ECG valmistautuu kauteen entistä kehittyneemmällä toiminnalla

East City Giants valmistautuu pitämään divarimestaruuden Helsingissä kaudella 2019

East City Giantsin edustusjoukkue pelaa tulevana kautena ainoana helsinkiläisjoukkueena Suomen amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonaa Helsinki Wolverinesin siirtyessä ylemmälle sarjatasolle. Viime kauden divariherruus siirtyi ansaitusti Helsinkiin ja tänä vuonna se on ECG:n vastuulla pitää titteli pääkaupungissa. Tehtävä ei tule olemaan helppo. Uudistuneesta 1-divisioona sarjasta odotetaan kovatasoista ja tasaista, jossa yhtäkään joukkuetta ei tule aliarvioida. Itä-Helsingin Jättiläiset ovat kuitenkin valmiina haasteeseen.

 

Pelaajien kehitys keihäänkärkenä

Pari viime kautta 1-divisioonassa on hionut joukkueen perustaa ja toimintatapoja kuntoon. Valmennusryhmässä on tapahtunut viime kauteen nähden merkittäviä muutoksia ja toiminnan kehittyessä onkin panostettu eri pelipaikkojen valmennuskykyyn. Hyvä ja kattava valmennus mahdollistaa joukkueen menestymisen ja mahdollistaa ennen kaikkea yksilöiden jatkuvan kehittymisen. Pelaajien turvallisuus ja yksilöllinen kehittyminen pelaajana on aina ollut tärkeinä tekijöinä ECG:n toiminnassa ja nyt tulevalla kaudella panostusta näihin edelleen lisätään. Esimerkkinä panostuksesta on luennot ja oikeat harjoittelut lajinomaiseen liikkumiseen ja säännölliset juoksutekniikka/liikkuvuus harjoitteet aina lauantaisin Eläintarhan kentän juoksuputkessa klo 14:00.

 

Turvallisuus ja terveys tärkeässä roolissa

Viime kaudella ECG:n edustusjoukkue välttyi lähes täysin vakavilta loukkaantumisilta pelikauden aikana. Suurena osatekijänä voidaan pitää terveelliseen ja parempaan liikkumiseen tähtääviä ennakoivia systemaattisia lihashuoltoharjoitteita ja huollosta vastaavien henkilöiden toimintaa.

Joukkueen huollosta vastaava fysioterapeutti Inka Vaskimo kommentoikin:

”Olemme siirtyneet käyttämään valmentaja Olli Jussilan kehittämää monipuolista ja vaativaa ohjelmaa, josta Jussila itse käyttää vaatimatonta nimitystä pre-practice workout. Mielestäni oikeampi nimi on injury prevention protocol, niin suuri vaikutus ja merkitys näillä taito- ja hallintaharjoitteilla on. Ennaltaehkäisyhän on parasta vammojen hoitoa. Olemme panostaneet oikeaan suoritustekniikkaan, mikä vaatii sekä liikkeen analysointia, että jatkuvaa palautetta pelaajille. Tälle harjoituskaudelle on otettu käyttöön useampia Jussilan ohjelmia ja lisämausteita kehonhallinnan harjoitteisiin on haettu mm. spiraalistabilaatiosta, pilateksesta, footbicista ja baletista. Tavoitteena on saada pelaajien liikkuvuus sekä lajinomaiset taito-ominaisuudet korkealle tasolle.

Pyrin osaltani valmentajien kanssa seuraamaan kunkin pelaajan kuormitusta treeneissä, jotta voimme kohdentaa ja keventää harjoittelua tarpeen mukaan. Joukkueen päävalmentajan vaihtumisen myötä olen saanut ottaa entistä suurempaa vastuuta huollon lisäksi joukkueen liikkuvuus- ja fysiikkaharjoittelusta ja toivon että näillä eväin pääsemme lähtemään kauteen hyvässä iskussa”

ECG:n edustusjoukkueelle ja vanhemmille junioreille on vuodesta 2016 alkaen tehty päävammojen diagnosointia ja hoitoa helpottava kattava baseline-testaus preseasonin aikana yhteistyössä Ttm, ft Matti Vartiaisen kanssa. Kaikki vammat kuntoutetaan ECG:ssä huolella, mutta varsinkaan päävammojen osalta tästä ei tingitä.

Tulevaisuus on musta-keltainen

ECG:n juniorit ovat viime vuosina saaneet menestystä ja nykyisellään sama kehitystahti tulee jatkumaan. Edustusjoukkueen osalta on ollut hyvää kehitystä viime vuodet ja ECG on osoittanut olevansa varteenotettava joukkue korkeimmalla divaritasolla. Viime kauden jälkeen joukkue on saanut kehitettyä organisaation iskukykyä ja on valmiimpi haastamaan vastustajansa ja säilyttämään divarin mestaruus Helsingissä. Pitkäntähtäimen tavoite ei ole muuttunut:

ECG tulee pelaamaan Vaahteraliigassa.

Joukkueenjohtaja Tapio Nurminen kertoo seuran tulevista tavoitteista sekä visiosta:

”Tavoitteemme on luoda joukkue tai oikeastaan amerikkalaisen jalkapallon jaos, jonka toiminta on erittäin laadukasta monella tasolla. Haluamme kyetä kehittämään pelaajia omista junioreistamme aivan huipputasolle asti, sekä myös tehdä toiminnan tasosta niin laadukasta, että meillä kehittyvät kaikki meille tulevat pelaajat heidän aiemmasta taitotasosta ja kokemuksesta huolimatta. Amerikkalaisen jalkapallon monipuolisuuden vuoksi haluamme olla kärkitasolla lajiharjoittelussa, liikkuvuus- ja nopeusharjoittelussa, fysiikkaharjoittelussa, videovalmennuksessa ja pelaajien tietotason nostamisessa, unohtamatta myöskään henkistä valmennusta pelaajille kauden lähestyessä. Olemme tällä hetkellä oikealla tiellä visiossamme sekä tavoitteessamme. Matkaa vielä on ja toivottammekin erittäin tervetulleiksi meidän toimintaamme kaikki pelaajat kokeneista konkareista lajin parissa vasta-aloittaviinkin pelaajiin.”

ECG:n edustusjoukkueen päävalmentajan Petteri Salovalta katsoo tulevan kauden tilannetta:

”Näen tilanteemme tällä hetkellä osittain haasteellisena, koska omista junioreista nousee nyt vasta muutamia pelaajia divaritasolle ja olemme hieman myös muista joukkueista tulevien pelaajasiirtojen varassa joukkueen rakentamisessa. Tarjoamme kuitenkin laadukasta valmennusta niin kokeneille kuin aloittelevillekin pelaajille. Tärkeintä on pelaajan halu kehittyä ja ottaa vastaan uutta tietoa.”

 

East City Giantsia voi seurata sosiaalisista medioista:

Facebook: East City Giants Official

Instagram: eastcitygiants

 

Tervetuloa ECG:n harjoituksiin! Harjoitukset ovat tällä hetkellä talvikaudella seuraavasti:

Tiistaisin Talin jalkapallohalli klo. 20.10 – 22.00

Lauantaisin Eläintarhan kentän juoksutunneli 14.00 – 15.30

Sunnuntaisin Pajamäen jalkapallohalli 21.00 – 22.00