ECG matkaa sunnuntaina Steelersin vieraaksi Kuopioon

ECG jatkaa hyvin alkannutta sarjakauttaan juhannustauon jälkeen vierasottelulla Kuopio Steelersia vastaan. Kyseessä on molemmille joukkueille kauden kolmas ottelu ja Steelersin toinen kotiottelu. Edellisissä otteluissa kuopiolaiset hävisivät ensin Wolverinesille tiukan vierasottelun 35-27, jonka jälkeen ennen juhannustaukoa he päihittivät kotiottelussa Jyväskylän Jaguaarit selkein lukemin 46-14. Edellisen kerran ECG ja Steelers ovat kohdanneet kaudella 2015 molempien joukkueiden pelatessa vielä 2-divisioonassa. Tuon kauden jälkeen Steelers siirtyi 1-divisioonaan, jossa se pelasi kauden 2016 täysin kotimaisella pelaajamateriaalilla, selviytyen kuitenkin sarjan välieriin asti. Tälle kaudelle joukkue on kuitenkin vahvistunut niin ulkomaisilla kuin kotimaisilla vahvistuksilla.

Steelersin hyökkäys on hyvin erilainen kuin juoksupainotteinen ja perinteisistä jouksumuodostelmista pelannut ECG:n edellinen vastustaja Indians. Kuopiolaiset pelaavat vauhdikasta, hyvin heittopainotteista hyökkäyspeliä pääosin avoimesta spread -muodostelmasta, josta yhdysvaltalaispelinrakentaja Seth Peters pelaa palloa pääosin nopeilla heittopeleillä useille eri laitahyökkääjille. Tehokkaimpia syöttöjen vastaanottajia ovat tällä kaudella olleet Tino Ndongo ja Johannes Jauhiainen. Juoksupelissä päävastuuta on kantanut Mikko Aspinen, mutta myös pelinrakentaja Peters on osoittanut ottavansa tarvittaessa nopeasti jalat alleen esimerkiksi rikkoutuneissa heittopeleissä ja juossut joukkueensa useasti uusiin yrityksiin.

ECG:n puolustuksen koordinaattori ja takamiesten valmentaja Xavier Andre totesi puolustajien tutustuneen Steelersin hyökkäyspeliin viikon edellistä ottelua pidempään juhannustauon ansiosta, jonka vuoksi esimerkiksi Kuopion edellisten otteluiden videomateriaaliin ja Indians-ottelussa esiintyneisiin ongelmiin on ehditty harjoituksissa paneutua tarkemmin. Andre totesi erityisesti pelinrakentaja Petersin olevan äärimmäisen tärkeä vartioitava, sillä hän on äärimmäisen liikkuva ja kantaa palloa tarvittaessa myös itse juosten. Tämän vuoksi erityisesti puolustuksen takakentän tulee olla hereillä ja valmiina pelaamaan jokaisen yrityksen loppuun asti. Myös Steelersin juoksupeli saa erityishuomiota, sillä keskushyökkääjä Aspinen on kokenut pelaaja ja Kuopion hyökkäyksen linja pelannut jo pitkään yhdessä. Koska ECG:n puolustuksen linjapelaajat ja tukimiehet eivät ole erityisen isokokoisia, puolustuksen pitää pystyä käyttämään nopeuttaan hyväksi tukkiakseen Steelersin juoksuväylät.

Ottelu pelataan Kuopion ”aina aurinkoisella” Väinämöisen kentällä su 2.7. klo 16.00 Kuopio lähettää ottelunsa myös netin kautta, joten ECG:n kannattajilla on mahdollisuus seurata joukkueensa peliä myös netin kautta. Lähetys löytyy Kuopio Steelersin Facebook sivulta. Odotettavissa on jälleen varmasti 4 erää viihdyttävää ja jännittävää amerikkalaista jalkapalloa, jossa sattuu ja tapahtuu.

Go Giants!