ECG otti Crusadersista voiton tiukassa kamppailussa!

East City Giants voitti United Newland Crusadersin lauantai iltana pelatussa ottelussa 37 – 29 (21-9). Voitolla ECG siirtyy 2-1 tilanteeseen kolmen pelatun ottelun jälkeen ja kuun lopussa pelattava ottelu Kotka Eaglesia kertookin joukkueiden asetelman ensimmäisen kierroksen jälkeen.

ECG aloitti ottelun vakuuttavasti. UNC aloitti ottelun hyökkäysvuorollaan, mutta jo

WR Janne Helenius aloitti ECG:n maalinteon.

toisessa pelissä June Robinson otti syötönkatkon Sebastian Berndtssonin heitosta. ECG käytti tämän hyväkseen ja koordinaattori Petteri Salovallan ja pelinrakentaja Harrisin johdattamana hyökkäys eteni tasaisesti kohti maalia ja lopuksi Harris löysi Janne Heleniuksen heitollaan. Joni Aurala onnistui päivän kaikissa potkupeleissään ja näin heti avausdraivilla ECG meni 7-0 johtoon.

ECG:n hyökkäys keräsi ottelussa mukavat 468 jaardia, joista heittäen tuli 318. Vastaanottajiakin oli yhteensä 8, joten Harris kykenee jakamaan palloa laajasti haastaen näin entistä enemmän puolustuksia. Harris oli totuttuun tapan vahva myös omilla juoksuillaan keräten 120 jaardia juosten. Keskushyökkääjistössä vastuuta jaettiin melko tasaisesti Tuukka Inkiselle, Max Grönvallille ja Santeri Lehtolalle.

ECG teki ensimmäisellä puoliajalla maalit vielä Aleksi Hakosen syötön vastaanotosta ja Jabari Harrisin omasta juoksusta.

Toisella puoliajalla ECG:n pelaaminen oli hieman pirstaleista, eikä vuoroja saatu viimeisteltyä tarpeeksi tehokkaasti hyökkäyksessä. Oli kuitenkin nähtävissä että hyökkäyksellä oli jatkuvasti täysi kyky edetä UNC:n puolustusta vastaan. UNC kuitenkin taisteli hienosti ja pystyi myös ajoittain haastamaan ECG:n puolustusta. ECG:n puolustuksessa erinomaisesti pelasi myös Joonas Mattila, joka myös aivat ottelun lopussa oli tärkeässä roolissa Tuiasoan aisoissa pitämisessä. Keskushyökkääjänä sekä laitahyökkääjänä pelannut Ryan Tuiasoa oli kuitenkin nopeudellaan ja määrätietoisella juoksemisellaan haastava pideltävä ECG:n puolustukselle. Myös UNC:n laitahyökkääjä Alvaro Guitian oli laadukas laitahyökkääjä Crusadersin hyökkäyksessä.
Crusaders pääsikin kuin varkain aivan ottelun loppupuolella ensimmäistä kertaa johtoon, kun Berndtsson löysi Guitianin heitollaan. UNC siirtyi siis 28 – 29 johtoon, kun kellossa oli vain noin 4 minuuttia jäljellä ottelua!

ECG ei kuitenkaan aikaa haaskannut tämän jälkeen, vaan isku takaisin tuli heti. Heti seuraavalla pelillä ECG:n hyökkäys kuittasi ja Harris lähetti Sami Nikkisen laidallaan 65 jaardiseen maaliin! Joni Aurala vielä ottelun lopussa kenkäisi 21 jaardisen potkumaalin ja näin loppunumeroiksi sinetöityivät 37 – 29.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Crusadersilta Ryan Tuiasoa ja Giantsilta Sami Nikkinen.

ECG:n voittotili siis kasvoi ja joukkue näytti yhä kehittyneempää peliä ottelussa.

Jättiläisten seuraava ottelu on juhannustauon jälkeen 30.6. Kotkassa Eaglesin vieraana. ECG-kasvatin, “Nesi” Carpelanin johtama Eagles on varmasti kova haaste ECG:lle ja tätä ottelua kelpaa lähteä katsomaan Helsingistä asti! Eli mustaa ja keltaista siis päälle ja kannustamaan ECG voittoon Eaglesia vastaan!