ECG jatkoi voittojen tiellä, Eagles kaatui 28-6

East City Giants jatkoi voittoputkeaan ja nappasi kolmannen voittonsa Kotka Eaglesia vastaan. Ottelu päättyi 28-6 lukemiin.
Kuten ennakossa mainittiin ECG:n täytyi olla valmis tekemään täysi taistelu kentällä voittaakseen, ja niin täytyi. Kotkalaiset pysyivät iskuetäisyydellä Giantsiin pitkään ottelussa.
Kummatkin joukkueet olivat melko vähälukuisilla miehistöillä liikkeellä. ECG:n pelaajista useat pelasivat kahteen suuntaan, ja erityisen maininnan voi antaa LB/RB Max Grönvallille. Grönvall jaksoi juosta hyökkäyksessä läpi pelin ja oli todella vaikea pysäytettävä Kotkan puolustukselle. Puolustuksen puolella Grönvall otti mm. yhden syötönkatkon useiden taklausten lisäksi.
Kotkan tilanne ei pelaajiston kanssa ollut sen helpompi, heidän lukumääränsä oli vielä Giantsiakin pienempi. Eagles kärsi myös ottelun aikana loukkaantumisia, jotka verottivat joukkuetta vielä lisää.
Giants puolustus päästi ottelussa yhden maalin, Patrik Thesleffin löytäessä heitollaan Antti Willbergin. Thesleff juoksi ottelussa myös itse paljon pallon kanssa ja ECG puolustus saikin tehdä kovan työn hänet pysäyttääkseen. Huomionarvoisena voi pitää että Thesleff on jo neljäs pelinrakentajan paikalla pelaava Kotkan joukkueessa tällä kaudella.
ECG:n hyökkäys onnistui jälleen etenemään sekä juoksulla että heitolla. Juoksujaardeja joukkueelle kertyi useita satoja, mutta useampana kertana ratkaisuhetkillä ei Giants hyökkäys saanut onnistumisia. Hyökkäys jaksoi kuitenkin painaa koko ottelun ajan ja 4 maalia riittivät hyvin voittoon.
ECG teki myös 2 pistettä kick offista. Elämänsä ensimmäisen pelinsä pelannut Eeli Kaasinen potkaisi pallon, joka Eagles palauttajan kompuroinnin takia päätyi safetyksi. Kaasinen pelasi myös hienon pelin puolustuksen linjan endinä.

Ottelun joukkueiden arvokkaimmiksi pelaajiksi (MVP) valittiin Max Grönvall (ECG) ja Antti Willberg (Eagles).

ECG otti ottelusta selvän voiton, mutta jälleen  kerran ECG leirissä tiedostetaan että peliä onMax Grönvall parannettava. ECG johtaa tällä hetkellä III divaria, mutta ainoastaan sen avulla että joukkue on päästänyt 3 pistettä toisena olevaa Mikkeli Bouncersia vähemmän. Viime kaudella Mikkelissä Bouncers oli Giantsia parempi luvuin 24-16. Tuolloin Giants heittohyökkäys toimi hienosti ja QB Bredbacka löysi useamman kerran pitkällä heitolla Roope Kolehmaisen. Täksi kaudeksi Kolehmainen ei valitettavasti loukkaantumisten takia saanut itseään pelaavaan kuntoon. Nähtäväksi jää millä aseilla ECG tulee tällä kertaa iskemään vahvoja Mikkeliläisiä vastaan. Varmaa on että taistelusta sarjan kärkipaikasta tulee kova ja kumpikaan joukkue ei tule päästämään toisiaan helpolla.

 

 

Seuraavalla kierroksella siis nämä sarjakärjet tulevat kohtaamaan Helsingissä.
5.7, Helsingin Velodromi, East City Giants (3-0) – Mikkeli Bouncers (3-0)

Tule paikalle seuraamaan sarjan kärkiottelua!!