East City Giants 14 – 0 voittoon Hangosta!

ECG teki sen mitä piti. Otti elintärkeän voiton Hanko Sun Citystä ja näin piti yllä mahdollisuuden välieräpaikkaan. Ensi viikon lauantaina ECG:n on mahdollista varmistaa välieräpaikka voittamalla Mikkeli Bouncers. Tuo ottelu pelataan Mikkelissä klo. 14.00 alkaen.

Kun aiemmassa ottelussa Poria vastaan ei kovin moni asia ECG:ltä onnistunut (kuten myös raportin teko, pahoittelut siitä ECG:n toimitukselta), niin Hankoa vastaan oli ECG:n ilme toinen. Joukkue lähti taistelemaan alusta alkaen kovaa ja näyttämään sitä että tämä joukkue todella haluaa päästä loppuun asti tällä kaudella. Hanko on viime vuosina ollut vaikea vastus ECG:lle ja tälläkin kaudella ensimmäisessä kohtaamisessa Sun City oli joukkueista parempi. Nyt oli toisin, mutta totuuden nimissä ECG:n täytyy tästä vielä parantaa selvästi suoritustaan kyetäkseen voittamaan Rautamalja.

ECG:n puolustus oli ottelussa todella vahva, kuten numerotkin sanovat. Jättiläisten puolustuksella olikin suuri merkitys pisteiden teossa ottelussa. Ottelu alkoi Hangon hyökkäysvuorolla. Ensimmäisellä downilla ECG:n boxi näytti voimansa ja pallonkantaja taklattiin aloituslinjan takana. Toisella downilla ECG:n blitzi oli oikea-aikainen ja ECG sai paineen avulla riistettyä pallon Hangon hyökkäykseltä. ECG:n hyökkäys sai siis erinomaisen kenttäasemaan hyökätä kohti Hangon maalia. Muutama yritys myöhemmin ja pelinrakentaja Henri Winter löysi erinomaista kautta pelaavan Oskari Hyvärisen joka teki ottelun ensimmäisen maalin.

Ottelussa tosiaan ECG:n aloittava pelinrakentaja oli Henri Winter eikä Niko Bredbacka. Brecbacka kuitenkin tuli myös ottelun loppupuolella kentälle. Viimeisenä kolmena vuotena Bredbacka on aloittanut ECG:n jokaisen ottelun ja ollut käytännössä myös joukkueen ainoa pelinrakentaja. Oli Winterin aloittaminen valmennuksen puolelta herättelyä koko hyökkäykselle loppukautta ajatellen tai ei, on erinomaista että Jättiläisillä on tällä hetkellä kaksi kykenevää pelinrakentajaa johtamaan joukkueen hyökkäystä.

Ottelun toisessa TD:ssä ei kauaa ensimmäisen jälkeen kestänyt. Hangon hyökkäys tuli kentälle ECG:n maalin jälkeen. 3 yritystä joiden jälkeen puntti. ECG:n puntin palauttajana oli kapteeni Jani Lindholm. Lindholm nappasi pallon ja blokkien siivittämänä juoksi palloa 40 jaardia maaliin asti. Tällä kertaa ECG:n 2 lisäpisteen yritys onnistui ja tilanne olikin jo pelin lopputuloksessa 14-0.

Loppupelin ajan ECG:n puolustus pystyi siis pitämään Hangon hyökkäyksen kurissa. Muutamia siivuja Hanko eteni hyvin juosten sekä heittäen, mutta Jättiläiset pitivät heidät pois maalitaululta. ECG:n hyökkäys tässäkin ottelussa eteni hyvin pallon kanssa pitkiä siivuja, mutta jälleen kerran ne eivät johtaneet pisteisiin. Jaardimäärillä ei otteluita voiteta, joten tässä tehokkuudessa on vielä parannettavaa.

ECG:n puolustus otti useita pallonriistoja ottelussa ja erikoisjoukkueet pelasivat myös erinomaisen ottelun pitäen kenttäasetelman vaikeana Hangolle läpi ottelun.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Hanko Sun Cityltä laitahyökkääjä Joakim Lindholm ja ECG:ltä tukimies Petteri Blomqvist.

Alla päävalmentaja Samuel Orvomaan mietteitä ottelun jälkeen:

ECG:n kausi jatkuu siis viikon päästä lauantaina, kun vastaan asettuu Mikkeli Bouncers. Tällä hetkellä tiedetään jo että Pori Bears ja Nokia Ghoshunters ovat varmistaneet paikkansa vähintään välierässä, joten siitä viimeisestä paikasta kamppailevat siis ECG ja Bouncers. ECG voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella 25 – 0. Voittamalla uudestaan savolaiset on ECG varmasti jo välierässä!!

Kuvia ottelusta ECG:n facebook sivulla: Kuvia ECG – Sun City ottelusta