ECG Cheerleaders mukana kesän peleissä!

ECG:n cheerleading-joukkue koostuu tällä hetkellä 17:sta innokkaasta 10-14 –vuotiaasta tytöstä. Tytöt ovat alkuvuoden harjoitelleet kerran viikossa Myllypurossa, Liikuntamyllyn peilisalissa. Harjoituksissa on keskitytty pääosin harjoittelemaan ohjelmistoa kesän esiintymisiä varten. Ohjelmisto koostuu kannustushuudoista, tansseista ja erilaisista stunteista. Tämän lisäksi on treenattu kestävyyttä, lihaskuntoa, notkeutta ja akrobatiaa. Toukokuun alusta ryhmä siirtyi harjoittelemaan ulos, Myllypuron liikuntapuistoon. Harjoituksia on kesällä kahdesti viikossa (lukuun ottamatta lyhyitä kesätaukoja), joiden lisäksi tytöt ovat kesällä ainakin edustusjoukkueen kotipeleissä kentänlaidalla kannustamassa sekä puoliajalla esiintymässä.

 

Huhtikuun alussa cheerleaderit viettivät joukkueen yhteisen iltapäivän. Iltapäivän aikana kävimme läpi amerikkalaisen jalkapallon perusteita sekä cheerleadereiden kentänlaitatyöskentelyä. Tämän lisäksi tietysti tutustuimme toisiimme lisää, söimme nyyttäriherkkuja ja katselimme hienoja cheerleading-videoita. Suurimmalla osalla tytöistä ei ole aikaisempaa kokemusta niin cheerleadingista kuin jenkkifudiksestakaan. Toukokuun alun aikana cheerleaderit siis viimeistelevät ja hiovat peliohjelmistoaan, mutta uuden opettelua tämä Cheerleaderkoko kesä tulee tytöille varmasti olemaan. He oppivat ensimmäisen kesän aikana vielä paljon lisää kummastakin lajista sekä kentänlaidalla olemisesta.

Seuraavan kerran otamme joukkueeseen lisää jäseniä syyskauden alussa, syys-lokakuun vaihteessa. Ikähaarukka tullee syksyllä pysymään melko varmasti 10-16 ikävuoden tuntumassa ja mukaan ovat tervetulleita myös lajista kiinnostuneet pojat. Tiedotamme asiasta lisää lähempänä ajankohtaa. Jos toiminta kiinnostaa, meille voi laittaa sähköpostilla kysymyksiä ja alustavia ilmoittautumisia syksyn toimintaan osoitteeseen: ecg.cheer@gmail.com.

 

Edustusjoukkueen kesän kotipeleissä kannattaa siis pitää silmien lisäksi korvat ja ääni auki, ja yhtyä mukaan cheerleadereiden kannustushuutoihin, ”E-C-G, BLACK AND YELLOW!”. Peleissä nähdään (ja kuullaan)!

ECG:n kausi alkaa 21.5. klo. 16.30 Helsingin Velodromilla, KAIKKI PAIKALLE!