ECG:n juhlaottelussa iso panos – Oakmen 2.8.

East City Giants kohtaa Raisio Oakmenin Helsingin Velodromilla tulevana lauantaina 2.8. Ottelu on ECG:n 35-vuotisjuhlaottelu. Juhlaottelun lisäksi pelissä on suuri panos tuloksellisesti. Voittamalla Raisiolaiset ECG varmistaisi runkosarjan voiton ja suoran finaalipaikan ennen viimeistä pelattavaa kierrosta, jolloin Jättiläiset kohtaavat Eaglesin Kotkassa.

ECG on voittanut kaikki 6 pelaamaansa ottelua tällä kaudella. Viimeksi kaatui Lohja Lions Lohjan kotikentällä 6-20. Oakmenin tulos tähän mennessä on 4 voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot Oakmen on kärsinyt Mikkeli Bouncersia (43-0) ja Giantsia (6-20) vastaan.

Hard hits since 1979!
Hard hits since 1979!

ECG:n puolustus on tähän mennessä sarjan tehokkain päästettyään vain 51 pistettä 6 ottelussa. Samalla ottelumäärällä Oakmen puolustus on päästänyt 71 pistettä. Tehtyjä pisteitä Jättiläisten hyökkäys on tehnyt 164, kun taas Oakmen hyökkäys jää noin 40 pisteen päähän tässä tilastossa 125 tehdyllä pisteellään.

Puolustuksellisesti joukkueet vaikuttavat siis tilastojen valossa kovilta joukkueilta, ja heidän edellisessä kohtaamisessaan ECG:n puolustuksella olikin todella iso osa joukkueen voitossa. Toisella puoliajalla joukkueen hyökkäys sai pelinsä kulkemaan ja teki 2 maalia jotka riittivät selvään voittoon Raisiolaisista.

Voittamalla ottelun Itä-Helsingin Jättiläiset varmistaisivat runkosarjan voiton. Toisena olevan Mikkeli Bouncersin ECG voitti heidän kohtaamisessaan ja ECG on myös kärjessä päästettyjen pisteiden turvin. Runkosarjan voiton merkitys on iso sillä se merkitsee suoraa finaalipaikkaa ja kotietua finaaliin. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat joukkueet pelaavat välierän, jonka voittaja kohtaa runkosarjan voittajan 23.-24.8. Tinamaljassa. Finaalipaikka merkitsisi myös nousukarsintaa sillä kummatkin Tinamaljassa pelaavat joukkueet pelaavat nousukarsinnan II-divisioonan joukkueita vastaan 30.-31.8.

ECG:lle voitto on myös tärkeä juhlaottelun ollessa kyseessä. Giants ei missään nimessä halua hävitä ottelua, joka juhlistaa seuran 35-vuotista historiaa.

Giantsin hyökkäys on pelannut kotikentällään tällä kaudella todella pirteästi. Joukkue on takonut keskimäärin 30 pistettä ottelussa kotikentällään. Toisaalta joukkueen hyökkäys on pelannut pirteästi myös vieraskentillä, mutta Jättiläisten leirissä uskotaan ja toivotaan kotiyleisön tuovan kannustuksellaan vielä ylimääräisen piristeen joukkueen pelaamiseen…?!!!

Jättiläisten päävalmentaja Ari Evwarayen mietteitä:
Pelasitte kauden toisen ottelun Oakmenia vastaan voittaen heidät 
Raisiossa 6-20. Uskotko joukkueiden tasojen muuttuneen suuntaan tai 
toisen tuosta ottelusta?

“En ole kauden mittaan kyennyt seuraamaan Raision pelillistä kehitystä niin paljon, että voisin kovin syvällisiä arvioita kertoa siitä, mihin suuntaan joukkue on kauden aikana mennyt. Edellisen kohtaamisemme jälkeenhän Oakmen voitti näytöslukemin Panthersin (42-0) ja Lionsin (44-0), mitä sitten seurasikin täysromahdus Mikkelissä, kun Bouncers kukisti Oakmenin 43-0. En osaa sanoa, miten paljon kotikentällä on tähän vaikutusta, kun Mikkelin peli oli vierasottelu ja kyseessä taitaa olla koko III-divisioonan pisin välimatka.

