ECG:n Henri Kurjesta II-divisioonan sarjapäällikkö

East City Giantsin joukkueenjohtaja Henri Kurki on valittu Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton toimesta II-divisioonan sarjapäälliköksi.

Henri Kurki on tehnyt erinomaista työtä ECG:n peräsimessä ja joukkueen toiminta on nostanut selvästi päätään hänen tultua joukkueenjohtajaksi.

Amerikkalaisen jalkapallon Kurki aloitti East City Giantsissa 17-vuotiaana vuonna 1991.

“Kuulin kaverilta joka saapui jenkeistä, että hän oli pelannut siellä jefua ja että nyt hän treenaa Itäkeskuksessa East City Giantsin joukkueessa. Hän pyysi minua mukaan joukkueeseen. Kaverini kutsuikin minua kun hän ei itse päässyt pelaamaan B-junioreiden ECG vs TAFT peliin Tikkurilaan. No kaverini toi minulle pelikamat ja isä heitti minut Tikkurilaan. Tämä oli ECG:n kauden vika peli ja pelasin pelissä linjassa molempiin suuntiin vailla mitään tietoa koko lajista. Pelikaverit välillä neuvoivat mitä minun piti kentällä tehdä”, Kurki lohkaisee.

Hän jatkaa:

“Seuraavana kautena 1992 B-junioreissa voitimme hopeaa häviten Turku Trojansille muutamalla pisteellä. 1993 pelasin A-junioreissa ja siirryin harjoittelemaan myös edustusjoukkueen kanssa. Tuolloin pelasin myös ensimmäiset Vaahteraliiga pelini pelipaikkoina erikoisjoukkueet ja hyökkäyksen vaihtomiehenä. Tuolloin ECG oli niin kova joukkue, että peliaikaa oli “juniorin” vaikea saada. Pelasin 1997 asti hyökkäyksen linjassa Giantsissa, tosin vaihtelevasti viikonlopputöitteni takia.

A-junioreiden maajoukkueessa pelasin myös aloittavana guardina ja potkaisijana, kun voitimme Ranskan Toulousessa EM-kultaa. Siitä joukkueesta sain paljon jefu kavereita. Nyt vuodesta 2011 asti olen pelannut ja ollut ECG:n toiminnassa mukana.”

Henri Kurki kommentoi valintaansa:

Sarjapäällikön tehtävä on vielä kovin uusi minulle, joten toimenkuva ei ole vielä ihan kirkas. Sarjapäällikkönä toimitaan yhteyshenkilönä joukkueiden ja liiton välillä. Itse koen myös että sarjapäällikönä edustetaan ko. sarjan joukkueita liitolle ja annetaan liitolle viestiä mitä joukkueet kertovat ja mitä asioita tahtovat ajaa eteenpäin. Sarjapäällikön tulee olla tasapuolinen ja tarvittaessa toimia “tuomarina” sarjan seuratoimijoiden välillä.

Pientä pohdintaahan tämän valinnan hyväksyminen ensin vaati, kuten minkä tahansa vastuutehtävän vastaanottaminen. Päätöksentekoon vaikutti se että tiedän saavani liiton yhteyshenkilöiltä, sarjapäällikkökollegoilta ja II-divisioonan joukkueilta tukea ja neuvoja tarvittaessa.

Uskon että kauden 2015 II-divisioona tulee olemaan tasainen ja kovatasoinen.” Kurki päättää.