East City Giantsin mahtavat kesätyöntekijät kertovat kesästään!

East City Giantsilla oli tänä kesänä ensimmäistä kertaa palkattuja kesätyöntekijöitä. Kesätyöntekijät mahdollisti OP Helsingin Kesäduuni OP:n piikkiin-kampanja. Kesätyöntekijöiksi hakijoista valikoitui Daniela Nyström ja Juuso Viljanen.

Daniela sekä Juuso olivat isosti mukana East City Giantsin edustusjoukkueen pelitapahtumien järjestämisessä, auttamassa joukkueen sosiaalisen median kanssa sekä myös junioritapahtumissa mukana.

Daniela kertoo kokemuksestaan ECG:n parissa:

” Sain kesällä hienon mahdollisuuden päästä kesätöihin East City Giants- seuraan. Olin keväällä pohtinut, että mistä hakisin kesätöitä ja mistä voisi löytyä sopiva ja kiinnostava työ, kunnes kuulin ystävältäni OP Helsingin järjestämästä kesäduuni OP:n piikkiin! -kampanjasta. Selailin jonkin aikaa OP:n kesäduuni sivuja ja tutkin eri työpaikkoja mitä heillä oli tarjota, kunnes silmiini osui East City Giantsin tarjoama kesätyöpaikka. Työkuvauksessa kerrottiin, että kyseessä on amerikkalaisen jalkapallon seura, joka etsi kesätyöläisiä avustamaan kotipeleissä ja tekemään sosiaalisen median päivityksiä. Itsellänikin on omaa kokemusta erilaisista urheilutapahtumista, urheilusta sekä olen asunut Amerikassa muutaman vuoden, joten työ kuulosti minusta minulle juuri sopivalta ja mielenkiintoiselta. East City Giants oli minuun mukavan nopeasti heti yhteyksissä ja lopulta sainkin kuulla, että minut oli valittu ECG:lle kesätöihin.
Kesätyössä minut otettiin heti hyvin ja lämpimästi vastaan ja työskentely seurassa sujui alusta asti hyvin. Kesätyössä pääsin mm. myymään ja hoitamaan hommia ECG:n kotipeleissä olevassa kioskissa ja päivittämään ECG:n instagram-tiliä kotipelien aikana. Sain myös hienon mahdollisuuden päästä haastattelemaan ECG:n jenkki sekä suomalaisia pelaajia videohaastattelun muodossa.
Työnteossa ennestään tuttua oli kioskissa myyminen, opin kuitenkin siinäkin maksupäätteen käytön korttimaksuihin tämän olleen uusi asia minulle. Sosiaalisen median päivitykset oli taas ennestään tuttua työtä minulle. Haastatteluita en ollut ennen tehnyt ja se olikin yksi mielenkiintoisimmista työtehtävistä mitä pääsin tekemään. Sain kuulla paljon kiinnostavaa tietoa ja faktoja pelaajista. Kesätyössä opin miten amerikkalaisen jalkapallon kotipelit toimivat ja myös pääsin katsomaan miten pelaajat treenaavat ja millaisia heidän treenit ovat. Treeneissä ja peleissä, sekä myös pelaajilta kerrottuna huomasin, että ECG:ssä on hyvä ja vahva joukkuehenki ja -ilmapiiri ja se onkin omasta mielestäni hyvin tärkeä asia, joka myös toimii hienona vahvuutena joukkueessa.
Työnteko ECG:llä oli kaiken kaikkiaan mukavaa ja työilmapiiri oli aina hyvä, positiivinen ja iloinen, minkä takia töissä aikakin kului nopeasti!

Juuso Viljanen on jo useita vuosia pelannut East City Giantsin juniorijoukkueissa, joten hänelle seuran toiminta oli osittain tuttua. Juuson kokemuksesta jenkkifutiksen parissa olikin hyötyä hänen työssään.

Juuso kertoo kesästään seuraavasti:

“Hain East City Giantsille kesätöihin, koska harrastan itse amerikkalaista jalkapalloa kyseisessä seurassa. Työ oli siksi tuttua, helppoa ja pääsin kokeilemaan miltä tuntuu työskennellä urheiluseurassa. Töissä tutustuin kivoihin työkavereihin ja henkilökuntaan. Pääosin työskentelin edustusjoukkueen peleissä. Työtehtäviäni olivat pelin alussa pelikentän kasaaminen, pelinaikana lipunmyynti ja valokuvaus. Olin myös muutamissa u-11 harjoituksissa apuvalmentajana sekä chainissa u-13 pelissä. Tämän lisäksi pääsin seuraamaan edustusjoukkueen harjoituksia. Mielenkiintoisinta oli apuvalmentajana oleminen sekä lippujenmyynti. Työ oli rentoa ja hauskaa työkavereiden vuoksi, mikä sai päivät kulumaan nopeasti. On kivaa olla mukana East City Giantsin toiminnassa!”

Juuso Viljanen haastattelemassa ECG:n laitahyökkääjä Janne Heleniusta

East City Giants kiittää erittäin suuresti kesätyöntekijöitään, jotka olivat erittäin iso apu kesällä! Giants kiittää myös OP Helsinkiä, joka kampanjallaan mahdollisti kesätyöntekijöiden hankinnan!