ECG Crusadersin vieraaksi Lohjalle!

East City Giants kohtaa United Newland Crusadersin lauantaina klo. 14.00 alkavassa ottelussa Harjun kentällä Lohjalla. Käytännössä jokainen ECG:n tuleva ottelu on merkityksellinen loppukauden kannalta. UNC ottelun voittamalla ECG varmistaa asettuvansa ristiretkeläisten edelle runkosarjassa ottaen joko 2. tai 3. sijan. Sitä seuraavassa, ECG:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa ECG taistelee sitten joko toisesta tai kolmannesta sijasta ja kotiedusta välieriin Kotka Eaglesia vastaan. Ja tuon ottelun jälkeeen onkin pudotuspelien aika! Tahti siis tiivistyy ja otteluissa on kovat panokset! NYT viimeistään kannattaa iskeytyä ECG:n otteluihin katsomaan ja kannustamaan, kun Idän Jättiläiset taistelevat paikasta Spagettimaljaan!

Divisioona palaa EM-kisatauolta, kun jo nyt perjantaina Wolverines kohtaa Indiansin ja lauantaina sitten on Jättiläisten vierasottelu Lohjalla. EM-kisat sujuivatkin Suomelta hyvin, kun pronssiottelussa kaatui länsinaapuri Ruotsi. ECG:n joukkueesta takamies Aku Kattainen edusti Suomea EM-kisoissa, joten EM-mitalisteja on nähtävissä myös ECG:n lopuissa kauden otteluissa!

ECG ja UNC kohtasivat sarjan ensimmäisellä kierroksella 16.6, jolloin Jättiläiset olivat parempia ottelussa luvuin 37 – 29. Ottelusta muodostui erittäin jännittävä, kun lähes koko pelin johdossa ollut ECG menetti johdon viimeisellä neljänneksellä, mutta onnistui vielä tekemään voittoon tarvittavat pisteet Sami Nikkisen pitkän maalin ja Joni Auralan kenttäpotkumaalin ansiosta.

UNC:n joukkueen huomattava vahvuus löytyy RB/LB osastolta, jossa amerikkalainen, Hawai´in yliopistossa pelannut Ryan Tuiasoa kantaa palloa, ottaa sitä kiinni sekä taklaa ahkerasti vastustajan pallonkantajia. Tuiasoan vikkelyys ja taito pallonkantajana on ollut haastava pideltävä kaikille joukkueille divisioonassa. Myöskin Alvaro Guitian on osoittautunut laadukkaaksi vahvistukseksi länsi-Uudenmaan joukkueelle.

Noah Nettey palaa Jättiläisiin vaihto-oppilasajan jälkeen.

ECG:n joukkue on saanut takaisin viime vuoden parhaaksi linjamieheksi palkitun hyökkäyksen linjamies Noah Netteyn. Nettey oli vaihto-oppilaana Italiassa tähän asti ja on nyt liittynyt mukaan joukkueeseen. Netteyn mukaantulo on erinomainen asia joukkueelle. Petteri Salovallan koordinoma hyökkäys saa Jukka Finnin valmentaman linjan ja muun hyökkäyksen täydessä valmiudessa kohtaamaan UNC:n!

Ville Heliön johtama puolustus haastaa pelinrakentaja Sebastian Berndtssonin heittohyökkäyksen ja Tuiasoan juoksut ja tavoitteena on varmasti, että UNC ei pääse edes haastamaan ECG:tä samalla tavalla kuin lähes kaksi kuukautta sitten Helsingissä pelatussa ottelussa.

 

KIINNITÄ HUOMIOTA:

Pysyykö Ryan Tuiasoa ECG:n puolustuksen kynsissä kykenemättä suuriin suorituksiin? Jaardeja taitava amerikkalainen kerää varmasti, mutta jos mustakeltaisten puolustus kykenee pysäyttämään isot pelit amerikkalaiselta, on ECG ehdottomasti todella vahvoilla ottelussa!

 

GO GIANTS! #REALMENWEARBLACK #EASTMODE-BEASTMODE