Back to basics – ECG jatkaa pelejään II-divisioonassa

 

Mollivoittoisen ensimmäisen I-divisioonassa pelatun kautensa jälkeen East City Giants jatkaa pelejään SAJL:n II-divisioonassa.

Mollivoittoisen ensimmäisen I-divisioonassa pelatun kautensa jälkeen East City Giants jatkaa pelejään SAJL:n II-divisioonassa.

– Tottakai analysoimme kauden jälkeen tilannetta pitkällisesti ja hartaasti, toteaa seuran jenkkifutisjaoston johtaja “Eti” Karkulahti. I-divisioonassa jatkaminen olisi periaatteessa liiton sääntöjen puitteissa ollut mahdollista, mikäli muiden sarjaan hakevien joukossa ei olisi ollut suoraan kaikkia divisioonakriteerejä täyttävää joukkuetta. Kaikkien tiedossa olevien seikkojen valossa oli kuitenkin järkevämpää lähteä jälleenrakentamaan kilpailutoimintaa II-divisioonassa.

– Annoimme selkeästi enemmän periksi päätöksellä olla ottamatta amerikkalaisvahvistuksia kuin mitä etukäteen arvioimme. Tietystikään pelillistä menestystä ei voi rakentaa vahvistusten varaan, kuten olemme aiemminkin todenneet, mutta kuluneella kaudella tämä johti selvästi rumempiin tappioihin kuin mitä joukkueemme kotimaisten pelaajien tasoero muihin oli. Sillä taas oli kauden mittaan vaikutuksia joukkueen moraaliin.

Päävalmentajana toiminut Ari Evwaraye tarkastelee kauden saldoa muutoinkin kuin ottelujen lopputulosten valossa.

– Me pyrimme ylläpitämään järjestelmää, joka rakentuu pelaajien kehittymiselle. Ne, jotka ovat ottaneet järjestelmästä kaiken irti, ovat olleet riittävällä kilpailullisella tasolla ja korkeammallakin.

Useampi Giantsin jenkkifutiskoulussa vuonna 2010 lajin aloittanut pelaaja on herättänyt Vaahteraliiga- ja muiden I-divisioonajoukkueiden mielenkiinnon.

– Joukkueena epäonnistuimme “pelaajatehtaassamme” tuottamaan riittävän määrän pelaajia, mutta yksilötasolla onnistuimme hyvin. Tämä on osoitus siitä, että jenkkifutiskouluun ja -opistoon rakentuvan järjestelmän perusta on kunnossa. Nyt täytyy vain jatkaa töitä uusien ja vanhojen pelaajien kanssa. Olemme kovin tyytyväisiä siihen, miten tietyt “vanhat” pelaajat ovat ottaneet vastuuta omasta harjoittelustaan ja johtajuutta muidenkin tekemisessä. Valmennus tekee raamit, mutta taulun maalaa jokainen itse.

ECG:n koulu ja opisto ovat jälleen täydessä vauhdissa.

– Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä, siteeraa Evwaraye tuttua sanontaa. Tulemme lähiaikoina tiedottamaan talven avoimista leireistä, jotka saivat viime harjoittelukaudella hyvän vastaanoton, sekä muutamista uusista päänavauksista.

Työt siis jatkuvat Giants-leirissä.

Vastaa