ECG aloittaa lippupallon – tervetuloa kaikki mukaan!

East City Giantsin lippupallo alkaa ensi viikon perjantaina 29.4. Helsingin Velodromilla klo. 18.30. Lippupalloa ei ole vuosiin ECG:n toiminnassa ollut, joten on hienoa että tämäkin laji palaa seuran toimintaan!

Toiminnanvetäjä Valtteri Lehtinen vastaa alla muutamiin kysmyksiin mistä lajissa on kyse:

Minkälainen peli lippupallo on?

“-Lippupallo on lyhykäisyydessään amerikkalaisen jalkapallon kevytversio, jossa pallonkantajalle tai pelinrakentajalle ei blokata lisää tilaa ja taklaamisen sijaan pallonkantaja pyritään pysäyttämään vetämällä hänen vyöltään roikkuvista lipuista toinen tai molemmat pois. Tästä johtuen lippupallo on huomattavasti jenkkifutista heittopainotteisempaa ja lihasmassa ja iso koko eivät tuo samalla tavalla etua kontaktin puuttuessa lähes kokonaan. Pelikuvioiden, pallon kiinnioton ja heittojen osalta lippupallo muistuttaa kuitenkin hyvin paljon jenkkifutista.

Ketkä voivat aloittaa lippupallon ECG:ssä?

“ECG:n lippupalloryhmään ovat tervetulleita niin jenkkifutista tai lippupalloa aikaisemmin pelanneet kuin vasta-alkajatkin, sillä lajin parissa lähdetään perusteista ja ryhmässä oppiminen on nopeaa. Lajin luonteesta johtuen sähly, jalkapallo, koripallo ja ultimate sisältävät samankaltaista liikkumista ja elementtejä kuin lippupallo, mutta mukana pärjää varmasti perusurheilullinen kaveri, joka haluaa pitää hauskaa ja kuntoilla. Tämän kesän tavoitteena on ensin saada säännöllinen lippupallotoiminta pyörimään, ja myöhemmässä vaiheessa saada kerättyä pelaajista ECG:n nimissä joukkue edustamaan eri lippupalloturnauksiin. Aloittaakseen mukaan ei tarvitse kuin sopivat ulkoliikuntavarusteet ja mahdollisesti nappulakengät: pallot, lippuvyöt, liivit ja muut varusteet saa lainaan ECG:n puolesta.”

Kuinka usein ja missä joukkue harjoittelee?

“Joukkue harjoittelee perjantaisin sisävelodromin kentällä 18.00 – 20.30. Ensimmäiset harjoitukset ovat jo 29.4., joskin velodromin remonttityöstä johtuen pelaamme näillä näkymin silloin ulkovelodromin vieressä olevalla nurmikentällä.

 

Tervetuloa mukaan ECG:n lippupalloon!