ECG aloittaa kauden Kotkassa lauantaina

Pitkä off season alkaa olla takanapäin ja amerikkalainen jalkapallo palaa Suomen kesän viheriöille. ECG kohtaa kauden avauksessa Kotka Eaglesin, jonka joukkue kohtasi viime vuonna 1. divisioonan välierässä.

Kummatkin joukkueet ovat muuttuneet melko paljon viime kaudesta. ECG:stä siirtyi iso nippu pelaajia Vaahteraliigaan täksi kesäksi, osan laittaessa myös hartiasuojat ainakin toistaiseksi naulaan. Myös Kotkassa on tapahtunut reilusti muutoksia ja kummankin joukkueen avauksessa nähdäänkin runsaasti uusia pelaajia viime kauteen verrattuna. Tästä näkökulmasta onkin erittäin mielenkiintoista nähdä miten joukkueet nyt toisiaan vastaan pelaavat.

ECG:n puolustusta on lähtenyt luotsaamaan Lasse Voipio. Voipiolla on taustaa Helsinki 69ersin riveistä sekä Suomen nuorten maajoukkueista. Puolustuksen puolelta ECG:ltä löytyy useita uusia aseita, jotka ovat liittyneet joukkueeseen. Joukkueeseen on vastikään myös liittynyt viime kaudella Wolverinesissa pelannut amerikkalainen Devonté Jones. Jones vahvistaa ECG:n takakenttää ja on tärkeä apu joukkueelle etenkin Jättiläisten kohdatessa laadukkaita heittohyökkäyksiä. Jo aiemmin julkaistu Niklas Plyhm on myös kovan tason pelimies ECG:n takakentälle, mutta Plyhm valitettavasti on sivussa alkukaudesta loukkaantumisen vuoksi. Uusista nimistä voi pistää silmille Heimo Kaukosen. Kaukonen on uusi lajille, joten varmasti ottaa hänellä aikansa tottua uuteen, mutta kovalla asenteella pelaava takamies voi hyvin jo ensimmäisen kautensa aikana tehdä tärkeitä pelejä joukkueelle.

Tukimiesten joukosta Jättiläisiltä löytyy vahvat sisemmät tukimiehet Xavier André sekä Neem Rauankoski, joiden lisäksi erinomaisesti taklaava Leevi Stenbäck ja kokenut Harry Tauro ovat pysäyttämässä vastustajien juoksu- sekä heittohyökkäyksiä. Puolustuksen linjassa ECG:llä on toisen polven Jättiläinen Henri Palander sekä Kimmo Wossilus ja Asko Pajunen. Heidän lisäksi kentille palaa Tapio Nurminen, joka viime vuonna piti välivuoden kenttäviivojen sisäpuolelta. Suomen maajoukkueen pitkäaikainen puolustuksen linjamies Okko Outinen valmensi puolustuksen linjaa läpi harjoituskauden ajan, kunnes kauden kynnyksellä Outisen veri veti vielä kentille ja hänet nähtiinkin jo erinomaisia otteita näyttäen Vaahteraliigan avausottelussa.

Hyökkäystä ECG:ssä koordinoi viime vuoden tapaan Petteri Salovalta. Salovalta on ottanut myös päävalmentajan pestin vastuulleen harjoituskauden alusta ja onkin tehnyt erittäin hyvää työtä joukkueen parissa resurssit huomioon ottaen. ECG on jatkuvasti pyrkinyt treenaamaan paljon ja tehden oikeita asioita menestyksen eteen talvikauden aikana, mutta toisaalta pelaajamäärä ei ole antanut parhaita eväitä päävalmentajan käsiin.

Hyökkäyksen linjasta mustakeltaisilta löytyy 5 entistä kokenutta Jättiläistä ja heidän lisäksi on joukkueeseen liittynyt Kalle Loikkanen. Loikkanen on ollut joukkueen parhaita harjoittelijoita talvikauden aikana ja kehittynytkin huimasti. Kovaan haasteeseen astuva Loikkanen on siis valmistautunut erinomaisesti alkavaan kauteen. Muut linjamiehet Hans Pasila, Noah Nettey, Mikko Paju, Joni Michelsson ja Toni Varis ovat tuttuja miehiä Jättiläisten riveistä jo useamman vuoden ajalta. Parhaillaan tämä ryhmä kykenee erittäin hyvään linjapelaamiseen, kunhan saavat tarpeeksi toistoja alleen yksikkönä.

Joonas Peuralinna jatkaa joukkueessa pallokantajana ja toiseksi keskushyökkääjäksi on liittynyt Markus Hyytinen. Hyytinen on näyttänyt hyvännäköistä juoksupelaamista mustakeltaisissa ja varmasti ottaakin hyvin jaardeja kauden aikana. Tällä hetkellä melko kapeata laitahyökkääjien ryhmää johtaa kapteeni Janne Helenius, joka on näyttänyt entistä vahvemmalta ja varmemmalta palloja kiinniottaessaan Bredbackalta ja Koskelta

ECG:llä on mahdollisuuksia käyttää pelinrakentajana sekä Niko Bredbackaa tai amerikkalaista Sean Koskea. Bredbacka oli vuosia ECG:n pelinrakentaja ennen kahta edellistä kautta ja nyt voikin helposti sanoa, että Bredbacka on parempi kuin hän on ikinä ollut pelinrakentajana. Niko on kehittynyt fyysisesti sekä kasvanut henkisesti ja luonnollisesti toistot aiempien vuosien ja tämän harjoituskauden aikana ovat saaneet hänestä ajoittain todella tehokkaan heittäjän. Sean Koski on ollut joukkueen mukana hieman reilu kuukauden ja tämä onkin auttanut joukkuetta valmistautuessa kauteen. Koski on erinomainen pelinlukija ja hänen kädestään pallo lähtee nopeasti sekä tarkasti. Koski on myös nopea laitahyökkääjänä, joten hän on haaste vastustajille kummassakin roolissa.

East City Giantsin joukkue on siis melko kapea ja etenkin ensimmäisestä pelistä on joukkueelta pois useita pelaajia, jotka olisivat muuten joukkueen riveissä. Kuitenkin tämä ensimmäinen ottelu on erittäin hyvä mittari, jotta joukkue näkee missä suunnilleen mennään kauteen lähdettäessä ennakkosuosikki Kotka Eaglesia vastaan. Jättiläiset ovat hioituneet hyvin yhteen ja lähtevät täysillä joukkueena taistelemaan jokaisesta tuumasta kentillä koko kauden ajan!

ECG on myös aloittanut lipunmyynnin tuleviin otteluihin ja kausikortin voi lunastaa erittäin huokeaan 20€ hintaan joukkueen nettisivuilta! Lunasta kausikortti ajoissa, tue ECG:tä taistelussa Spagettimaljasta ja tule paikalle kun ECG kohtaa ensimmäisen kerran kotikentällään UNC:n 9.6 !!

Sean Koski pelinrakentajan paikalla
Lasse Voipio puolustuksen kanssa Bulls scrimmagessa
DL Asko Pajunen
Kapteeni WR Janne Helenius