East City Giantsilla jo yli 80 lisenssinhaltijaa

East City Giantsin lisenssinhaltijoiden määrä on kasvanut viime vuosina. Seura on kehittynyt ja kasvanut viimeisten vuosien aikana ja toiminta on vakaalla pohjalla. ECG pyrkii jatkamaan kasvua ja vuosi vuodelta edetä kohti suomalaisen amerikkalaisen jalkapallon huippua.

ECG:n puheenjohtaja Tero Blomster kommentoi seuraavasti:

“Suomen amerikkalaisen jalkapallon liitto uutisoi kesäkuun lopussa, että viime vuoden lisenssiennätys rikottiin jo kesäkuussa. Tämä vaikuttaa todella positiiviselta uutiselta lajin vankkumattoman kannattajan kannalta. Toivottavasti harrastajamäärän kasvu näkyy seurojen toiminnan kehittymisessä ja lajin näkyvyyden parantumisella sekä televisiossa että pelikentillä.

East City Giants ry:n puheenjohtajana voin hyvällä mielin todeta, että onneksi tämä kehitys on näkynyt myös oman seuran harrastajamäärän kasvussa. ECG:ssä on harrastajamäärä kasvanut tasaisesti siitä, kun amerikkalaisen jalkapallon jaos aloitti toimintansa vuosien tauon jälkeen vuonna 2011. Lisenssin omaavia pelaajia tai toimihenkilöitä on nyt jo kiitettävästi yli 80 henkilöä (amerikkalaisessa jalkapallossa) ja tavoitteena on saada 100 lisenssiä rikki ennen kauden päättymistä.

Tällä hetkellä seurassa voi harrastaa amerikkalaista jalkapalloa miehissä että junioreissa. Junioreissa joukkueet löytyvät 9 – 13 vuotiaille pojille tai tytöille. Kesän lopussa on tarkoitus saada perustettua joukkue myös yli 15 – vuotiaille pelaajille, jotta ensi kaudella voidaan osallistua myös useampaan juniorisarjaan. Lisäksi myös cheerleading toiminta on aloitettu ja mukaan on saatu kiitettävästi lajista kiinnostuneita 10 – 14 –vuotiaita tyttöjä. Tähänkin toimintaan tarvitaan lajista kiinnostuneita ja harjoituksiin voi osallistua ottamalla yhteyttä valmennukseen. Lisäksi seurassamme harrastetaan salibandyä kolmella eri sarjatasolla, joihin myös otetaan aina uusia harrastajia mukaan toimintaan.

Nyt siis kaikki amerikkalaisesta jalkapallosta tai salibandystä kiinnostuneet uudet tai lajiin jo tutustuneet nuoret ja vanhemmatkin mukaan toimintaan, jotta saadaan ECG:stä entistä vahvempi ja kehittyvämpi seura amerikkalaisen jalkapallon ja salibandyn kartalle.

Ole siis aktiivinen, jotta löytäisit toiminnastamme Sinun lajisi.”

ECG:n seuraava kotiottelu:

East City Giants – Kuopio Steelers
25.7. lauantaina. Klo 13.00
Helsingin Velodromilla, Mäkelänkatu 70.