ECG hävisi kauden ensimmäisen pelin niukasti Pori Bearsille

East City Giantsin kausi alkoi 21.5. Helsingin Velodromilla, kun mustakeltaiset kohtasivat Pori Bearsin. Bears voitti puolustuksien hallitseman taistelun 8 – 13 (8-13).

Ottelu alkoi Bearsin hyökkäysvuorolla, jolloin ECG:n puolustus näytti heti kyntensä. Bearsin 3 yritystä eivät tuottaneet jaardeja ja oli ECG:n hyökkäyksen vuoro astua kentälle omalta 20 jaardin linjalta. Hyökkäys eteni tehokkaasti aina Porin puolelle noin 60 jaardia sekä juosten että heittäen. Draivi päättyi kuitenkin Bears puolustuksen syötönkatkoon, jonka Porilaiset onnistuivat palauttamaan maalin arvoisesti.

ECG:n puolustus päästi siis vain yhden maalin ja onnistui kertaalleen myös lisäpisteen blokkaamisessa. Etenkin ECG:n puolustuksen linja pelasi erinomaisen pelin. Ryhmä kierrätti miehiään hyvin ja käytännössä sulki Porilta juoksupelin kokonaan. Porin maali syntyi kun ECG:n puolustus joutui kentälle lyhyellä kenttäasemalla. Nicolas Sandhu johdatti joukkonsa parilla nopealla heitolla lähemmäs maalia ja lopulta neljännellä yrityksellä juoksi pallon itse maaliin.

ECG:n juoksuhyökkäys toimi pääasiassa erinomaisesti edeten pitkiä siivuja. Heittohyökkäys toimi ajoittain myös hyvin ja pelinrakentaja Niko Bredbacka jakoikin palloa useille laitahyökkääjille. Muutamat hyökkäyksen virheet ja ehkä hienoinen epätasaisuus kuiIMGP8894tenkin koituivat kohtaloksi. Joukkue eteni useamman kerran lähes läpi kentän saamatta kuitenkaan pitkistä draiveista pisteitä. Hyökkäyksen maalista vastasi keskushyökkääjä Alex Harju juoksupelillä. 2 lisäpisteen yrityksen laitahyökkäjä Ohto Nygren otti kiinni Bredbackan heitosta.

Joukkue hävisi ottelun, mutta tunnelmat olivat kuitenkin hyvät ECG:n leirissä ottelun jälkeen. Puolustuksella ei oikeastaan ollut hätää Bearsin hyökkäyksen kanssa missään vaiheessa ja hyökkäyksen puolella nähtiin myös hienoja onnistumisia. Pienistä asioista ovat tiukat jenkkifutisottelut kiinni ja tällä kertaa Bears selvisi voittajana. Jättiläiset kuitenkin odottavat jo seuraavaa kohtaamista Porissa!

Ottelua seuraamassa oli mukavasti yleisöä paikalla (huolimatta samaan aikaan pelatusta Suomi-Venäjä pelistä), ja ECG toivottaakin kaikki tervetulleiksi seuraavaan kotipeliin!!

ECG kohtaa seuraavaksi ensi viikon lauantaina Hanko Sun Cityn Hangossa. Sun City on aloittanut kautensa kahdella tappiolla Mikkeli Bouncersia ja Nokia Ghosthuntersia vastaan. Viime vuonna Sun City oli kuitenkin kahdesti ECG:tä parempi, joten Jättiläisillä on ensi lauantaina revanssin paikka!

Seuraava ECG:n kotiottelu pelataan vasta 2.7. kun viime vuosilta tuttu Mikkeli Bouncers saapuu Helsinkiin!