ECG otti upean voiton kotikentällään!

East City Giants voitti United Newland Crusadersin kotikentällään Myllypuron Urheilupuistossa luvuin 36 – 28 (20-21). Tiukaksi päätynyt ottelu oli ensimmäinen ECG:n kotipelien sarjassa ja seuraava kotipeli onkin jo tulevana sunnuntaina klo. 15:00 Mikkeli Bouncersia vastaan Myllypurossa.

Ottelu alkoi ECG:n kannalta hienosti, kun joukkue riisti pallon UNC:n potkunpalautuksesta. ECG kuittasi tämän samantien hyökkäysvuorollaan maalin arvoisesti. Sean Koski heitti palloa laajasti eri pelaajille, kun juoksuhyökkäyksessä palloa kantoivat Joonas Peuralinna ja Markus Hyytinen. Upea asia oli, että ECG:n kaksi ensimmäistä maalia tekivät tulokaspelaajat, jotka pelasivat ensimmäisen pelinsä ikinä korkeakoulusarjoja lukuunottamatta. Ensimmäisestä maalista vastasi laitahyökkääjä Roope Pääkkönen! Lisäpistepotku epäonnistui, joten tilanteeksi jäi 6-0.

Jättiläiset tiesivät UNC:n keskushyökkääjä Kam Harrisin haastavaksi pelaajaksi pysäyttää ja tästä oli osoitus heti UNC:n ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Harris takoi jaardeja ja lopulta kantoi pallon maaliin asti ECG:n puolustuksen ohi. Läpi ottelun ECG kuitenkin onnistui mukautumaan paremmin Harrisin pysäyttämiseen ja hidastamaan hänen etenemisiään.

ECG:n hyökkäys jatkoi tasaisen varmaa pelaamista ja seuraavasta maalista vastasi Konsta Nurmela, jonka Sean Koski löysi vapaana keskeltä kenttää. Tähän UNC vastasi jälleen melko nopeasti, kun Sebastian Berndtson löysi laitahyökkääjänsä aivan vapaana läheltä maalialuetta. Tämä oli selkeä virhe ECG:n puolustukselta, josta Berndtson onnistui välittömästi rokottamaan.

Seuraavan ECG:n maalin Sean Koski juoksi itse. Koski näki vapaata tilaa ja juoksi n. 60 jaardisen maalin. Tasainen peli näytti jälleen merkkinsä ja seuraavalla hyökkäysvuorolla Kam Harris kantoi pallon jälleen maaliin, vaikka tässä vaiheessa ECG olikin jo hyvin lähellä UNC:n pysäyttämistä kokonaan. Puolustuksessa ECG:llä pelasi erinomaisen pelin takamies Benjamin Reymond, joka oli todella usein taklaamassa pallonkantajaa ja olikin joukkueen tehokkain taklaaja 8 yhteistaklauksellaan.

ECG:n tahkosi hyökkäyksessä yhteensä 453 jaardia UNC:n 272 jaardia vastaan, joten ottelussa selvästi tehokkaampi hyökkäys oli ECG:n puolella. Silti ECG ajoittain teki virheitä hyökkäyksen puolella, jotka poistamalla olisi hyökkäys saanut vielä kovemmat numerot taululle. 3. neljänneksellä ECG meni johtoon, joka piti lopulta loppuun asti. Asialla jälleen Sean Koski omalla lyhyellä juoksullaan, jota oli edeltänyt useat onnistuneet heitot läpi kentän. Lisäpisteen ECG pelasi ja pallon otti kiinni Niko Bredbacka, joka oli jaardi- ja kiinniottomäärissä joukkueen tehokkain laitahyökkääjä. Koski heitti palloa kuitenkin 7 eri pelaajalle, joten kiinniottoja tuli laajalla rintamalla.

Viimeisen ECG:n maalin viimeisteli keskushyökkääjä Markus Hyytinen, joka linjamiesten tehdessä tilaa juoksi pallon maaliin ja tilanteeksi tuli 36-21. UNC tuli vielä kertaalleen 8 pisteen päähän, kun tuttu mies eli Kam Harris sai juostua pallon maaliin. Ottelun viimeisillä minuuteilla ja ECG:n ollessa jo lähellä UNC:n maalialuetta, otti UNC syötönkatkon ja palauttikin sitä aina ECG:n kenttäpuoliskolle asti. Alkoi ottelun ratkaiseva hyökkäysvuoro, kun ECG:n puolustus marssi kentälle. UNC käytti tehokkainta pelaajaansa Kam Harrisia paljon, mutta ECG:n puolustus piti pintansa häntä vastaan ja UNC joutui pitkään heittotilanteeseen. Astui esiin Devonte Jones, joka otti syötönkatkon ja sinetöi voiton ECG:lle!

Ottelun aikana ECG:ltä loukkaantui tukimies Neem Rauankoski, joka on vähintään seuraavasta pelistä Mikkeliä vastaan pois. Myös laitahyökkääjä Joonas Mattila koki peliviikolla loukkaantumisen, joka pitää hänet poissa kentiltä näillä näkymin loppukauden ajan. ECG toivoo Joonakselle tsemppiä kuntoutukseen ja vahvaa paluuta vielä kentille myöhemmin!

ECG:ltä oli poissa tästä ottelusta Xavier Andre ja Niklas Plyhm. André on todennäköisesti pelikunnossa jo Bouncersia vastaan ja Plyhm pääsee takaisin kentille heinäkuussa.

Voitto ECG:lle kotikentällään oli mahtava asia ja pistetili on avattu. Kuitenkin on vielä monia asioita, joita joukkue pystyy tästä parantamaan, joten lupa on odottaa kovia otteita Jättiläisiltä kauden aikana!

Seuraava ottelu pelataankin tulevana sunnuntaina 16.6. klo. 15:00 alkaen Myllypuron Urheilupuistossa!

Tule paikalle kannustamaan ECG voittoon!

Sean Kosken johtama hyökkäys oli tehokas kotikentällään Myllypurossa.