ECG:n edustusjoukkueen kausi 2014 paketissa

East City Giantsin edustusjoukkueen kausi päättyi viime lauantaina tiukan taistelun päätteeksi hävittyyn peliin Helsinki Wolverinesille. Kauden kaksi viimeistä peliä ECG:lle olivat Tinamalja sekä nousukarsinta ja näihin peleihin pääseminen kertoo jo osaltaan Giantsin kaudesta. Valitettavasti ECG ei onnistunut tällä kertaa viimeistelemään kauttaan samalla tavalla kuin joukkue pelasi ennen näitä tärkeitä otteluita, vaan joukkue joutui kummassakin ottelussa taipumaan yhdellä maalilla vastustajalleen.

Kuten monet tietävät, tätä kautta edeltävät kaksi vuotta olivat ECG:lle todella vaikeat. ECG joutuikin tekemään todella ison työn, jotta tämän kauden hyvät tulokset tulivat mahdollisiksi. Tämä ei toisaalta tarkoita sitä, etteikö ECG:ssa ole tehty samalla tavalla töitä myös edellisinä kausina. Giantsin päävalmentaja Ari Evwaraye sekä joukkueenjohtaja Henri Kurki ovat määrätietoisesti ja pitkäkestoisesti tehneet jatkuvaa työtä joukkueen eteen ja tälle kaudelle palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja se näkyi myös kentällä.

ECG:n paljon odottama juhlavuoden kauden aloitus tapahtui 7.6.2014, kun tulokasjoukkue Lohja Lions saapui Helsingin Velodromille kohtaamaan Jättiläiset. ECG aloitti kautensa hienolla 30-0 voitolla Lohjasta ja tästä alkoikin joukkueen 7 ottelun voittomarssi. Runkosarjan kovimman vastuksen ECG kohtasi viikolla 4, kun joukkue kohtasi Mikkeli Bouncersin. ECG voitti tuolloin Mikkelin “Portsarit” 32-25. Bouncers sai Jättiläisistä kuitenkin revanssin III-divisioonan päätteksi pelatussa Tinamaljassa, jossa Mikkeliläiset kruunasivat itsensä III-divisioonan mestareiksi.

ECG pelasi 35-vuotisjuhlaottelunsa 2.8.2014 seitsemännen kierroksen ottelussa Helsingin Velodromilla Raisio Oakmenia vastaan. Ottelussa oli juhlaottelun kunnian lisäksi myös pelillisesti suuri panos. Juhlaottelun kolikonheittoon osallistuivat Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton Hall of Fame jäsenet Matti Lindholm (#1) ja Markku Rannema (#11). Kummatkin pelaajat pelasivat upeat urat aikanaan East City Giantsin paidassa. Ottelun parhaat pelaajat palkitsi myöskin upean uran ECG:n paidassa tehnyt Hall of Fame pelaaja

Kuvassa ECG:n kapteeni QB Niko Bredbacka ja legendat Matti Lindholm sekä Markku Rannema
Kuvassa ECG:n kapteeni QB Niko Bredbacka ja legendat Matti Lindholm sekä Markku Rannema

Lauri Nieminen (#17). Tuon tärkeän ottelun ECG voitti 20-12 ja tällä juhlaottelun voitolla ECG varmisti itsellensä runkosarjan voiton, suoran paikan Tinamaljassa kotikentälleen sekä paikan nousukarsintaan II-divisioonaan. Upea voitto siis!

