Bears jyräsi vahvasti läpi ottelun. ECG oli lopulta aseeton Porilaisia vastaan. Finaalissa kohtaavat Bears ja Bulldogs.

Bears finaaliin: ECG taipui 42-6 (21-0)

 

Pori oli lopulta se joukkue, joka katkaisi ECG:n mainiosti sujuneen paluukauden. Bears oli juuri niin vahva kuin ennakolta pelättävissä oli, eivätkä loppunumerot jätä epäselvyyttä siitä kumpi joukkue oli parempi. Bears juoksi erittäin vahvasti eikä Giants pystynyt tosissaan haastamaan Porilaisia kuin ajoittain.

Odotetusti Bears-pelaajien kamppailuvoima oli edellä ECG:tä ja tämän seurauksena keltamustat eivät saaneet vahvasti pelannutta Bearsia kuriin kuin satunnaisesti. Bears myös löysi aiempia vastustajia paremmin ECG:n heikkoudet ja niitä hyödyntäen onnistui latomaan mukavasti pisteitä taululle. Myös puolustus toimi, ja kurinalaisesti puolustaen Bears pystyi alun jälkeen tukkimaan juoksujen lisäksi myös ECG:lle elintärkeän heittotilan.

Bears onnistui ratkaisemaan pelin jo käytännössä ensimmäisellä puoliajalla karkaamalla kolmen maalin johtoon – ECG:lläkin oli omat hetkensä mutta aivan maaliin asti palloa ei kalkkiviivoiltakaan saatu. Toisen puoliajan aluksi Porilaiset vielä lisäsivät johtoaan, eikä Giantsin pelikään lähtenyt varsinaiseen lentoon. ECG:n lohdutusmaali tuli ottelun loppupuoliskolla pitkän heittopelin tuloksena.

Aivan kauden parasta peliään ECG ei esittänyt joten nälkää pitäisi riittää – bussimatkalla monen katse olikin jo tulevassa. Töitä riittää vuosiksi eteenpäin, mutta ensiaskeleet oikeaan suuntaan on otettu.  Kovan työn tuloksena – ei todellakaan onnenkantamoisella – saavutettu neljäs sija heti avauskaudella on kunniaksi koko joukkueelle.

II-divisioonan finaalissa Rautamaljassa kohtaavat oikeutetusti runkosarjan kaksi parasta joukkuetta. Toisessa välieräottelussa Sipoon Bulldogs voitti Falconsin myös selvästi 41-19 (20-13). Bears ei ole hävinnyt kauden aikana vielä yhtään ottelua, Bulldogsin ainoa tappio tuli ECG:tä vastaan. Rautamalja I pelataan Porissa urheilukeskuksen tekonurmella sunnuntaina 21.8. kello 16.00 alkaen.

Valmennustiimi on jo hionut syys- ja talvikauden valmennusohjelma josta tiedotetaan piakkoin – harjoittelusta kiinnostuneet pysykää siis kuulolla, ja tilaa vaikka RSS-uutissyöte sähköpostiisi.


Giants kiittää kaikkia kannattajiaan loistavasta kaudesta – tervetuloa mukaan seuraamaan harjoituksia myös talvikaudella!


Katso kuvia ottelusta Bears – ECG:
urheilusuomi.com
ECG Facebook

Sarjataulukko
Otteluohjelma

Vastaa