ECG:lle jälleen tiukka tappio

East City Giants ei kolmannessakaan kauden ottelussa onnistunut saamaan kauden ensimmäistä voittoa. Kausi on alkanut tuloksellisesti heikosti joukkueelta, mutta toisaalta joukkue on selvästi näyttänyt kykenevänsä haastamaan jokaisen tähän mennessä vastaan tulleen joukkueen. Ainoa joukkue jota vastaan Jättiläiset eivät ole vielä pelanneet on Mikkeli Bouncers, jonka ECG on viimeisen kahden kauden aikana runkosarjassa voittanut jokaisella kerralla. Lauantaina Jätit siis hävisivät tiukasti 19-16 (6-16) Nokia Ghosthuntersille.

ECG aloitti ottelun hyvin. Puolustus pakotti nopeasti Ghosthuntersin hyökkäyksen pois kentältä ja ECG:n hyökkäys pääsi kentälle. Hyökkäys eteni hienosti Bredbackan heitoilla sekä keskushyökkääjä Max Grönvallin juoksuilla ja pääsi jo hyvin lähelle  Ghosthuntersin maalialuetta. Tällä kaudella jo harmillisen usein tämäntapainen pitkä eteneminen päättyi pallon rähmäykseen ja oli Ghosthuntersin hyökkäyksen aika. Ghosthuntersin hyökkäys käytti tilaisuutensa ja eteni pitkällä draivilla maaliin asti. Tilanne 7-0 Ghoshuntersille.

ECG:n hyökkäys vastasi nopeasti. Vain pari peliä myöhemmin ja Bredbacka löysi pitkällä heitollaan Janne Heleniuksen, joka teki noin 80 jaardisen touchdownin. Lisäpisteyrityksessä Bredbacka taas heitti hienosti Oskari Hyväriselle joten tulos 7-8 Jättiläisille. Loppupuoliskon ECG:n puolustus onnistui pysäyttämään nokialaiset. ECG kuitenkin otti melko paljon rangaistuksia puolustuksen puolella ottelussa, lähinnä syötön vastaanoton häirinnöistä ja näillä Ghosthunters pääsi etenemään turhan pitkiä siivuja. ECG:n hyökkäys pääsi siis vielä kentälle. Ottelussa näkyi suuri kehittyminen ECG:n heittohyökkäyksessä verrattuna edelliseen Hanko otteluun. Bredbacka luki peliä rauhallisesti ja löysi laitahyökkääjänsä todella usein heitoillaan. Ja heittopelillä Bredbacka jälleen nokialaisia rankaisi. Tällä kertaa osat vaihtuivat ja Hyvärinen koppasi maalin arvoisen heiton ja Helenius otti 2 lisäpisteen heiton kiinni. Tilanne siis puoliajalle mentäessä 7-16.

Toisella puoliajalla Ghosthunters teki kaksi maalia, mutta lisäpistepotkut ECG:n puolustus onnistui blokkaamaan. Ghoshuntersin hyökkäyksessä etenkin #5 laitahyökkääjä oli erittäin vaarallinen pelaaja Nokian heittopeleissä.

ECG:n hyökkäys onnistui etenemään toisellakin puoliajalla keräten ison määrän jaardeja, mutta se viimeinen silaus näissä jäi uupumaan. ECG:n hyökkäys pääsi vielä kentälle kellossa ollessa alle kaksi minuuttia aikaa ja tilanteen ollessa 19-16. Draivi lähti ECG:n omalta n. 25 jaardin linjalta. Heittopeleillä edeten mustakeltaiset etenivät kentällä vastustajan 20 jaardin linjalle asti. ECG joutui pysäyttämään kellon tässä vaiheessa yhdellä yrityksellä ja jäljelle jääneillä kolmella yrityksellä ei mustakeltaiset onnistuneet pääsemään maalialueelle asti ja peli vihellettiin viimeisellä yrityksellä päättyneeksi.

ECG taisteli loppuun asti kaikki neljännekset ja peli oli todella pienistä marginaaleista kiinni kääntyä kummalle tahansa. Tällä kertaa Nokia oli kentällä parempi, mutta kaksinkertainen sarja takaa sen että ECG kohtaa joukkueet kauden aikana uudestaan ja Jättiläisten tavoite luonnollisesti on kääntää nämä tiukat ottelut toisella kierroksella omiksi voitoiksi.

Ottelussa oli selvästi nähtävissä selvä ECG:n heittohyökkäyksen parannus. Bredbacka pysyi huomattavan rauhallisena heittopeleissä  ja luki peliä hyvin. Myös laitahyökkääjät venyivät tilanteissa ottaen upeita kiinniottoja. Parantamista toki kaikissa osa-alueissa on kuten tässäkin, mutta kehitystä tapahtui edelliseen peliin todella selvästi. ECG on saanut valmennukseensa ammattilaispelinrakentaja Jabari Harriksen, jonka tehtäviin kuuluu valmentaa Bredbackaa ja heittohyökkäystä. Jos tämä ottelu oli esimerkki tapahtuvasta muutoksesta, niin lupa on odottaa hyvää loppukautta ajatellen.

Ensi viikolla vietetään Juhannusta, joten ECG:n kausi jatkuu Mikkeli Bouncersia vastaan 2.7. klo 16:30 kotipelillä Helsingin Velodromilla. Sinne kaikki paikalle kannustamaan Jättiläiset vihdoin takaisin voittojen tielle!!