Joka tapauksessa Helsinkiin on aika paljon lyhyempi matka kuin Mikkeliin ja oli syynä pelaajakato, pitkä bussimatka tai huono valmistautuminen, Oakmen on varmasti tulossa Velodromille voittamaan. Tiedän, että heidän valmennustiiminsä käyttää paljon aikaa vastustajan analysoimiseen. Tällä oli merkitystä pelatessamme heitä vastaan edellisellä kerralla, kun saimme hyökkäyksemme toimimaan heidän hyvin suunniteltua puolustustaan vastaan vasta toisella puoliskolla. Tuolloin voitto edellytti myös sellaista venymistä meidän puolustukseltamme, jonka varaan ei voi joka ottelussa laskea. Näkisin kuitenkin, että sekä pelisysteemimme että pelaajamme osana systeemiä ovat kasvaneet kauden aikana. Me osaamme jo varsin hyvin sen, mitä yritämme tehdä. Vaikka Raision valmennus ajattelee varsin samalla tavoin kuin me – eli että avain voittoon on se, että pelaa omaa peliään mahdollisimman hyvin – uskon, että voimme odottaa sekä heidän puolustukseltaan että heidän hyökkäykseltään jotain sellaista, mitä emme tähän asti ole nähneet.

Raisio haluaa varmasti pilata juhlaottelumme jälkitunnelmat viemällä voiton Varsinais-Suomeen emmekä me heiltä muuta odotakaan. Raision puolustus on muidenkin joukkueiden kertoman mukaan III-divisioonan aggressiivisin puolustus, joten helppoa ottelua en meille ennakoi. Sitä vastoin uskon, että Samuel Orvomaan hyökkäys vie palloa totutulla diesel-moottorin varmuudella eteenpäin. Joka ottelussamme tällä kaudella on nähty, miten vastustaja yksinkertaisesti väsyy henkisesti ja fyysisesti siihen, että linjamme ja neljän vuorottelevan keskushyökkääjän paketti etenee tasaisen varmasti heidän ylitseen. Tästä kertoo hyvin se, että vaikka emme ole sarjassa eniten pisteitä tehnyt joukkue, maalisuhteemme otteluiden toiselta puoliajalta on tähän asti 92-14.
Puolustuksemme aloituskokoonpanosta noin puolet on ensimmäisen vuoden pelaajia. Se tarkoittaa sitä, että heidän kehityksensä kauden aikana on suhteessa nopeampaa kuin kokeneempien pelaajien. Eli silläkin puolella palloa on odotettavaa, että Raisiolla tulee olemaan vaikeampaa kuin edellisen kerran kohdatessamme.”

Ottelu on East City Giantsin juhlaottelu, millä mielellä juhlaotteluun?

“Giants-leirissä odotamme juhlaottelua innolla. On suuri kunnia saada astella tätä nimeä kantavan joukkueen sivurajalle joka ottelussa ja merkkipäivänä se tuntuu vielä hienommalta. Päivästä riippumatta ECG on kuitenkin aina ECG – me teemme aina parhaamme.”

Juhlaottelussa tulee olemaan näkyvästi esillä myös ECG:n legendat. Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen amerikkalaisen jalkapallon ammattilainen Matti Lindholm tulee olemaan mukana kolikonheitossa. Lindholmin saavutuksiin kuuluu mm. 5 Suomen mestaruutta sekä kaksi EM-kultaa. Ottelun parhaat pelaajat valitsee ECG-legendoista koostuva valitsijaraati. Raatiin kuuluu mm. Lauri Nieminen. Lauri “Lisu” Nieminen voitti urallaan huikeat 9 Suomen mestaruutta, joista 4 ECG:n riveissä.Tough Viking

Myös Tough Viking tulee olemaan mukana tapahtumassa. Tule paikalle tutustumaan myös suurimpaan Pohjoismaissa järjestettävään esteratakilpailuun.

East City Giants toivoo luonnollisesti mahdollisimman paljon väkeä paikalle juhlaotteluunsa. Tulethan siis ystäviesi kanssa seuraamaan tätä huikeaa ottelua joka on hieno merkkipaalu upealle seuralle. East City Giants on ollut iso nimi suomalaisessa jenkkifutiksessa lajin Suomeen saapumisesta asti.

Ilmoittaudu tapahtumaan Facebookissa !

DL Tuominen oli isossa osassa joukkueiden viime kohtaamisessa
DL Tuominen oli isossa osassa joukkueiden viime kohtaamisessa.