Runkosarjan viimeisellä kierroksella Kotka Eaglesia vastaan ECG kärsi kauden ensimmäisen tappionsa. Hienon tulokaskauden pelannut Eaglesin joukkue onnistui voittamaan ECG:n 20-12. Ottelu oli kuitenkin merkityksetön tuloksellisesti, kun kummankin joukkueen sijoitus runkosarjan päättyessä oli varmistunut jo ennen ottelun alkua. Eagles ottelu oli myös ECG:n rookie-pelaajille hieno kokemus…nämä rookiet varmasti muistavat ottelun jälkeisen ajan vielä pitkään…

Tulokaspelaajat olivatkin iso osa ECG:n kautta. Jaakko Saksa, Aleksi Sallinen, Tuomas Laine, Toni Tidenberg, Mika Saastamoinen, Max Schwenson, Alex Harju, Eetu Mattila, Juuso Koskinen sekä Eeli Kaasinen pelasivat kaikki elämänsä ensimmäistä kertaa amerikkalaista jalkapalloa tällä kaudella. ECG:n kapea rosteri ottaen huomioon tuota tulokaspelaajien määrää voi pitää melkoisen suurena ottaen huomioon joukkueen menestyksen tällä kaudella. Tämä kertoo omaa kieltänsä joukkueen valmennuksen kyvyistä luoda kovatasoisia amerikkalaisen jalkapallon pelaajia. Kaikki nämä tulokaspelaajat olivat iso osa joukkueen menestystä ja heiltä voi odottaa vielä enemmän tulevina kausina tämän lajin parissa.

East City Giants on tehnyt viime vuosina yhteistyötä Maanpuolustuskorkeakoulun NDU Black Knights joukkueen kanssa ja kahtena edellisenä kautena NDU:n kanssa korkeakoulusarjaa edustaneet pelaajat ovat liittyneet ECG:n riveihin kesäksi. NDU:n pelaajat ovat olleet iso osa Giantsia näinä kausina. Maanpuolustukorkeakoulun opintopaikoista sekä valmistuvien kadettien tulevista muutoista johtuen on todennäköistä että monet heistä eivät kykyene ECG:n kanssa seuraavana kautena pelaamaan. Erityisenä pelaajana voi mainita Sami Martikaisen, joka on tehnyt todella hienoa työtä joukkueessa kahtena viime vuotena. Martikainen oli loistava pelaaja ECG:lle ja tulee sitä olemaan myöhemmin missä tahansa hän tuleekaan pelaamaan. Martikaisen treeniasenteesta sekä taisteluilmeestä kentällä voi kuka tahansa pelaaja Suomessa ottaa mallia.

ECG asetti ennen kautta tavoitteekseen voittaa III-divisioona. Tästä tavoitteesta jäätiin yhden maalin päähän, mutta siitä huolimatta seura voi olla tyytyväinen muutokseen mikä joukkueessa on tapahtunut. Kuten sanottua 7 voitettua ottelua 10:stä ja korkeintaan yhdellä maalilla hävitty ottelu koko kauden aikana on hyvä suoritus joukkueelta. Pelillisesti ECG:n kausi oli upea ja tästä tuloksesta on erinomaista lähteä parantamaan joukkueen iskukykyä

ECG:n yleisöä Velodromilla.
ECG:n yleisöä Velodromilla.

seuraavalle kaudelle.

Jos kentällä ECG paransi täksi kaudeksi otteitaan, niin sitä se teki myös kentän ulkopuolella. ECG:n organisaatio on kasvanut ja kehittynyt. Seuran puheenjohtajan Tero Blomsterin sekä joukkueenjohtaja Henri Kurjen johdolla seura on kehittänyt organisaatiotoimintaansa, joka näkyy myös ulospäin. ECG:n taustatoiminta on toimivaa ja pitkäkatseista. Myös yleisö löysi muutamia kertoja hienosti joukkueen kotiotteluihin. GIANTS-kahvilan antimia parempia kun ei tältä Tellukselta löydy, niin eihän se ihme ole että ihmiset tulevat seuraamaan myös erinomaista jalkapalloa. Katsomoissa näkyi jo hieman mustakeltaista väriä ja sitä seura ehdottomasti toivookin jatkossa enemmän. Kentällä mustakeltainen tällä kaudella pääasiassa hallitsi, sama aiheeksi katsomoon!

 

East City Giants haluaa kiittää kaudesta yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan, taustahenkilöitä sekä kaikkia niitä jotka olivat mukana tällä upealla kaudella. Kiitos, ensi vuonna nähdään!

 

ECG Joukkue