ECG:n fysiikkavalmennusta ohjaamaan ammattivalmentajat

East City Giantsin edustusjoukkueen toiminta kehittyy yhä, kun joukkue on saanut mukaansa kaksi ammattilaista fysiikkavalmennukseen. Valmentajiksi joukkueeseen liittyvät Roope Matilainen ja Iiris Ruokonen

Fysiikkaharjoittelun ollessa oleellinen osa amerikkalaisen jalkapallon harjoittelussa, on erinomaista että ECG saa kehitystä siinä alan ammattilaisilta, jotka kykenevät kehittämään pelaajia entistä valmiimmaksi kesän peleihin. 

Valmentaja Roope Matilainen kommentoi taustaansa sekä alkanutta yhteistyötä: 

“Teen töitä pääsääntöisesti yksilöasiakkaiden kanssa, mutta kokemusta löytyy jääkiekon saralta joukkuevalmennuksesta myös. Laji repertuaari minkä parissa pyörin asiakkaideni kanssa on pääsääntöisesti palloilulajit, jääkiekko, tennis, golf yms. Ensisijaisesti pelaajien kehittämisessä panostetaan yleiseen urheilullisuuteen, sen jälkeen progressiivisesti sitä ruvetaan jalostamaan.

Off seasonin voimaharjoittelu on jaettu muutamaan jaksoon joissa kehitetään lajin vaatimia fyysisiä ominaisuuksia. Tottakai odotan että jätkät on valmiita töihin ja haluaa oppia uutta, mun työ on tietenkin jeesata tässä kaikin mahdollisin tavoin. Tavoite on, että jokainen saisi itsestänsä maksimaalisen potentiaalin irti salin ja trackin puolella. “

Miltä tuntuu lähteä ECG:n joukkueen mukaan?

”Hienolta! Itsellä valtavana jenkkifudis fanina tietenkin tää on speciaali keissi. Jengillä on selkeä tavoite ensi kaudelle ja on hienoa päästä auttamaan joukkuetta tämän toteuttamiseksi.”

Miltä ensivaikutelma joukkueesta vaikuttaa?

“Ensivaikutelma joukkueesta on tosi hyvä, motivoituneita kundeja! Huomenna (maanantai 17.12.) ekat yhteiset treenit Ruskeasuolla ja pääsee tutustumaan vielä paremmin joukkueeseen tekemisen ääressä!”