Giants lähtee kauteen luottavaisena

ECG:n kauden avaus sunnuntaina

Talven aikana ECG:n avoimissa treeneissä on käynyt useita kymmeniä lajin harrastajia ja parikymmentä eri valmentajaa. Valmennuksen mukaan talviharjoittelu on ollut laadukasta, ja vaikka kaikessa tekemisessä ollaankin vielä alkutaipaleella voidaan kauteen lähteä luottavaisin mielin. Talviharjoittelussa on korostunut oikeanlainen tekemisen meininki, kurinalaisuus sekä luonnollisesti uusille pelaajille elintärkeiden perustekniikoiden hallinta.

Marraskuussa ECG aloitti avoimen jenkkifudiskoulun, joka sisälsi kunto-, teoria-, liikkuvuus- sekä lajiharjoittelua. Harjoituksiin saatiin uusien pelaajien lisäksi kiitettävästi osallistujia myös muista seuroista. Pelkästään marraskuussa harjoituskäyntejä tuli yli 400!

“Halusimme antaa kaikkille halukkaille mahdollisuuden tulla treeneihimme. Tämä on win-win -tilanne: meidän uudet pelaajamme saivat kokeneemmilta pelaajilta hyvää vastusta, ja toisaalta paikalle tulleet saivat ylimääräistä treeniaikaa ja tietysti tutusta poikkeavaa valmennusta. Olemme pyrkineet kovaan, kurinalaiseen harjoitteluun ja mielestäni toiminta on ollut pääsääntöisesti laadukasta. Vaikka nollasta lähdettiin, olemme valmiita kauteen” kertoo puolustuksen koordinaattori Ari Evwaraye.

“Menestyspaineita ei ole, koska uutena seurana meillä ei voi olla kuin voitettavaa. Tavoiteita ei ole asetettu sarjapisteiden tai -sijoituksen suhteen, vaan ne on muotoiltu muulla tavoin. Yhtään ottelua emme toki lähde etukäteen häviämäänkään” sanoo päävalmentaja Stefan Karkulahti.

Tähän näkemykseen yhtyy myös Evwaraye: “Päätavoitteenamme on ollut ja on edelleen kehittää pelaajistamme yhä parempia jenkkifutaajia. Perinteistä Giants-henkeä vaalien haluamme, että meidän pelaaja on se joka tunnetaan kovuudestaan, joka pelaa tilanteet alusta loppuun asti täysillä, aina parhaaseen suoritukseen pyrkien. Jos nämä tavoitteet täytyvät, olen tyytyväinen – muulla ei ole niin väliä. Pidemmällä aikavälillä laadukas toiminta tuottaa myös menetystä.”

ECG:n pelaajista yli puolet on kokonaan uusia tai korkeintaan muutaman vuoden lajia harrastaneita, toisella puolikkaalla on sitten vähintään kohtuullinen määrä jenkkifudispelejä takana. Klassinen sekoitus “uusia nälkäisiä & vanhoja kokeneita” siis, tosin kokeneemmasta puolikkasta monet ovat hakeneet uusia haasteita pelipaikkaa vaihtamalla.

East City Giants avaa sarjakautensa 22.5. vierasottelulla Tallin Tormia vastaan.

69ersista siirtynyt Teemu Holopainen vaihtoi pallonkantajasta LB:n tontille
69ersista siirtynyt Teemu Holopainen vaihtoi pallonkantajasta LB:n tontille
Uusi tulokas Joni Tikkanen huhkii ainakin hyökkäyksen linjassa
Uusi tulokas Joni Tikkanen huhkii ainakin hyökkäyksen linjassa

Kokemustakin löytyy: Pete Salovalta johtaa hyökkäystä QB:n paikalla
Kokemustakin löytyy: Pete Salovalta johtaa hyökkäystä QB:n paikalla


Pelaajaluettelo

Staff

Otteluohjelma


Vastaa