East City Giants taisteli voiton Raisio Oakmenista 6-20

East City Giants voitti kauden toisen ottelunsa Raisio Oakmenin vieraana luvuin 6-20 (6-6). Kaksi kauden ensimmäistä peliään voittanut Oakmen kohtasi kentällä parempansa. ECG ja Mikkeli Bouncers näin jatkavat sarjassa puhtaalla pelillä, Bouncersin eilen voitettua Kotka Eaglesin 7-44.

Ottelu ei alkanut Giantsille parhaalla mahdollisella tavalla. ECG sai heti ottelun alussa rangaistuksia ja ensimmäinen neljännes mentiinkin lähinnä ECG:n red zonella. Hienon pelin pelannut Giantsin puolustus kuitenkin pysäytti vastustajansa useamman kerran pelin aikana red zonella. Oakmen meni ottelussa 6-0 johtoon, mutta heidän lisäpisteensä epäonnistuttua, ei Oakmen enää onnistunut Giantsin puolustusta puhkomaan.

Huomionarvoista ottelussa oli ECG:n rangaistuksien suuri määrä. Tarkkoja tilastoja ei ole, mutta voisi arvioida että jaardeissa ECG otti takapakkia rangaistuksilla lähemmäs 100, ehkä jopa ylikin.Jaakko Saksa

Nämä rangaistukset ja ajoittain hyvin pelannut boxipelaaminen Oakmenin puolustukselta saivat monesti Giantsin puolustuksen taistelemaan oman maalialueensa lähellä. Ottelussa nähtiinkin ECG:n puolustukselta upea suoritus kun Oakmen pääsi 1&Goal tilanteeseen ECG:n 2 jaardin viivalta. Oakmenin pelatessa kaikki neljä yritystään, pystyi ECG silti pysäyttämään Raisiolaisten hyökkäyksen, ottaen jopa neljännellä yrityksellä pallonriiston.

Ottelun puoliajalle siirryttiin 6-6 tilanteessa, kun Giants pelinrakentaja Niko Bredbacka löysi heitollaan Jaakko Saksan. Puoliajalla ECG kokosi rivinsä hienosti ja toisella puoliajalla ECG:n puolustus jatkoi kovaa työtään ja hyökkäys viimeisteli ottelun kahdella maalillaan.

Tämä ottelu oli ECG:lle tiukempi kuin sarjan avaus Lionsia vastaan. Ottelu olikin erinomainen mittari, ja näytti joukkueelle missä asioissa pitää pelin vielä parantua. Joukkueen itseluottamukselle upeat onnistumiset ja toinen voitto kauden alkuun on erinomainen asia.

Seuraavaksi ECG tulee kohtaamaan Kotka Eaglesin 28.6. Helsingin Velodromilla klo. 15.00. Kotka Eagles on hävinnyt tähän mennessä kaikki kolme otteluaan, joista kaksi Oakmenia vastaan. Giants leirissä kuitenkin tiedostetaan että tulokasjoukkueilla on usein tapana parantaa reilusti peliään kauden mittaan ja ECG ei missään nimessä voi lähteä otteluun ´takki auki´asenteella.

Valitettavasti juhannusviikonloppuna ette pääse nauttimaan ECG:n otteista, mutta 28.6. pääsette taas nauttimaan Jättiläisten kovasta jenkkifutiksesta!

ECG - Oakmen