ECG jatkoi voittoputkeaan – Bouncers kaatui 32-25

East City Giants voitti kotikentällään Mikkeli Bouncersin luvuin 32-25 ja piti näin paikkansa sarjakärjessä. ECG on voittanut nyt sarjassa toisena sekä kolmantena olevat Raisio Oakmenin sekä Mikkeli Bouncersin.

Giants kohtasi kauden tähän asti kovimman vastuksensa, mutta kentällä parempi voitti. Mikkeliläiset pystyivät heittämään palloa tehokkaasti ja rokottivatkin nopeasti ECG:n takakentän virheistä. “Portsarien” tunnetusti kova juoksuhyökkäys oli myös tehokas, mutta ECG:n jouksupuolustus näytti jälleen kerran kyntensä. Kuitenkin ottelussa ECG:lle lauantaina hyökkäys oli paras puolustus.

ECG:n juoksuhyökkäys toimi koko ottelun ajan, eikä Mikkelin puolustus onnistunut Jättiläisten liukkaita keskushyökkääjiä pysäyttämään, vaikka Mikkeliläiset boksinsa latasivatkin todella täyteen. Mustakeltaisten hyökkäys alkaa löytämään paikkansa kentällä ja se että Bouncersia vastaan ECG onnistui juoksemaan tehokkaasti koko ottelun ajan oli hieno suoritus ECG:n hyökkäyksen linjalta sekä keskushyökkääjiltä. ECG:n ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiinkin keskushyökkääjä Jaakko Saksa.

ECG teki maaleistaan kolme heittämällä, joten jälleen pystyivät Jättiläiset monipuoliseen hyökkäykseen. Pelinrakentaja Niko Bredbacka löytää tällä hetkellä hyvällä tarkkuudella nopeat laitahyökkääjänsä. Heittohyökkäys oli myös ase jolla Mikkeliläiset onnistuivat Giantsia vastaan. Bouncersin Mikko Seppänen oli pitkään ottelussa erittäin vaikea pidettävä ECG:n puolustukselle ja tässä ottelussa Giantsin takakenttä saikin todellisen haasteen heittopuolustuksessa. Seppänen otti usean pitkän kiinnioton ja juoksi myös hienosti onnistuneen reverse pelin aina maaliin asti. Pelin edetessä pidemmälle otettiin Seppänen tarkempaan vartiointiin eikä Mikkeli tämän jälkeen häntä onnistunut enää niin tehokkaasti käyttämään.

Ottelussa Giantsilta puuttui kolme aloittavaa linjamiestä, joten tämäkin huomioiden voitto vahvasta juoksujoukkueesta oli hieno suoritus. Ottelussa mentiin puoliajalle Mikkeliläisten 12-19 johdossa, mutta toisella puoliajalla ECG korjasi virheensä ja onnistui tulemaan takaa ohi. ECG:n joukkue on nuori, nopea ja urheilullinen ja tämä näkyy myös joukkueen otteissa Jaakko Saksakentällä.

ECG pitää siis voitollaan sarjakärjen paikkansa. Oakmenilla ja Giantsilla on kummallakin kahdeksan pistettä, mutta Oakmenilla on yksi peli pelattuna enemmän ja keskinäisessä ottelussa ECG voitti Oakmenin Raisiossa. Onkin selvää että kun nämä joukkueet kohtaavat 2.8. Helsingissä on ottelussa todella iso panos jopa runkosarjan voitosta. Bouncers on kolmella voitollaan nyt kaksi pistettä Giantsin takana, eivätkä nämä joukkueet runkosarjassa enää kohtaa.

Ottelussa oli mukavasti yleisöä, mutta Velodromin katsomoihin mahtuu vielä melko paljon lisää. Tervetuloa siis ystävienne kanssa katsomaan kun ECG juhlistaa 35 vuotista taivaltaan 2.8. Raisio Oakmenia vastaan.

Ottelun MVP pelaajat:

East City Giants – RB Jaakko Saksa

Mikkeli Bouncers – WR/DB Mikko Seppänen

Seuraava ECG:n ottelu pelataan Lahdessa kun Jättiläiset kohtaavat Päijät-Häme Panthersin 20.7. Väliviikko siis tiedossa Jättiläisillä, mutta varmaa on että ECG ei tule lepäämään laakereillaan, vaan töitä tehdään kovaa jotta joukkue vielä kehittyy.