Sipoo oli askeleen edellä 2011

Giantsin valmistautuminen kauteen täydessä vauhdissa

 

Joukkueen harjoitteluvahvuus alkaa vastaamaan pelaavia kokoonpanoja molemmalla puolella palloa. “Viime vuosi meni toiminnan käynnistämiseen ja toiminnan periaatteiden muokkaamiseen, talvikauden aikana olemme rakentaneet pelaajiemme fyysistä pohjaa ja tavoitteenamme onkin tuoda pelikentille fyysisesti kilpailukykyinen joukkue. Fysiikkavalmennuksestamme vastanneet Stefan Karkulahti, Jorma Korhonen, Mika Varis ja Riku Flink ovat tehneet erittäin hyvää työtä, ja osa pelaajista on vastannut tähän ”huutoon” erinomaisella tavalla. Järjestämällä ohjattua voima-, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoittelua olemme halunneet rohkaista tämän meille äärimmäisen tärkeän osa-alueen harjoittelua sellaisissa pelaajissa, joille se on uutta, ja toisaalta tehdä kynnys niin matalaksi kuin mahdollista, niin kokeneille kuin uusillekin pelaajille. Yhteistyömme World Class Roihupellon kanssa on tuottanut hedelmää ja tässä vaiheessa kauteen valmistautumista meidän valmentajien tehtävä on siirtää fyysisten ominaisuuksien kehittyminen pelitilanteisiin”, summaa päävalmentaja Ari Evwaraye.

Nyt alkavana toisena kautena tärkeä painopiste meillä on pelillisen identiteetin rakentaminen. ”Henkinen” identiteetti meillä on hyvällä mallilla ja pelaajamme tietävät, mitä heiltä odotetaan ja mitä he voivat valmennukselta vaatia. Avainkysymys tässä on jatkuvuus. ”365 football”-konsepti ei tarkoita sitä, että tarkastelemme toimintaamme vuosi kerrallaan vaan sitä, että toiminta on ympärivuotista. Pitkäjänteisyys on keskeinen voimavara, jota lajimme parissa yhdessä edellä mainitun yhteisen fyysisen harjoittelun kanssa kaivataan. Valmennustiimimme on pysynyt käytännössä muuttumattomana edellisestä vuodesta, työskentelemme pelaajien kanssa läpi vuoden ja pelillisesti rakennamme aiemmin tekemämme päälle. Nämä ovat sellaisia tekijöitä, joita esimerkiksi Yhdysvalloissa liitetään menestyneisiin joukkueisiin – toivomme ja uskomme, että tämän mallin toteuttaminen näkyy ennen pitkää meidänkin pelillisissä tuloksissamme. Iloksemme olemme havainneet, että tämä ”alhaalta-ylös” -ajatustapa näkyy yhä useamman muunkin joukkueen filosofiassa, ja se tulee pitkällä tähtäimellä olemaan lajillemme eduksi” Evwaraye jatkaa.

Giantsin edustusjoukkueen kausi alkaa 19.5.2012 kotiottelulla Helsingin Velodromilla viime vuonna rakkaaksi vastustajaksi muodostunutta Sipoon Bulldogsia vastaan. Millaisena vastustajana valmennus Bulldogsin kokee?

Sipoo on meille erittäin hyvä avausvastustaja monellakin tapaa. Viime kaudella joukkueen vahvuuksiin kuului nimenomaan urheilulliset pelaajat, joiden uskon kehittyneen entisestään talviharjoittelukauden aikana. Täten he tulevat heti ottelun alkuvihellyksestä mittaamaan, miten me olemme kehittyneet tällä ja muilla pelin osa-alueilla. Uskon myös, että heidän pelinsä tulee jonkin verran monipuolistumaan taktisesti viimevuotisesta“.

Vielä ”rakkaamman” Bulldogsista tekee seurojen välinen yhteistyö junioritoiminnan saralla. ECG:n A-nuorten I-divisioonassa huhti-toukokuussa kautensa pelaava joukkue koostuu pääasiassa ECG:n ja Bulldogsin pelaajista ja valmennuksessa toimivat molempien joukkueiden valmentajat.

Tässä ei ole mitään ristiriitaa vaan, päinvastoin, ratkaisu tarjoaa molemmalle joukkueelle etua sitä mahdollistamalle nuorille edustusjoukkueiden pelaajille enemmän pelitilanteita ennen edustusjoukkueen kautta. Me etsimme jatkuvasti yhteistyökumppaneita, jotka ovat halukkaita ja kiinnostuneita yhdistämään resursseja eri tavoin. Vain aidolla osaamisen jakamisella me itse voimme kehittyä organisaationa“, Evwaraye toteaa.

Kauteen valmistavan harjoittelun osalta Giants on tehnyt erittäin tiivistä yhteistyötä myös Hyvinkään Falconsin kanssa. Yhteisharjoittelu on ollut molempien seurojen näkökulmasta erittäin hedelmällistä. “Tällaisen yhteistyön avain on se, että yksinkertaisesti tehdään asioita eikä vain puhuta niistä tai suunnitella niitä“, päättää Evwaraye.

Reilun kahden kuukauden päästä saamme esimakua siitä, miten pitkälle Itä-Helsingin Jätit ovat tällä talvikaudella päässeet ”vain asioita tekemällä”.

Vastaa