East City Giantsin ja Maanpuolustuskorkeakoulun Black Knightsin yhteistyö jatkunut vahvana.

East City Giants ja Maanpuolustuskorkeakoulun joukkue Black Knights ovat jatkaneet yhteistyötään meneillään olevalla off-season kaudella. Viime kaudella National Defence University (NDU) Black Knightsista pelasivat ECG:n joukkueessa RB Sami Martikainen, OL Tuomas Mäkelä, CB Ville Kostiainen sekä S Jani Lindholm.

Yhteisten harjoitusten ja kummassakin joukkueessa pelaavien pelaajien lisäksi yhteistyötä on ollut myös valmennus puolella. ECG:n päävalmentaja Ari Evwaraye on toiminut NDU:n puolustuksen koordinaattorina.

Ari Evwaraye, kerro mistä yhteistyö on saanut alkunsa?

“Yhteistyö alkoi oikeastaan sattuman kaupalla. Syksyllä 2012 tutustuin Funky Burger -ravintolassa NFL-ottelun katselun lomassa nykyisin Roostersin ja maajoukkueen pelinrakentaja Eino Matikaiseen. Einon kanssa puheemme päätyivät mutkien kautta korkeakoulujenkkifutikseen, joka oli vahvassa nousussa. Eino harmitteli, kun hänen opinahjostaan, Maanpuolustuskorkeakoulusta, ei joukkuetta löytynyt. Keskustelusta innostuneena teimme joitakin alustavia suunnitelmia siitä, miten asiaa voisi edistää.

Toiminnan miehenä Eino ehti olla yhteydessä Jussi Honkoseen ja hän olikin minuun nopeasti yhteydessä asian tiimoilta. Honkosella oli halu, valmiudet ja selvät suunnitelmat joukkueen perustamiseksi ja löysimme erittäin nopeasti yhteisen sävelen. Sekä minulle henkilökohtaisesti että seuraorganisaatiollemme oli hieno juttu päästä mukaan käynnistämään NDU-projektia ja tietysti vielä hienompaa on se, että olemme tälle kaudelle pystyneet vielä tiivistämään yhteistyötä.”

Mikko Rastas aloitti jenkkifutiksen vuoden 2008 alussa Turku Trojansin A-junioreiden riveissä. 99. kadettikurssin jääkäri/pst linjan mies on pelannut kaksi viimeistä kautta Hämeenlinna Huskiesin joukkueessa.

“tällä hetkellä näyttää siltä että kolmaskin on tulossa” toteaa Rastas.

Mikko, minkälaisia treenit ECG:n kanssa ovat olleet?

“Henkilökohtaisella tasolla ECG:n treenit ovat olleet erittäin monipuolisia. Itse pääasiassa puolustuksen linjaa pelaavana pelipaikkakohtaiset drillit Arin vetämänä ovat olleet ensiluokkaisia.

Joukkueen näkökulmasta yhteistreenit ovat olleet erittäin tärkeitä. Joukkueella (Black Knights) on käytössä koululla liikuntasali, joka on erinomainen perusteiden ja tekniikoiden opetukseen. Kuitenkin kun treeneissä edetään teamin vetämiseen ja varsinkin heittopeleihin, jää sali liian pieneksi ja yhteistreenit ovat Talin Hallissa luoneet edellytykset edellä mainittuihin puutteisiin. Voin valehtelematta sanoa, että yhtäkään huonoa yhteistreeniä ei ole ollut ja kiitosta on tullut molemmista joukkueista. Myös uudet jätkät ovat saaneet vinkkejä toisen organisaation valmentajilta ja kokeneemmilta pelaajilta.”

Miten treenaaminen onnistuu käytännössä koulun käynnin ohessa?

“Treenaaminen onnistuu mielestäni hyvin opiskelun ohessa. Ensimmäisenä opiskeluvuotena on enemmän ohjattua opiskelua, mutta toisena vuonna omatoimista opiskelua on lisätty. Tämä ei välttämättä korostu joukkueean kanssa treenaamisessa, mutta henkilökohtainen harjoittelu onnistuu erittäin helposti. Ollaan joukkuetreenien lisäksi käyty salissa treenaamassa liikkuvuutta, eri tekniikoita ja nopeutta esimerkiksi vapaa-ajalla aamuisin tai iltaisin. Erittäin positiivinen asia on ollut tällä tai viime kaudella lajin vasta alottaneiden halukkuus oppia lajia ja treenata kovaa.”

