ECG voitti kauden ensimmäisen kotiottelunsa Bouncersia vastaan

East City Giantsin ja Mikkeli Bouncersin välillä nähtiin vähämaalinen ja tiukka taisto, jonka ratkaisijan voidaan hyvin sanoa olleen ECG:n puolustus. Giants puolustus ei päästänyt ottelussa maaliakaan, kun Bouncersin 6 pistettä tulivat kahdesta potkumaalista. Muutamaa pientä notkahdusta lukuun ottamatta Jättiläisten puolustus pelasi tiiviisti eikä antanut Bouncers hyökkäykselle mahdollisuutta.

Puolustuksen puolella upeita otteita esitteli muun muassa tulokaspelaaja tukimies Jyri Kytöharju, joka tuntui olevan taklaamassa jatkuvasti ja kovaa. ECG:n puolustuksen linja on myös peli peliltä parantanut otteitaan kauden aikana ja tämä näkyi myös tässä ottelussa. Kummatkin joukkueet pelasivat erittäin juoksupainotteista peliä ja ECG:n juoksupuolustus ei yksinkertaisesti antanut mahdollisuutta Bouncersin vahvalle juoksupelille.

Hyökkäyksen puolella ECG:n hyökkäyksen linja pelasi erinomaisen pelin. Bredbackalla oli heittopeleissä aikaa ja juoksupeleissä keskushyökkääjillä Eero Pietiläisellä, Sam Ryanilla IMGP5920ja Alex Harjulla oli hyvin tilaa juosta pallon kanssa. Kummatkin ECG:n maalit tulivat väkivahvan Ryanin juoksuista, joilla Giants viimeisteli pitkät draivinsa. Suurimman jaardimäärän keräsi kuitenkin Pietiläinen, joka muutaman kerran intoutui hassuttamaan Bouncers puolustusta. Myös Harju pelasi hienon pelin palaillen pikkuhiljaa loukkaantumisestaan.
Heittopeleissä Giantsilla jäi parantamisen varaa. Pari kertaa Bredbacka löysi hienosti laitahyökkääjä Ariel Keisan, mutta muuten heittopeli ei sujunut ECG:n osalta toivotusti, eikä totutusti. Paljon vaikutti varmasti myös se, että ECG:n uloimmat laitahyökkääjät Edi Takolander ja Ohto Nygren eivät pelanneet ottelussa.

Ottelusta ECG sai tärkeimmän eli kaksi pistettä ja voiton. Steelersin voitettua Sun Cityn on ECG tällä hetkellä sarjassa toisena kuudella pisteellä. Hangolla ja Mikkelillä on neljä pistettä ja kaikilla kolme ottelua pelaamatta.
Seuraavaksi ECG kohtaa sarjaa selvästi johtavan Kuopio Steelersin, mutta tuleva viikko on Jättiläisten leirille bye week, joten ECG saa nyt kerättyä rivinsä kasaan jotta joukkue pääsee taistelemaan mahdollisimman hyvistä asetelmista Steelersia vastaan.

ECG kiittää hienoa yleisömäärää ja toivoo vähintään samaa tuleviin kauden kotiotteluihin!
Seuraava ottelu noin kahden viikon kuluttua:

East City Giants – Kuopio Steelers, Helsingin Velodromilla, 25.7.2015 klo. 13.00 !!