ECG:lle voitto Indiansista

East City Giants on aloittanut I-divisioonan hienosti kahdella voitolla, kun lauantain ottelussa kaatui Kouvola Indians lukemin 32 – 20 (18-13). Voitosta huolimatta ECG sortui isoon määrään virheitä ottelussa ja puolustuksen puolella moottori oli hyvin hidas käynnistymään. Ottelussa ECG kohtasi täysin erilaisen hyökkäyksen kuin Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Siinä missä Jaguaarien peli perustuu lähinnä Jerrell Jonesin yksilösuorituksiin, on Kouvolan joukkue selvästi monipuolisempi. Indians haastoi ECG:tä lyhyillä ja pitkillä heitoilla sekä erilaisilla juoksupeleillä unohtamatta play-action pelejä.

Peli alkoi ECG:n hyökkäyksellä ja jo ensimmäisellä vuorolla hyökkäys kykeni etenemään tasaisen rauhallisesti kohti Indiansin päätyä. Harrisin heitot kohdistuivat jälleen useille eri laitahyökkääjille ja tämä onkin yksi ECG:n vahvuuksista. Joukkueelta löytyy monia varmakätisiä laitahyökkääjiä, joille Harris voi tiukassakin paikassa pallon heittää. Tällä kertaa Ottopekka Leskinen oli ensimmäisen maalin kiinniottajana. Myös ECG:n juoksupeli esitti selvästi pirteämpiä otteita kuin ensimmäisessä ottelussa. Sam Ryan aloitti pallonkantovastuussa ja olikin vaikea pysäytettävä Indiansin puolustukselle hänen lähes aina murtaessa ensimmäiset taklaukset.

Kuten mainittua ECG:n puolustus aloitti ottelun tahmeasti ja joukkueella oli moniulotteisempi hyökkäys vastassa. Indiansiin täksi kaudeksi Mikkeli Bouncersista siirtynyt keskushyökkääjä Ilkka Jämsä aiheutti taas tänä vuonna harmaita hiuksia Jättiläisille kantaen palloa vahvasti kerta toisensa jälkeen. Myös heittopelillä Indians onnistui ja etenkin duo QB Gates -> WR Green toimi heidän hyökkäyksessään. Indiansin ensimmäisen maalin viimeisteli Gates omalla juoksullaan.

Puolustuksen puolella ja etenkin erikoispeleissä ECG otti aivan liian ison määrän rangaistuksia. Suurin osa näistä rangaistuksista olivat puhtaasti typeriä huolimattomuusvirheitä, jotka on helppo korjata, mutta jotka voivat tiukat ottelut ratkaista väärään suuntaan. Näistä ECG:n on otettava opiksi heti seuraavaan otteluun Kuopio Steelersia vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla ECG teki maalin vielä Jabari Harrisin juoksusta läheltä maalia sekä Harrisin neljännen yrityksen n. 30 jaardin heitolla Niko Bredbackalle, joka on laitahyökkääjänä esittänyt loistavia otteita kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Puoliajalla ECG:n puolustus päätti ruveta pelaamaan omaa kovaa peliään, joka oli ollut hieman kateissa ensimmäisellä kahdella neljänneksellä. Vaikka Indians ei kuitenkaan 2 maalia enempää ollut tehnyt ja ECG oli johdossa, oli Jättiläisten puolustuksella selvästi parannettavaa ottelussa. Näin toiselle puoliajalle tapahtuikin ja kentälle asteli aivan toinen Jättiläislauma. Ainoa hassi kävi aivan ottelun lopussa, kun Myles Gates löysi pitkällä heitolla Greenin joka pääsi kaventamaan hieman numeroita.
ECG:n puolustus onnistui ottelussa suhteellisen laajalla rintamalla, mutta etenkin tukimies Patrick Tambour oli jälleen loistavalla pelituulella pysäyttäen nopealla ja aggressiivisella pelityylillän jatkuvasti Indiansin hyökkäykset.

Toisen puoliajan alkuun pelinrakentaja Jabari Harris näytti vauhtiaan kun heti ensimmäisessä hyökkäyksen pelissä hän juoksi yli 60 jaardia suoraan maaliin hienojen blokkien saattelemana. Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi ECG:n puolesta valittu Ottopekka Leskinen nappasi vielä n. 45 jaardisen heiton päätteeksi itselleen illan toisen maalin. Leskinen mainitsi haastattelussa ennen ottelua tavoitteenaan olevan parantaa jokaisessa ottelussa otteitaan ja näytti heti tämän Indians ottelussa tehden yhden maalin enemmän kuin edellisessä ottelussa.

Pelin ollessa 32 – 13 alkoi ECG käyttää myös kakkosmiehiään pelissä ja mainitsemisen arvoisesti pallon kanssa juoksikin keskushyökkääjä Joonatan El Ouacef. El Ouacefissa yhdistyy voimaa ja nopeutta ja hänestä voi odottaa kuuluvan vielä tämän kauden aikana!

Kun ensimmäisessä ottelussa Jyväskylän Jaguaareja oli paikalle ssaapunut yli 250 katsojaa, jäi tällä kertaa katsojamäärä harmittavasti noin 150 katsojaan. Ottelun livenauhaa katsottiin kuitenkin erittäin aktiivisesti jälleen ja ECG toivoo yhteisönsä kasvavan ja lehtereille yhä lisää väkeä, kun Jättiläiset raivaavat tietään kohti pudotuspelejä!
ECG:n jäljellä olevat runkosarjan kotiottelut ovat:
5.8. klo 16:00 VS Kuopio Steelers
12.8. klo 16:00 VS Helsinki Wolverines

East City Giants kiittää kaikkia katsojiaan tuesta.
Seuraavaksi joukkueella on edessä juhannustauko, jonka jälkeen Jättiläiset matkaavat Kuopioon Steelersin vieraaksi!