NDU Black Knigthsin päävalmentajana toimii hallitsevan Suomen mestarin Roostersin hyökkäyksen linjamies Jussi Honkonen. Jussi Honkosen johdolla kokematon NDU:n joukkue pelasi viime vuonna erinomaisen kauden yliopistosarjassa päätyen lopulta kolmannelle sijalle.

Jussi Honkonen, kerro joukkueiden yhteistyöstä ja siitä mitä käytännön hyötyä siitä on joukkueille?

“Yhteistyö tukee erinomaisesti NDU:n toimintaa. Joukkueestani on tällä hetkellä noin puolet pelaajista eri aselajikouluilla ja näin ollen treeneissä on paikalla säännöllisesti vain noin 15 pelaajaa. Nyt yhteistyön kautta saadaan tälläkin määrällä pelaajia treeneistä hyviä tehoja irti. Valmentajia on hyvin ja pelipaikkakohtaisiin drilleihin saadaan riittävästi pelaajia. Lisäksi aina kun treeneissä on useamman joukkueen pelaajia syntyy niihin hyvää sähinää  ja kilpailuhenkeä. ECG:n ja NDU:n välisiin scrimmage-henkisiin osuuksiin on myös varattu hyvin aikaa ja sen kautta saatu NDU:n aloitteleville pelaajille hyvää kuvaa siitä mitä kentällä kokonaisuudessaan tapahtuu. Treenit pidetään lisäksi Talin tekonurmella, mikä on toki hyvää valmistautumista tulevan kauden mittelöihin. MPKK:lla treenit pidetään sisäsalissa jolloin esimerkiksi taklausten loppuunviemisestä joudutaan hieman karsimaan. Yhteistreenit on myös hyvä mahdollisuus joukkueemme puolustuksen koordinaattorille tarkastaa pelaajien tasoa ja kykyjä!”

Parhaillaan tapahtuva joukkueiden yhteistyö näyttääkin olevan jopa viime vuotista aktiivisempaa. Viime kauden ECG:ssä pelanneista RB Sami Martikainen tullaan näkemään ensi kesänä jälleen Itä-Helsingin mustakeltaisten riveissä. Viime kesänä Martikainen oli iso osa Giantsin hyökkäystä. Juostujen jaardien lisäksi Martikainen uurasti myös puolustuksessa tukimiehen paikalla.

Sami Martikainen, kerro miten päädyit ensin NDU:n mukaan ja sitten ECG:n joukkueeseen?

“Päädyin NDU:hun mukaan, sillä minulla ei ollut mitään aktiiviharrastusta ja samassa joukkueessa kadiksessa oli tuohon aikaan Matikaisen Eino, joka alkoi perustamaan joukkuetta ja houkutteli minut mukaan pelaamaan. Olin toiminnassa alusta asti mukana. Ari tuli vetämään treenejä ja kun korkeakoulukausi loppui, teki Ari pienimuotoisen rekryn joukkueeseen ja rakastuminen lajiin oli jo tapahtunut, joten peliä oli luonnollista jatkaa ECG:ssä kun asuin tuolloin vielä Helsingissä.”

Minkälainen fiilis joukkueiden yhteisissä harjoituksissa on ollut?

“Joukkueiden harjoituksissa on ollut hyvä fiilis, ja kokeneemmat ovat auttaneet auliisti nuorempia. Kilpailuhenkisyys treeneissä on ollut mielestäni kiitettävää, ja porukkaa on ollut treeneissä hyvin.”

NDU Black Knightsin yliopistokausi tulee huipentumaan opiskelijoiden SM-kisoihin jotka pidetään 11-12.4.

East City Giantsin kausi taas tulee alkamaan 7-8.6, nähtäväksi jää kuinka monta kadettia tulee pukemaan päälleen tuolloin Giantsin mustakeltaisen paidan ylleen.

Vastaa