East City Giants hakee paikkaa I-divisioonasta

East City Giants on päättänyt hakea sarjapaikkaa I-divisioonasta kaudelle 2017. II-divisioona oli urheilullisesti erittäin tasainen ja mestarijoukkue Mikkeli Bouncersin päävalmentaja Esa Suhonen totesikin Rautamaljan jälkeen että mikä tahansa joukkue olisi voinut sarjan voittaa.

On perusteltua kysyä miksi ECG hakee paikkaa I-divisioonasta, vaikka ei onnistunut pääsemäänkään tavoitteeseensa, Rautamaljaan, edellisellä kaudella. ECG haluaakin selventää perustelujaan hakemiselle.

RAUTAMALJA KAMPPAILUN TASAISUUS

Urheilullisesti II-divisioona oli tosiaan erittäin tasainen sarja ja kaikki sarjan joukkueet pelasivat ristiin toistensa kanssa. Sarjan voittaneen Bouncersin ECG voitti kauden aikana pelatussa pelissä 25-0. Tämän lisäksi toiselle Rautamaljassa pelanneelle joukkueelle Pori Bearsille ECG hävisi vain kolmella pisteellä joukkueiden kohdatessa kauden alussa. Vaikka ECG ei siis voittanutkaan Rautamaljaa, oli ECG:llä urheilullisesti tasainen joukkue joka pystyi haastamaan ja voittamaankin sarjan kärkeen sijoittuneet joukkueet.

JABARI HARRISIN KANSSA PELAAJASOPIMUS

ECG on julkaissut jo päävalmentajasopimuksen pelinrakentaja Jabari Harrisin kanssa. Harrisin kanssa on tehty jo pelaajavalmentajasopimus ja jos ECG saa sarjapaikan I-divisioonasta, tulee Harris toimimaan mustakeltaisten pelinrakentajana tulevalla kaudella. Harris on niittänyt menestystä ensin Yhdysvalloissa ja sen lisäksi sekä Suomessa Vaahteraliigassa että Puolassa pelatessaan. Viime kaudella Harris valittiin koko Puolan liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Harris myös asuu Suomessa, joten hän tulee toimimaan ECG:n kanssa ympäri vuoden ja tämä on pelillisesti erittäin merkityksellinen asia joukkueelle.

URHEILULLINEN, NÄLKÄINEN JOUKKUE

ECG:n joukkue on urheilullinen, mutta vielä viime kaudella hieman kokematon. ECG:n joukkue koostui jo kuluneella kaudella pääasiassa nuorista, urheilullisista pelaajista, jotka eivät ole vielä pelanneet kauaa lajia. ECG:n pelaajisto kehittyi huimasti viime talvikaudella ja on lupa odottaa että sama jatkuu tulevana talvikautena. ECG:n joukkue harjoittelee käytännössä ympäri vuoden aktiivisesti ja ohjatusti. ECG:n talvikauden ohjelmasta vastaavat Jabari Harris ja Ari Evwaraye. Joukkue onkin jo vahvistunut heti edellisen kauden jälkeen. Yksi jo saapuneista pelaajista joukkueeseen on nuori Eliel Smith. Smith on kasvanut amerikassa ja pelannut high schoolissa, mutta häneltä löytyy Suomen passi ja hän on asettunut ECG:hen kasvamaan pelaajana.

VALMENNUSTIIMI

ECG:n vahvuutena on myös laaja sekä ammattimainen valmennustiimi. Harris, Evwaraye, Samuel Orvomaa, Roope Kolehmainen sekä Jari Mellin jatkavat varmasti joukkueen valmennuksessa. Heidän lisäksi joukkue on hyvin lähellä ja lähes varmistusta vaille muutaman nimekkään ja tutun valmentajan kanssa. Myös kokenut jenkkifutispelaaja amerikkalainen Sam Ryan on hyvin mahdollisesti tulossa joukkueeseen tuomaan tietotaitoaan etenkin keskushyökkääjille. Ryan myös pelaa keskushyökkääjänä tullessaan.

JUNIORIT

Kriteereissä päästä I-divisioonaan on myös juniorijoukkueiden toiminta. ECG:n junioritoiminta on useita vuosia ollut jo aktiivista ja hyvin organisoitua. Junioreita on runsaasti ja joukkueet menestyvät myös hyvin. Viime kaudella ECG:llä oli juniorijoukkueita ikäluokissa U9, U11, U13 ja U15. Tulevalle kesällä ECG pyrkii myös luomaan U17 ikäluokan joukkueen, johon muutama pelaaja jo löytyykin.

HALU NOUSTA

ECG todella haluaa nousta ja myös menestyä I-divisioonassa. ECG ymmärtää sarjatason nousun haasteet urheilullisesti (kokemuksesta) sekä taloudellisesti ja on valmis vastaamaan näihin haasteisiin.