ECG selvään voittoon Kouvolassa!

East City Giants matkusti Kouvolaan perjantaina ja otti selvän voiton Indiansista. ECG voitti ottelun 6 – 49. Samalla ECG varmisti paikan välierissä. Wolverines on varmistanut jo runkosarjan voiton, joten he ovat varmistaneet jo toisen kotiedun välieriin ja toisesta vielä taistelevat siis East City Giants, Kotka Eagles ja United Newland Crusaders.

ECG lähti otteluun kovalla asenteella ja aloitti vauhdilla ottelun. Heti ensimmäisellä ECG:n hyökkäysvuorolla Jabari Harris vapautti Sami Nikkisen laidallaan pitkän juoksun päätteeksi maaliin! Nikkinen on osoittautunut erittäin tehokkaaksi laitahyökkääjäksi, etenkin pitkien kuvioiden juoksijana. Erittäin hyvin tällä kaudella potkinut Joni Aurala kengitti tuttuun tapaan lisäpisteen haarukkaan ensimmäisen maalin jälkeen.

ECG onnistui laajalla rintamalla hyökkäyksessä. Robin Drockila, Niko Bredbacka, Toni Pellinen ja Janne Helenius onnistuivat kaikki laitahyökkääjinä. Juoksupelissä oli Jättiläisillä ajoittain vaikeuksia, mutta monesti sieltäkin löytyi pitkiä siivuja. Joonas Mattila ja Tuomas Inkinen kantoivat päävastuun juoksupelissä, luonnollisesti myös Harrisin tuoman juoksu-uhan ohella. Mattila saikin viimeisteltyä yhden juoksumaalin

Joni Aurala jälleen tehokkaana potkimassa pallon haarukkaan.

nimiinsä, ansaitusti. Ottelun viimeisellä neljänneksellä ECG peluutti pelinrakentajana joukkueen monivuotista pelinrakentaajaa Niko Bredbackaa. Bredbacka onnistuikin erinomaisesti ja johdatti hyökkäyksen heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan maaliin heittopelien siivittämänä. Myös kahden pisteen lisäpiste onnistui Brecbackan heitosta

laitahyökkääjä Pelliselle.

Puolustuksen puolella, jo tuloksesta voi päätellä, että ECG onnistui erinomaisesti. Joukkue teki useamman pallonriiston ja takamies Eric Irvin otti jälleen syötönkatkon ottelussa. Puolustus onnistui pitämään Wilkersonin suurimmilta osin aisoissa, eikä hän päässyt käytännössä lainkaan juoksemaan pitkiä siivuja Jättiläisten kovaa puolustusta vastaan. Koko puolustuksen linja; Perrineau, Aho, Pajunen, Alijärvi ja Tauro pelasivat erinomaisen ottelun. Maalin Indians onnistui tekemään heittopelillä. Indiansista on todettava, että joukkueesta löytyy useita laadukkaita pelaajia. Niin kotimaisia pelaajia kuin ulkomaalaisiakin vahvistuksia. Joukkue ei kuitenkaan ole kokonaisuutena niin laaja eikä tasokas, että se pystyisi haastamaan divisioonan muita joukkueita, tälläkään kaudella.

East City Giantsilla tulee nyt EM-kisojen takia tauko peleistä, kun joukkue kohtaa seuraavan kerran UNC:n 11.8. Lohjalla Harjun kentällä alkaen klo. 14.00. Lohjalle ei ole pitkä matka Helsingistäkään, joten kaikki ECG:n kannattajat, mustaa ja keltaista päälle ja kannustamaan Jättiläiset voittoon!

Tulevat ottelut Crusadersia ja Eaglesia vastaan määrittelevät sarjan sijoitukset 2-4 sijoille. ECG ehdottomasti haluaa ottaa kotiedun välierään, joka pelattaisiin itä-Helsingin Myllypurossa! Kausi siis tiivistyy ja muuttuu yhä mielenkiintoisemmaksi, PYSY KUULOLLA!!

#GOGIANTS #EASTMODE-BEASTMODE #REALMENWEARBLACK