ECG:lle harmillinen tiukka tappio Mikkelissä

East City Giants kohtasi tärkeässä ottelussa Mikkeli Bouncersin lauantaina Mikkelin kotikentällä Urpolan tekonurmella. Viime kausina Mikkeli on tullut tutuksi vastustajaksi ja runkosarjoissa on ECG ollut yleensä joukkueista vahvempi. Toisaalta toissakaudella Bouncers oli ECG:tä vahvempi Tinamaljassa, kun joukkueet kohtasivat III-divisioonan finaalissa. Tällä kertaa myös Bouncers väänsi voiton ECG:stä lukemin 28 – 20 (14-6).

Jättiläisille kohtaloksi koituivat isot virheet, joista Bouncers rankaisi joukkuetta. Erikoispeleissä etenkin ECG:llä oli tälle kaudelle ehkä jopa epätyypillisesti vaikeuksia. Bouncers teki yhden maalin puntin palautuksesta, blokkasivat yhden puntin ja palauttivat yhden puntin aivan ECG:n maalialueen läheisyyteen.

ECG:llä jäi paljon parannettavaa ottelussa sekä puolustuksen että hyökkäyksen puolella ja onkin todella harmillista Jättiläisten leirin kannalta ettei joukkue tässä todella tärkeässä ottelussa pystynyt lähellekään parasta suoritustaan. Osa syytä voi ehkä olla siinä että ECG:n pelaajisto on joukkueena melko kokematonta, etenkin isoista ja tärkeistä otteluista. Joukkue on hyvin valmennettu ja urheilullinen, mutta kokemusta joukkueesta uupuu vielä.

Myös hyviä suorituksia toki ECG:ltä nähtiin. Puolustus teki useita hyviä pysäytyksiä ja otti esimerkiksi kaksi syötönkatkoa. Tommi Huoponen pelasi ensimmäistä kertaa kulmapuolustajana ja onnistui heti ottelun alussa syötönkatkossa ja myös Timi Suovuo onnistui aivan ottelun lopussa ottamaan Mikkelin pelinrakentajan Henri Heiskasen heiton kiinni omalla maalialueella. Suovuon syötönkatko antoi vielä mahdollisuuden ECG:n hyökkäykselle ottelun viimeisillä hetkillä päästä pelissä tasoihin. Hyökkäys kulkikin lähes koko kentän Bredbackan heitoilla ja lopuksi Bredbacka heittikin maalin Aleksi Hakoselle, mutta tämä hylättiin hyökkäyksen linjan kiinnipitovirheen takia.

Hyökkäys rullasi ottelussa pääasiassa mukavasti ja onnistui kolmessa maalissa. Bredbacka juoksi ensimmäisen maalin lyhyeltä etäisyydeltä itse maaliin ja tämän lisäksi Janne Helenius ja Oskari Hyvärinen olivat vastaanottajina Bredbackan heittämissä maaleissa. Myös Kaarle Silander ja paluun kentille tehnyt Eero Pietiläinen esittivät hyviä otteita keskushyökkääjinä.

Tappiosta huolimatta ECG:llä on vielä mahdollisuudet välierään. ECG:n täytyy voittaa Nokia Ghosthunters ensi viikon lauantaina kotikentällään Helsingin Velodromilla ja samana päivänä sarjaa johtavan Pori Bearsin täytyy voittaa Bouncers Porissa. Tällöin ECG ja Bouncers päätyvät tasapisteisiin, mutta keskinäisen maalieron turvin ECG on joukkueista parempi, kun ECG voitti ensimmäisen joukkueiden välisen kohtaamisen 25-0.

Tule siis kannustamaan viimeistä kertaa tällä kaudella ECG:n kotikentällä idän mustakeltaiset Jättiläiset voittoon!!

KAIKKI PELISSÄ, KAIKKI PAIKALLE!!