ECG:lle tärkeä voitto Jaguaareista

East City Giants ryösti onnistuneesti sarjapisteet voittamalla vähämaalisessa, pääasiassa puolustusten dominoimassa vierasottelussa Jyväskylän Jaguaarit pistein 7-13. Ottelu järjestettiin poikkeuksellisesti Pieksämäellä, amerikkalaisten autojen Big Wheels -tapahtuman yhteydessä. Juuri ennen ottelun alkua Pieksämäen keskuskentän ympärillä nähtiinkin pitkä, amerikkalaisvalmisteisista rekoista ja henkilöautoista koostunut kulkue, josta ei bensiininkatkua ja torvien soittoa puuttunut.

Ottelu lähti Jättiläisten kannalta hyvin käyntiin Jaguaarien voitettua kolikonheiton ja valmistautuessa vastaanottamaan avauspotkua. ECG yllätti Jaguaarit potkaisemalla lyhyen onside -potkun ja pääsi aloittamaan ottelun omalla hyökkäysvuorollaan puolesta kentästä. ECG:n hyökkäys lähti etenemään pääasiassa maata pitkin sekä keskushyökkääjä Joonas Peuralinnan että pelinrakentaja Jabari Harrisin juoksuilla. Hyökkäysvuoron lopuksi Harris juoksi pallon itse maaliin kiertopelin päätteeksi linjan ja keskushyökkääjän hämättyä ensin onnistuneesti juoksupeliä linjan keskelle. Lisäpisteen onnistuttua tilanne oli 0-7.

Kun Giantsin puolustus onnistui pysäyttämään Donovan Walkerin johtaman jaguaarihyökkäyksen ja pakotettua heidät lentopotkuun, tilanne näytti ECG:n kannalta erittäin mukavalta. ECG:n hyökkäyspeli rullasikin eteenpäin pääasiassa hyvien juoksupelien avulla, mutta harmillisesti Jaguaarit sai taklattua pallon irti keskushyökkääjän käsistä omalla 20 jaardin linjallaan. Ensimmäisen puoliajan loppu kului Jaguaarien puolustuksen onnistuessa pitämään ECG:n heittopelit ja juoksun kurissa, ja ECG:n puolustuksen vastaavasti pakottaessa Jaguaarit lentopotkuihin. Kahteen suuntaan urakoinut Donovan Walker loukkasi jalkansa hyökkäyksessä, jolloin Jaguaarien pelinrakentajan paikan otti Indians -ottelussa aloittanut Isaak Marshall. ECG-hyökkäys pääsi vielä ensimmäisen puoliajan loppuun yrittämään maalia kun se pääsi pelaamaan 4. yrityksen aivan puoliajan lopussa Jaguaarien maalialueen läheltä. Pelinrakentaja Harrisin heitto oli jo lähes laitahyökkääjä Aleksi Hakosen hyppysissä maalialueen kulmassa, kun viime hetkellä Jaguaarien takapuolustaja sai lyötyä pallon maahan. Puoliajalle mentiinkin lukemissa 0-7.

Toinen puoliaika alkoi lähes ensimmäisen puoliajan peilikuvana Jaguaarien yrittäessä vuorostaan yllättää ECG lyhyellä avauspotkulla. Palautusjoukkue oli kuitenkin hereillä, ja ECG hyökkäys pääsi aloittamaan puoliajan puolesta kentästä. Hyökkäys ei kuitenkaan edennyt ja ECG joutui turvautumaan lentopotkuun. Jaguaarien hyökkäys kiitti ja laitahyökkääjä Oskari Lappalainen otti kiinni pitkän heiton juoksuhämäyksen päätteeksi ja kipitti maaliin. Lisäpisteen onnistuttua tilanne olikin tasan 7-7. 3. neljänneksen loppu kului pääasiassa molempien puolustusten onnistuessa nollaamaan vastustajan hyökkäyksen ja lentopotkuja vaihtaessa. 4. neljänneksellä ECG:n hyökkäys kuitenkin pääsi etenemään onnistuneesti ja lopulta Harris murtautui pitkän juoksupelin päätteeksi Jaguaarien maalialueelle. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui huonon avaussyötön vuoksi, jonka jälkeen tilanne oli 7-13.

Jaguaareilla oli pelin lopuksi vielä kahteen otteeseen mahdollisuus tehdä maali ja siirtyä johtoon tai tasoihin, mutta ECG:n puolustus onnistui pysäyttämään sekä heitto- että juoksupelit molemmilla kerroilla. Ottelu ratkesi lopullisesti ECG:n takamies Xavier Andren nappaamaan syötönkatkoon. ECG siis sai arvokkaat sarjapisteet mukaansa, mutta ottelu jätti vielä runsaasti parantamisen varaa. Erityisesti jättien heittohyökkäys oli vaikeuksissa runsaiden pudonneiden tai laitahyökkääjien päiden yli liidelleiden pallojen kanssa. Ottelun loppupuolella Jaguaarien puolustus aiheutti lisähaasteita painostamalla heittopelejä ja tukkimalla keskushyökkääjien ja Harrisin juoksulinjoja. Ottelun jälkeen haastattelussa Harris totesikin heittohyökkäyksen olleen vaisua osittain sen vuoksi, että kokemattomammat laitahyökkääjät joutuivat pelaamaan isossa roolissa mm. Ottopekka Leskisen ja Janne Heleniuksen puuttuessa tällä kertaa ottelusta.