ECG:lle karvas tappio Crusadersia vastaan

Crusaders oli tällä kertaa kentällä parempi. ECG hävisi ottelun 20 – 14. Kenttätapahtumat olivat melko tasaisia, mutta voi myös sanoa Crusadersin olleen hienoisesti niskan päällä koko ottelun. ECG ei kuitenkaan kertaakaan ollut ottelussa johtoasemassa.

ECG kaatui paljolti omaan tekemiseensä. Jo ennen ottelua tuntui siltä, että joukkue ei ollut terävimmillään, eikä ollut päässyt oikeaan pelitilaan EM-kisatauon jälkeen. Itse ottelussa ECG teki useamman selkeän virheen, joka kostautui tulostaululla.

Crusaders aloitti maalinteon heittopelillä, kun Berndtssonin pelaaman juoksuhämäyksen jälkeen lähti heitto jo ennakkoon vaaralliseksi pidetylle Alvaro Guitianille. ECG:n takamies Timo Oksanen oli kyllä erinomaisesti Guitianissa kiinni, mutta niin vain espanjalainen sai pallon kiinni Oksasen käsien välistä.

ECG vastasi maaliin 2. neljänneksellä. Maalisuorituksen kirjasi nimiinsä Toni Pellinen, joka otti Jabari Harrisin heiton kiinni Crusaders puolustuksen keskeltä 3 & 13 jaardia mentävää tilanteessa. ECG:n lisäpisteyritys kuitenkin blokattiin, joten tilanteeksi jäi 7-6.

Crusaders vastasi tähän maaliin vauhdilla, kun Ryan Tuiasoa juoksi noin 70-jaardisen maalin. ECG:n contain petti, kun Tuiasoa pääsi karkaamaan linjan päädystä juoksuun ja UNC:n laitahyökkääjien blokit olivat kohdillaan, eikä amerikkalaiselle löytynyt enää pysäyttäjää.

Seuraavan ECG:n maalin teki Jabari Harris oman juoksunsa päätteeksi. Juoksu oli lähes yhtä pitkä kuin Tuiasoan edellinen maali, kun Harris pinkoi omalta 40 jaardin kohdalta 60-jaardisen maalin, myöskin laitahyökkääjien blokkien avustamana. 2-lisäpisteen yrityksen Harris teki myös omalla juoksullaan.

Viimeiset pisteet ottelussa teki Crusaders. ECG oli 4. ja 13 tilanteessa omalla 10 jaardin linjalla. Harrisin kutsuma fake-punt epäonnistui ja tämä johti tilanteeseen, jossa Crusaders hyökkäyksellä oli erittäin lyhyt matka maaliin. Crusaders käytti tilanteen hyväkseen. ECG:n puolustus saikin pakotettua Crusaders hyökkäyksen jo 4. ja 11 tilanteeseen, mutta viimeisellä yrityksellä Berndtsson löysi aivan vapaaksi jääneen laitahyökkääjän maalialueelta.

Tuloksesta huolimatta ECG:n puolustus pelasi hyvän ottelun. Muutaman kerran pääsi Crusaders etenemään pitkän siivun, mutta pääasiassa ECG:n puolustus pystyi pysäyttämään UNC-hyökkäyksen erinomaisesti. ECG:n puolustus on oikeastaan läpi kauden joutunut myös hieman huonoista kenttäasemista kentälle ja lauantain ottelussakin se oli nähtävissä.

Puolustuksesta voisi nostaa esille etenkin Lauri Ahon ja Eric Irvinen, jotka pelasivat erinomaiset ottelut. Irvin tuntui ehtivän todella moniin taklauksiin takakentältä.

Lauri Aho pelasi jälleen erinomaisen ottelun puolustuksen linjassa.

Puolustuksen linjan keskellä pelaava Aho on pelannut aivan huikeasti tällä kaudella ja murtautui Crusadersia vastaan usein hyökkäyksen linjan läpi taklaamaan. Yksi mainittava seikka on, että Aho saa valmennusta erinomaiselta James Perrineaulta, jonka avulla Aho on ottanut isoja harppauksia eteenpäin linjapelaamisessaan.

Hyökkäyksen puolella ECG:n hyökkäyksen linja pelasi hyvän ottelun, mutta käytännössä kaikilla muilla osa-alueilla jäi parannettavaa. Välillä oli Harrisin heitot hukassa ja välillä niiden taas tullessa suoraan laitahyökkääjien käsiin, poltti pallo liikaa laitahyökkääjillä. Sinänsä laitahyökkääjät pääsivät juoksemaan itsensä vapaiksi kentällä usein, mutta nämä paikat jäivät joukkueelta käyttämättä ja voittaakseen otteluita, tulee nämä paikat käyttää hyväkseen.

ECG:llä jäi siis paljon parannettavaa ottelusta, niin kentällä kuin myös otteluun valmistautumisessa. Tähän työhön Jättiläisten ryhmä varmasti lähtee heti, sillä tiedossa on jo ensi viikonloppuna kova vastus Kotka Eaglesin muodossa.

Tällä tuloksella ECG:lle varmistui vierasottelu välieriin. Riippuen seuraavasta kierroksesta määrittyy se, onko se Kotka Eaglesia vastaan Kotkassa vai Helsingissä Wolverinesia vastaan. Jos ECG voittaa Kotkan, on ottelu varmasti Kotkaa vastaan Kotkassa. Jos taas ECG häviää ottelun ja UNC häviää oman ottelunsa Wolverinesille, tulee ECG ja UNC olemaan tasapisteissä runkosarjan päätyttyä. Tässä tilanteessa tulee 3. sijan ratkaisemaan arvonta ECG:n ja UNC:n välillä. Arvonnan voittaja tulee matkustamaan Kotkaan Eaglesin vieraaksi välierään.

Idän Jättiläisillä on siis vielä runkosarjan viimeinen taisto kotiottelussa Kotka Eaglesia vastaan ensi lauantaina Brahen kentällä! Tämän jälkeen on tiedossa välierä, joten nyt on tosipelien aika! Joukkue aikoo varmasti sisuuntua Crusaders ottelusta, joten vielä viimeisen kerran KAIKKI PAIKALLE Jättiläisten viimeiseen kotiotteluun!!

#GOGIANTS!!