ECG:n edustusjoukkue siirtyy vuodelle 2019

East City Giantsin edustusjoukkueen viime kausi päättyi 24. elokuuta, kun joukkue hävisi yhdellä maalilla välierässä Kotka Eaglesille. Syyskuun ajan joukkue huilasi, lukuunottamatta joukkueen päättäjäisiä, joissa palkittiin menneen kauden parhaita pelaajia sekä junioreiden Giants III – turnausta. Joukkue piti starttitapahtuman seuraavaan kauteen 14. lokakuuta, jonka jälkeen joukkue aloitti harjoittelun kohti kesää 2019. Joukkueen tappio välierässä oli monille selvästi pettymys ja osittain tämä on näkynyt joukkueen kehittymisessä seuraavaan kauteen. Muutaman avainpelaajan siirtyminen Vaahteraliigaan on luonnollisesti ollut harmillinen asia joukkueelle.

Kuitenkin, joukkueen harjoitustoiminta on ollut alusta asti vahvaa ja lajissa tuttu next man up – periaate on pitänyt hyvin paikkaansa joukkueessa. Joukkueeseen on liittynyt mukavasti uusia pelaajia. Joukkue on panostanut aiempaa paremmin laadukkaaseen ja monipuoliseen harjoitteluun, jossa kehitetään pelaajia valmiiksi kesän kentille. Pelaajasopimuksia joukkue on kirjannut seuran syyskokouksen pitämisen jälkeen ja sopimuksia onkin tullut jo runsaasti ja joukkueen valmistuminen näyttää hyvältä! Joukkueen palaverissa 8.12. käytiin tilannetta läpi ja nimettiin kapteenit, joiden johdolla joukkue ensi kauteen lähtee.

ECG harjoittelee tällä hetkellä 3 kertaa viikossa, joiden lisäksi joukkueella on fysiikkavalmennusosaamista ammattilaisten puolelta. Tämän avulla joukkueen pelaajat kykenevät omatoimiseen fysiikkaharjoitteluun, jolla saadaan maksimaalinen hyöty harjoittelusta irti. Kaksi harjoituksista on perinteisiä lajiharjoituksia, joissa on tähän asti keskitytty lähinnä yksilötekniikoiden ja -taitojen parantamiseen kunkin pelipaikan kohdalla. Harjoituskauden edetessä tulee harjoitteluun vaiheittain 1 vs 1 tilanneharjoittelua, joukkueharjoittelua sekä kontaktin mukaanottamista. Kerran viikossa joukkue harjoittelee juoksuradalla, jolla on erittäin tärkeä rooli pelaajien kehittyessä paremmiksi urheilijoiksi.

ECG on jo julkaissut sopimuksen jatkon Britti tukimies Xavier Andrén kanssa, joka jatkaa kolmannelle kaudelle Jättiläisten riveissä. Todella ahkerana taklaajana X on varmasti pysäyttämässä jatkuvasti vastustajien hyökkäyksiä ensi kesän kentillä.

Xavier Andre jatkaa ECG:ssä!

Tämän lisäksi joukkue julkaisi hiljattain Yhdysvaltalaisen Sean Kosken kanssa tehdyn pelaajasopimuksen. Koski tuo ison annoksen vahvuutta ECG:n hyökkäykseen ja hän pystyy pelaamaan erittäin korkealla tasolla laitahyökkääjänä tai pelinrakentajana.

Sean Koski liittyy Jättiläisiin!

ECG on alusta asti pyrkinyt saamaan pelipaikkakohtaista valmennusta kaikille pelipaikoille ja tässä on lähes täysin onnistuttukin. Suomalaisia jenkkifutisvalmentajia ei loputtomiin ole tarjolla, mutta ECG on hienosti saanut täydennettyä joukkueensa valmennusta viime kaudesta ja harjoittelu on ollut aiempaa suunnitellumpaa.

ECG lähtee kovalla vauhdilla uuteen vuoteen ja valmistautumaan ensi kesään! Pelaajia liittyy yhä joukkueen harjoitusvahvuuteen vuodenvaihteen jälkeen ja useamman kerran viikossa mustakeltaiset värit valtaavat harjoituskentät, kuntosalit sekä juoksuradat!

Kesän tullen ne värit valtaavat jenkkifutiskentät – lännessä, idässä sekä etenkin itä-Helsingissä!

GO GIANTS!!