ECG runkosarjan voittoon 35 vuotisjuhlaottelussa – Oakmenista 20-12 voitto

East City Giants otti 35-vuotisjuhlaottelussaan voiton, jolla joukkue ratkaisi itselleen runkosarjan voiton, finaalin kotikentälleen sekä varmisti paikan II-divisioonan nousukarsintaotteluun. Tiukaksi tullut ottelu päättyi Jättiläisten 20-12 voittoon.

ECG lähti otteluun melko vajaalla miehityksellä. Yhdeksällätoista miehellä otteluun lähtenyt joukkue sai pelin aikana taistella kahteen suuntaan, kun osa joukkueen pelaajista oli jo valmiiksi puolikuntoisia, eikä loukkaantumisilta ottelussa vältytty. Voiton tuoma väliviikko viimeisen runkosarjakierroksen jälkeen tuleekin erittäin tarpeeseen, jotta kaikki pelaajat saadaan jalkeille finaaliin.

Oakmen aloitti ottelun vahvasti ja tekikin ottelun ensimmäisen maalin vahvalla juoksupelillään. ECG:n otteista kuitenkin näki, ettei joukkue missään vaiheessa epäillyt etteikö joukkue voisi ottelussa nousta voittoon.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Giantsilta Sami Martikainen. Martikainen pelasi ottelussa hyökkäyksessä sekä puolustuksessa. Puolustuksessa Martikainen pelasikin ensimmäisen kokonaisen pelin puolustuksen linjan endinä ja upeasti hän pelasikin tuolla pelipaikalla. Martikaisen palkitsi ottelun jälkeen SAJL Hall of Fame pelaaja, 4 Suomen mestaruutta East City Giantsissa voittanut Lauri Nieminen.

Giants jatkoi ottelussa oman pelitapansa pelaamista hyökkäyksessä ja vain muutaman Ohto Nygren WRkerran joukkue joutui “turvautumaan” heittoon. Heittopeli olikin tehokasta, etenkin Bredbacka-Nygren akseli näytti jälleen upeaa osaamistaan. Nygren teki ottelussa kaksi touchdownia Bredbackan heitoista.

Puolustuksessa ECG pelasi vahvan pelin pakottaen Oakmenin hyökkäyksen yksipuoliseksi. ECG puolustus pystyi pysäyttämään Oakmenin hyökkäyksen lähes kaikki vaihtoehdot. Kun Oakmen joutui yksinkertaistamaan hyökkäystään, oli ECG:n helpompi lähteä torjumaan heidän hyökkäystään. Oakmenin pelinrakentaja ilmeisesti myös loukkasi itseään ottelun aikana, joten tälläkin saattoi olla vaikutusta heidän pelivalintoihinsa.

Giantsin puolustuksen koordinaattori Olli Kujala kommentoi joukkueen ja puolustuksensa otteita:

Ottelusta muodostui lopulta melko tiukka, minkä uskot ratkaisseen 
ottelun Giantsin hyväksi?

“Meillä on ollut koko vuoden mahdollisuus treenata puolustustamme liigajoukkueen hyökkäystä vastaan. Se harjoittelu varmasti ulos mitattiin tässä ottelussa parhaalla mahdollisella tavalla.”

Monet pelaajat pelasivat itselleen uusilla pelipaikoilla, kuinka he 
mielestäsi paikkasivat puuttuvia pelaajia?

“Oli hienoa nähdä kuinka ennakkoluulottomasti uudet kaverit laittoivat itseään likoon myös puolustuksessa vierailla pelipaikoilla. Olemme toki varatutuneet etukäteen jo siihen että monet pelaajat joutuvat hyppäämään itselleen vieraammalle pelipaikalle ja pelaamaan kahteen suuntaan.”

ECG on voittanut kaikki ottelunsa tähän mennessä tällä kaudella ja 
joukkueen puolustus on sarjan tehokkain. Oletko täysin tyytyväinen 
puolustuksen otteisiin?

“Olen tottakai tyytyväinen siihen että olemme finaalissa. Sillä ei minulle ole mitään merkitystä olemmeko sarjan tehokkain tai toiseksi tehokkain puolustus. Me pelaamme joukkueelle ja annamme hyökkäyksellemme mahdollisuuden voittaa ottelut. Joku vanha sanonta taisi olla että: Kehitys pysähtyy tyytyväisyyten.

 

Oakmen tulee siis pelaamaan välierässä Mikkeli Bouncersia vastaan. Heidän edellisen kohtaamisensa Bouncers voitti todella selkein lukemin 43-0, mutta tuolloin oli Oakmen kuulopuheiden mukaan vajaalla miehityksellä liikkeellä. Bouncers lähtee otteluun  ennakkosuosikkina, mutta Oakmen on varmasti menossa tekemään kaikkensa päästäkseen Tinamaljaan.

35-vuotisjuhlaottelussa oli upea nähdä varsin mukavasti yleisöä paikalla. Paikalta löytyi ECG:n legendoja, jotka varmasti olivat tyytyväisiä joukkueen voittaessa juhlaottelun. Ottelun puoliajalla ECG:n yhteistyökumppani Tough Viking  järjesti mahdollisuuden työntää Miniä! Hyvinhän tuo pikkuauton työntäminen kuvien perusteella sujuikin! Ottelussa oli myös tarjolla yleisölle 35-vuotisjuhlakakkua, joka otettiin ilolla vastaan katsojien puolesta. GIANTS-kahvilassa oli muutenkin vilkasta!

Seuraava ECG:n ottelu pelataan ensi viikon lauantaina 10.8. Kotkassa Eaglesia vastaan. Ottelussa ei juurikaan ole kummallekaan joukkueelle panosta, sillä ECG on varmistanut jo runkosarjan voittonsa ja Eaglesilla ei ole enää mahdollisuuksia nousta play off peleihin. East City Giants on tällä hetkellä ainoa miesten joukkue (Vaahteraliiga-3.divisioona), joka on voittanut kaikki ottelunsa tällä kaudella. Tämän saldon Jättiläiset varmasti haluavat pitää ja ottaa voiton myös Kotkassa. Joukkueiden edellisen kohtaamisen Jättiläiset voittivat 28-6.

 

Giantsin puolustuksen linja pelasi jälleen vahvan pelin.
Giantsin puolustuksen linja pelasi jälleen vahvan pelin.

 

KATSO LISÄÄ KUVIA OTTELUSTA !