ECG Pantterien kaatoon sunnuntaina

ECG:n kausi jatkuu vieraskentillä. Sunnuntaina Jättiläiset matkaavat Lahteen, jossa he kohtaavat Päijät-Häme Panthersin. Tämä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella, eivätkä joukkueet tule enää uudestaan kohtaamaan, ainakaan runkosarjassa. Panthers majailee tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä, tasapisteissä Kotka Eaglesin kanssa.

Giantsin kausi on edennyt tähän asti erinomaisesti. Parantamista toki löytyy vielä reilustikin, mutta 4 voittoa neljästä ottelusta ja sarjan kärkipaikka tarkoittaa sitä, että tuloksellisesti Mustakeltaisten leirissä voidaan olla tyytyväisiä.

Vaikka East City Giants voi olla tyytyväinen tähän astisiin tuloksiin, ei joukkue voi keventää tahtiaan lainkaan loppukautta kohden. Valmennusjohdon sanoma pelaajistolle onkin ollut – Älkää olko riittävän hyviä voittaaksenne, olkaa niin hyviä pelaajina kuin pystytte olemaan.

ECG:n puolustus on ottelua kohden päästänyt alle kymmenen pistettä. Panthersin hyökkäyksen pelityyli on kuitenkin erilainen kuin ECG on tähän asti kauden aikana kohdannut. Option hyökkäykseen luottava Panthers mainitsee ennakossaan seuraavasti:

“ECG:n puolustus on kuitenkin näyttänyt paikoitellen rakoilevalta, tästä saatiin edeltävässä pelissä Mikkeli Bouncersia vastaan viitteitä isojen pelien muodossa.”

ECG:n leirissä odotetaan mielenkiinnolla millä asein Panthers pyrkii ECG:n puolustusta vastaan iskemään. Faktaa on että ECG:n puolustus on tällä hetkellä sarjan toiseksi tehokkain, Panthersin hyökkäyksen ollessa tehnyt ainoastaan 22 pistettä neljässä ottelussa. Jättiläiset ovat väliviikon aikana keskittyneet korjaamaan omia heikkouksiaan ja tutustuen vastustajan pelityyliin. Nähtäväksi jää kuinka hyvin Panthers hyökkäys onnistuu ECG:n kovaa taklaavaa, nopeaa ja aggressiivista puolustusta vastaan.

Hyökkäyksen puolella ECG:n valmennusjohto on luottavainen siihen, että jos joukkue pelaa omalla tasollaan, tulee hyökkäys jatkamaan tehokasta, palloa hallitsevaa peliään jolla Panthersin puolustuksella pidetään kiireinen sunnuntai. Giantsin hyökkäyksen koordinaattori Samuel Orvomaa on jälleen joukkueen vahvuudessa mukana johdattamassa joukkojaan.

ECG:lla on kummallakin puolella palloa muutamia poissaoloja, ja muutaman pelaajan pelikunto sunnuntaille on vielä hieman epävarma.

Sunnuntai on hieno päivä tehdä vierailu Lahteen, ja tulla seuraamaan ja kannustamaan Jättiläiset jälleen voittoon juhlavuotenaan! Ottelu pelataan Lahden Kisapuistossa ja alkaa klo. 13.00.

ECG O