ECG Kotka Eaglesin vieraaksi

East City Giants kohtaa Kotka Eaglesin lauantaina klo. 16:00 alkavassa ottelussa Kotkassa.  Kummankin joukkueen alkukausi on sujunut lähes samalla tavalla. 2 voittoa jotka ovat tulleet Indiansista ja Crusadersista sekä tappiot Wolverinesille. Joukkueiden keskinäinen ottelu onkin divisioonan ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu näille joukkueille ja kertoo paljon divisioonan voimasuhteista. Viimeksi ECG ja Eagles kohtasivat 2014 III-divisioonassa. Silloin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa ECG otti 28-6 voiton, mutta jälkimmäisen Eagles voitti 21-12. Tuossa vaiheessa tosin ECG oli jo varmistanut runkosarjan voiton.

Lähtökohdat peliin ovat siis erittäin mielenkiintoiset. ECG pyrkii jatkamaan kahden ottelun voittoputkeaan kotkalaisten kustannuksella ja Eaglesin kokenut pelinrakentaja Niclas ”Nesi” Carpelan johdattaa joukkonsa kohti entistä seuraansa vastaan. Mestaruuksia lähes jokaisella kaudellaan voittanut Carpelan on ECG:n kasvatti ja vaikka hänen Jättiläisissä pelaamisesta onkin aikaa vuosia, on joukkueiden välillä silti paljon tuttuja pelaajia toisilleen. Carpelan ja useat muut kotkalaiset pelasivat aiemmin Hämeenlinna Huskiesissa, josta on siirtynyt ECG:hen useita pelaajia (Perrineau, Alijärvi, Saarinen, Ylivarvi) tälle kaudelle. ECG:n Joni Aurala on myös Eaglesissa pelaajauransa aloittanut, kun taas viime kaudella Jättiläisten riveissä pelannut laitahyökkääjä Ottopekka Leskinen edustaa nyt kymiläisiä. Myöskin laitahyökkääjä Sinh Thu oli ECG:n pelaaja vuonna 2012.

ECG pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla. Tässä ottelussa pelaavaa joukkuetta tulevat vahvistamaan loppukaudella vielä tässä pelissä karenssissa olevat ranskalainen Camille Gruel sekä vielä kaksi vahvistusta, joita ECG ei ole vielä julkaissut!

Kotkalaisten heittohyökkäys on varmasti laadukas ja tämän pysäyttäminen onkin vaatimus, jos ECG haluaa pisteet Kotkasta tuoda mukanaan. Carpelanin kohteina ottelussa ovat ensisijaisesti amerikkalainen LaMiquell Roberts, Sinh Thu, Ottopekka Leskinen sekä Jani Heinisalo. ECG:n takakentällä riittää siis kädet täynnä taitavien laitahyökkääjien sekä laadukkaan pelinrakentajan kanssa.

Viime ottelussa Crusadersia vastaan takamies Joonas Mattila keräsi joukkueessa eniten taklauksia ja olikin ottelun lopussa tärkeä osa voitossa. Pienikokoinen, mutta äärimmäisen hyvä taklaaja Jani Hentunen sekä lahjakas kulmapuolustaja Eero Saarinen ovat myös isossa osassa ottelussa. Kotkaa vastaan myös ECG:n puolustuksen linjan tulee saada aikaan painetta Carpelanille sekä tukahduttaa heidän juoksupeli.

ECG:n hyökkäys lähtee hyvästä asemasta otteluun. Jabari Harrisin ja laitahyökkääjien peli on parantunut koko alkukauden ajan ja myös juoksuhyökkäämisellä on ECG päässyt etenemään, tehden hyökkäyksen toiminnasta tasapainoisempaa. Eaglesin puolustuksen boksipelaaminen on kuitenkin todella laadukasta, joten ensinnäkin ECG:n hyökkäyksen linjan tulee pystyä antamaan aikaa Harrisille löytää kohteensa, mutta myös jouksupelillä

ECG:n puolustuksen linjalla on tärkeä rooli Carpelanin ja Kotkan hyökkäyksen pysäyttämisessä.

on pystyttävä avaamaan tilaa heittopelin onnistumiselle.

KIINNITÄ HUOMIOTA:

Miten ECG:n puolustus saa aikaan painetta Carpelanille? Tämä on ottelun mahdollisesti yksi ratkaisevia tekijöitä ja jos Jättiläisten isokokoinen puolustuksen “frontti” kykenee häiritsemään Kotkan heittopeliä, ovat Jättiläiset erittäin vahvoilla ottelussa.

 

Ottelu alkaa siis Puistolan urheilukentällä klo. 16:00. ECG:n facebook-sivulle tullaan päivittämään ottelusta liveseurantaa, mutta jenkkifutis on parasta paikan päällä, joten ei muuta kuin mustaa ja keltaista päälle ja kannustamaan itä-Helsingin Jättiläiset voittoon kotkan pojista!!