ECG harjoittelukauteen vahvalla organisaatiolla; mm. Porkka ja Kilpeläinen mukana.

East City Giants lähtee tulevaan harjoittelukauteen vahvalla ja kokeneella organisaatiolla, sillä  joukkueen päävalmentajana jatkaa itseoikeutetusti vuodesta 1979 asti mukana ollut sekä viime vuodet Helsinki 69ersin päävalmentajana toiminut Stefan “Eti” Karkulahti apunaan joukko muita valmentajia. Päävalmentajan lisäksi valmennusryhmään kuuluu toistakymmentä eri osa-alueiden huippuosaajaa. Valmennusryhmällä on runsaasti kokemusta kotimaasta, euroopasta sekä rapakon takaa.

ECG on aina ollut tunnettu luunkovasta puolustuksestaan ja pettyä ei tarvitse tälläkään kertaa, sillä puolustuksen valmennukseen ovat lupautuneet osaamistaan jakamaan muun muassa Sami Porkka, Pekka Tuomi, Mika Varis sekä Janne Kilpeläinen. Osa valmennusryhmäläisistä on ehtinyt lopettaa oman aktiiviuransa jo ennen kuin tämän päivän pelaajat ovat omansa aloittaneet, mutta vanhemmat pelaajat kyllä muistavat nämä henkilöt periksiantamattomina taistelijoina ja samassa hengessä halutaan jatkaa. ECG pelaaja haluaa edelleen olla se, joka muistetaan kovista iskuista sekä taklauksista loppuvihellykseen asti.

Pelipaikkakohtaisen valmennuksen lisäksi joukkueeseen kuuluu erillinen testausryhmä, joka Timi Pyykön johtamana suorittavat harjoittelijoiden fyysiset testaukset 4-6 kertaa vuodessa. Testit toimivat mittareina pelaajille, mutta myös mittarina valmennukselle, mittaamalla pelaajan kehittymistä suhteessa valmennukseen. Uusille pelaajille laaditaan henkilökohtainen tavoiteohjelma, jota mitataan määrätyin väliajoin. Mitattavia asioita ovat nopeus, voima, kestävyys, liikkuvuus sekä pelipaikkakohtaiset taidot. Harjoittelussa ei myöskään ole unohdettu ravintotietoutta ja lisäksi pelaajille opetetaan perusteellinen sääntötietous lajista.

Pääasiallinen painopiste tulee olemaan lajin vieminen 16-19 vuotiaiden nuorten tietoisuuteen, kuitenkaan unohtamatta lajia jo aikaisemmin harrastaneita tai lajin pariin tulevia yli kaksikymppisiä pelaajia. Urakka ei tule olemaan helppo, mutta joukkueen yli 20 hengen organisaatio on valmiina ottamaan haasteen vastaan tähdäten ensi kaudelle U19 sekä miesten joukkueen perustamisen kakkosdivariin.

Uutena asiana suomalaisen jenkkifutiksen historiassa ECG tulee aloittamaan talvikaudella avoimet harjoitukset kaikille niille harjoittelijoille, jotka ovat kiinnostuneita harjoittelemaan kovaa sekä kurinalaisesti. Harjoittelusopimuksen tekevälle pelaajalle tarjotaan kaikki samat edut kuin ECG:n pelaajasopimuksen tehneelle pelaajalle, poislukien ECG:n omat taktiikkaharjoitukset. Harjoittelusopimuksen tehnyt henkilö on vapaa pelaamaan pelikaudella valitsemassaan joukkueessa.

ECG:n talvikauden harjoitukset ovat pyörähtäneet jo käyntiin ja ovat kaksi kertaa viikossa. Jos olet halukas osallistumaan harjoitteluun tai haluat lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä.

Valitettavasti joukkueesta johtumattomista syistä, emme päässeet mukaan osallistumaan vaahteramalja -tapahtuman tailgate alueelle kertomaan tulevaisuuden tavoitteistamme ja joudumme tältä osin muuttamaan tiedoitussuunnitelmaamme. Uusille pelaajille sekä harjoittelijoille järjestetään tiedoitustilaisuus 4.10. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu 30:een ja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen ja lisäkysymykset harjoittelemisesta sähköpostilla info(at)ecg.fi

 

Vastaa