2010 Harjoituksia 2

ECG tarjoaa mittavan klinikkasarjan

Päivät on jaoteltu pelipaikkaryhmittäin siten, että keskushyökkääjät (RB)  ja tukimiehet (LB) harjoittelevat samana päivänä, molemmat linjat (OL ja DL) samana päivänä ja hyökkäyksen sekä puolustuksen  taitopelipaikat (WR+DB+QB)  samana päivänä. Täten jokaiselle näistä kolmesta ryhmästä tulee kaksi klinikkapäivää ECG:n talvijaottelun mukaisen ”Off-season I” –harjoittelujakson aikana“, sanoo ECG:n kauden 2012 päävalmentaja Ari Evwaraye.

Klinikoiden tarkoituksena on ensin harjoitteilla selvittää pelaajien yleisiä ja henkilökohtaisia puutteita, minkä jälkeen harjoittelijoille annetaan opastus omatoimiseen harjoitteluun näiden puutteiden poistamisessa. Tähän käytetään kunkin pelipaikan ensimmäinen klinikkapäivä. Toinen päivä, joka on 1-2 kuukautta ensimmäisen jälkeen, toimii lisäharjoitteluna ja väliarviointina sen suhteen, miten pelaajat ovat kehittyneet omatoimisessa harjoittelussa.

Kunkin ryhmän ensimmäinen klinikkapäivä harjoitellaan ilman suojia ja toisena klinikkapäivänä siirrytään kovempaan kontaktiin suojien kanssa. Helmi-maaliskuussa järjestetään kaikille pelipaikoille suunnattu yhteinen loppuleiri, jossa klinikoiden tuottama hyöty mitataan ja arvioidaan, ja pelaajat valmistetaan joukkueidensa pre-season –harjoittelua varten kilpailemaan pelipaikoista.

Tämä on loistava tapa tukea pelaajien omatoimista harjoittelua ja toimii hyvänä lisänä seurajoukkueiden säännölliselle lajiharjoittelulle.  Päivien aikana pureudutaan kunkin pelipaikan perustekniikkaan juurta jaksain niin teoriassa kuin käytännön harjoittein. Etenkin jälkimmäistä tehdään ammattilaistasollakin off-seasonien ja pre-seasonien aikana, joten emme näe mitään syytä sille, miksi suomalaisessa jenkkifutiksessa ei kaikilla tasoilla tulisi menetellä vastaavasti, toteaa Evwaraye. Kuten kaikki muukin jenkkifutiskoulun ja –opiston tarjonnasta, nämä klinikatkin ovat kaikille avoimia. Myös valmentajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan pelaajiensa edesottamuksia ja vaihtamaan taukojen aikana ajatuksia klinikan valmentajien kanssa.

Projektiin on lupautunut kotimaisittain erittäin nimekäs valmennustiimi, johon ECG:n otteluiden sivurajalla nähtyjen valmentajien lisäksi kuuluvat mm.  ”Porvoon veljesklaanit” eli Seppo ja Efe Evwaraye sekä Pasi ja Pertti Lautala ja pitkän kokemuksen sekä mittavat meriitit omaavat Janne Kilpeläinen, Kalle Karppinen ja Sami Alalampi. ECG:n pelipaidassa kaudella 2011 nähdyt Jarkko Nieminen ja Petteri Salovalta ovat myös mukana valmennuksessa ja he vastaavat luonnollisesti pelinrakentajien taitojen kehittämisestä.

2010 Harjoituksia 3Tässä ei ole ECG kilpailujoukkueena keskiössä vaan tarkoituksenamme on tarjota puitteet laadukkaalle jenkkifutisharjoittelun tukemiselle, ja tämän ovat valmennukseen lupautuneet ymmärtäneet täysin, minkä vuoksi heidän on ollut helppo pyyteettömästi sitoutua tähän. Tämä on myös käsittääksemme ainakin tässä mittakaavassa ensimmäinen kerta, kun mies- ja naisfutarit harjoittelevat yhdessä. Tämä juontaa juurensa ECG:n ja GS Demonsin naisten edustusjoukkueen hiljattain tekemään yhteistyösopimukseen, joka sisältää yhteisiä harjoituksia sekä muuta valmennusyhteistyötä.

Klinikat ovat avoimia kaikille yli 16-vuotiaille mies- ja naisjenkkifutareille. Vaikka pelipaikkakohtaisen asiasisällön harjoittelussa lähdetään perusteista, soveltuvat klinikat erittäin hyvin myös joitakin vuosia pelikokemusta omaaville pelaajille. Lajia aloitteleville tai lajin hiljattain aloittaville myös useampiin pelipaikkoihin tutustuminen eri päivinä on lämpimästi suositeltavaa. Klinikat ovat edullisia: jenkkifutiskoulussa tai –opistossa harjoittelevat maksavat kultakin päivältä 15 € maksun ja ulkopuoliset harjoittelijat 25 €. Klinikat ovat vieraileville valmentajille luonnollisesti maksuttomia.

Klinikat järjestetään Orimattilassa, josta ECG on löytänyt äärimmäisen hyvän yhteiskumppanin Orimattilan Pedoista. Käytännön harjoitukset, joita on kaksi päivässä, toteutetaan Petojen hallinnoimassa jalkapallohallissa ja teoria- ja video-osuudet läheisen koulun luokkatiloissa.

Leirien aikataulu on seuraava:
12.11. LB+RB I
26.11. OL+DL I
10.12. QB+WR+DB I
17.12. LB+RB II
21.1. OL+DL II
28.1. QB+WR+DB II

Yksittäisten leiripäivien alustava aikataulu:
09.45 Klinikan aloitus, esittelyt ja osallistumismaksut
10.00-12.00 Ensimmäinen  harjoitus
14.00-16.00 Teoria- ja videoluento
16.30-18.25 Toinen harjoitus
18.30 Klinikkapäivän päätös

Sitovat ilmoittautumiset joko jenkkifutiskoulun nimenhuuto-sivuilla (koulun ja opiston harjoittelijat) tai // (muut harjoittelijat) viimeistään viikkoa ennen ao. klinikkapäivää. Osallistumismaksu kerätään käteisenä kunkin klinikkapäivän alussa.

Lisätietoja osoitteesta // .

Vastaa