattorina. Varapelinrakentajalle kentälle tulo on aina haastavaa kesken kauden ja Bredbackan pelatessa pelinrakentajana, menettää joukkue myös erinomaisen laitahyökkääjän. Laitahyökkääjänä Bredbacka keräsi 338 jaardia kiinniotoista ja teki 3 maalia kauden aikana. Sean Koski oli loukkaantumiseen asti erinomainen pelaaja ECG:lle. Vaikka Koski oli loppukauden sivussa, hän oli silti divisioonan 2. tehokkain hyökkääjä. Koski heitti 1337 jaardia, juoksi 387 jaardia ja maaleja hän teki yhteensä 21 (11 heittoa, 9 juoksua, 1 kiinniotto).

Välierässä ECG lähti vahvasti juoksemalla otteluun. Suomalaisessa jenkkifutiksessa jopa legenda aseman ansainnut Stephen Stokes pelasi keskushyökkääjänä ECG:llä ja joukkue oli muutenkin muuttanut hyökkäyksen pelisysteemiä. ECG:n maalin teki tulokaslaitahyökkääjä Konsta Nurmela Niko Bredbackan heitosta.

Tämä oli kolmas vuosi putkeen Jättiläisille 1. divisioonan välierissä, mutta vielä ei joukkue ole onnistunut saamaan paikkaa Spagettimaljassa. ECG onkin uudistunut kausittain hyvin paljon ja joukkueen rakentaminen on ollut haastavaa off seasonien alussa. Edellisen kauden jälkeen ECG:n joukkueesta lähti huomattava määrä pelaajia lähiseudun Vaahteraliiga-joukkueisiin tavoitteena ansaita peliaikaa korkeimmalla sarjatasolla. Osa pelaajista onkin saanut hienosti vastuuta ja peliaikaa liigassa, muun muassa uransa ECG:ssä aloittanut Lauri Aho on ollut erinomainen puolustuksen linjamies Helsinki Roostersille. ECG:n off seasonin alku oli siis haastava, mutta joukkue sai kuitenkin läpi talvikauden uusia pelaajia ja joukkue alkoi muodostumaan. Jättiläiset harjoittelivat 3 kertaa viikossa läpi talvikauden ja ajoittain joukkue saikin erinomaisia harjoituksia, mutta pienellä kokoonpanolla on aina haastavempi harjoitella pelinomaisia tilanteita.

Giants-ryhmä lähti siis osittain haastavasta tilanteesta kauteen, mutta osoitti kauden aikana taistelutahtoa ja loppuun asti pelaamista joukkueena. Jos sarjan 2 kärkijoukkuetta olivat muita hieman edellä, niin 3 taaempana tulevaa pelasivatkin tasaisesti toisiaan vastaan. ECG voitti kotiyleisönsä edessä Myllypurossa UNC:n sekä Bouncersin. Vaikka kauden loppu oli haastava ECG:lle loukkaantumisten ja tulosten valossa, joukkue sai upean hengen päälle loppukaudesta ja tämä lupaakin erinomaista jatkoa ajatellen.

East City Giants on nimittänyt tulevan kauden päävalmentajan ja tulee julkaisemaan hänet hyvin pian. Päävalmentajan ympärille on joukkue rakentamassa laajaa valmennusryhmää ja systeemiä, joka kehittää joukkueen toimintaa monella tasolla. Giants tulee aloittamaan off seasonin lokakuussa ja tiedottaa tästä lisää lähempänä.

Mielenkiintoisia aikoja siis edessä ECG:n leirissä, pysy kuulolla!