ECG hienoon voittoon kauden päätösottelussa

East City Giants nappasi kauden viimeisessä ottelussa voiton Raisio Oakmenista selvin luvuin 38 – 8. Jättiläisten on hienoa lopettaa kausi voittoon, vaikka joukkuetta hieman saattaa kalvaa ajatus että mustakeltaiset ovat sarjassa jaetulla toisella sijalla sarjan toiseksi parhaalla piste-erolla. Säännöt ovat kuitenkin selvät ja Mikkeli Bouncersin, Hanko Sun Cityn ja ECG:n välisissä otteluissa piste-eroissa ECG jää viimeiseksi ja Hanko sekä Mikkeli etenevät ansaitusti välierään.

Ottelun alussa, ECG:n hyökkäyksen ensimmäisellä hyökkäysvuorolla tapahtui erittäin valitettava loukkaantuminen Jättiläisten ryhmälle. Tulokaskeskushyökkääjä Eero Pietiläinen kantoi palloa vahvasti 7 jaardia, mutta eteneminen pysähtyi hänen jalkansa loukkaantumiseen. Pietiläinen on ollut erittäin vahva pelaaja joukkueelle tällä kaudella ja tulokaskaudellaan näyttänyt kykynsä kehittyä erinomaiseksi pelintekijäksi.
Koko Giantsin mustakeltainen perhe toivottaa Pietiläiselle tsemppiä kuntoutukseen!!

Ensimmäisen draivin jälkeen ECG oli jo näyttänyt pelin suunnan. Joukkue tuli taistelemaan viimeistä kertaa tällä kaudella kentälle ja halusi pelata tilanteet täysillä. Keskushyökkääjinä loppupelin ajan toimineet Sam “the Hammer” Ryan ja Alex Harju kantoivat palloa läpi ottelun keräten vahvasti jaardeja. ECG ei juurikaan ottelussa palloa ilmaan pistänyt, paljolti siitä syystä että pelin kulku näytti vahvasti menneen kotijoukkueelle alusta asti. Ottelun toinen puoliaika pelattiinkin juoksevalla kellolla.
Puolustuksen puolella ECG pysäytti Oakmenin juoksuhyökkäyksen täysin. Heittopeleissä Oakmen sai välillä hienosti uusia yrityksiä. Välillä jopa empty muodostelmalla (5 laitahyökkääjää, ei pallonkantajaa) pelannut Oakmen kirjasikin ottelun viimeisen maalin nimiinsä juurikin heittopelillä.

Erikoispeleissä ECG kaikista kauden aiemmista peleistä poiketen pelasi maalien jälkeiset pisteet potkaisemalla. Nämä menivätkin hienosti ja potkaisija Ohto Nygren onnistui myös kertaalleen kenttäpotkumaalissa. Nygren teki myös upean suorituksen potkunpalautuksessa, jossa hän palautti palloa n. 90 jaardia maalin arvoisesti!

ECG:n kausi päättyi siis voitokkaasti tuona lauantaina, mutta katseet on jo tiiviisti suunnattu seuraavaan kauteen ja syyskuussa alkavaan off seasoniin. ECG on jo julkaissut päävalmentaja Samuel Orvomaan jatkosta sekä pelaajavalmentajaksi (DL) sopimuksen tehneestä Ari Evwarayesta. Lisää valmentajauutisia joukkueelta on tulossa hyvin pian. Pelaajasopimuksia joukkueella on seuraavalle vuodelle jo lähemmäs parikymmentä, joten joukkueen kasaaminen on lähtenyt hyvin käyntiin.
Joukkue järjestää try out päivän kuukauden päästä torstaina 10.9. klo. 19.30 velodromilla ja tänne ovat tervetulleita lajille täysin uudet pelaajat sekä lajia jo aiemmin pelanneet. Kokeneemmat pelaajat voivat tulla paikalle joko harjoittelemaan tai tutustumaan ECG:n toimintaan ja keskustelemaan joukkueen valmennusryhmän kanssa.

ECG satsaa tulevaan tällä hetkellä kovaa ja jos SINÄ haluat olla osa tätä perinteikästä seuraa ja joukkuetta, TULE mukaan toimintaan!! Haluat sitten olla pelaaja, valmentaja (edustus tai juniori), taustatoimija, sponsori, mediatyöntekijä tai mikä tahansa muu, niin ole yhteydessä ja katsotaan miten voisit mahdollisesti olla toiminnassamme mukana. info@ecg.fi tai henri.kurki@ecg.fi

East City Giants Try outs
10.9. klo. 19.30
Helsingin Velodromilla, Mäkelänkatu 70.
KAIKKI PAIKALLE!!