ECG:lle kauden ensimmäinen tappio Steelersia vastaan

East City Giants kohtasi sunnuntaina kauden kolmannessa ottelussaan Kuopio Steelersin Väinölänniemen stadionilla. Ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta lopulta peli kääntyi kotijoukkue Steelersille.

Peli alkoi Steelersin hyökkäysvuorolla ja joukkue pääsi aloittamaan erinomaisesta kenttäasemasta Justin Bellin potkunpalautuksen jälkeen. ECG:n puolustus sai kuitenkin estettyä Steelersin maalinteon, mutta potkumaalilla Kuopio siirtyi ottelussa 3-0 johtoon. Tähän ECG vastasi nopeasti Toni Öhmanin päästyä vapaaksi Kuopion takakentällä ja sieltä hänet löysi Jabari Harris ja ECG siirtyi ottelussa johtoon.

Ensimmäisellä puoliajalla ECG:ltä onnistuivat maaleissa juoksupeleillä vielä keskushyökkääjä Sam Ryan sekä Jabari Harris. Steelersillä oli läpi ottelun vaikeuksia pysäyttää Harrisia. Harris pystyy haastamaan vastustajaa heitoilla, mutta hänen liikkuvuutensa ja nopeutensa tekee hänet erittäin vaikeaksi pysäytettäväksi juoksupeleissä

ECG:n heittopeli takkusi hieman liikaa ottelussa ja tämä johti myös virheisiin, joista tuloksena 2 syötönkatkoa joista toisen Steelers palautti maaliin asti. ECG myös rähmäsi pallon kahdesti ja nämä luvut ovat aivan liikaa Steelersin tasoista joukkuetta vastaan.

Kuopio Steelersin ennakkoonkin vahvaksi tiedetty heittopeli oli tehokasta ja Seth Peters rokotti useaan kertaan ECG:n takakenttää. Steelersin juoksupelit ECG pystyi taas pysäyttämään hyvällä tasolla.

Kun toisella puoliajalla ECG:n hyökkäys menetti pallot ja puolustus hävisi omat kaksinkamppailunsa, pääsi Steelers nopeasti muutaman maalin johtoasemaan. ECG taisteli ottelun loppuun asti, mutta pisteet jäivät tällä kertaa Kuopioon.

Ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää ECG:lle ja tästä ottelusta on erinomaista ottaa oppia. Selittelyt ovat turhia ja parempi voitti, mutta ECG myös ampui itseään jalkaa pelissä tehden typeriä helppoja virheitä. Näiden korjaamiseen ja muutaman pelin osa-alueen parantamiseen keskitytään nyt Jättiläisten joukkueessa.

Kausi jatkuukin nopeasti kun perjantaina vastaan asettuu paikallisvastustaja Helsinki Wolverines Kallion Brahen kentällä klo 18:30!