Ari Evwaraye siirtyy sivuun toistaiseksi – Samuel Orvomaasta ECG:n päävalmentaja

East City Giantsin valmennuksessa tapahtuu merkittävä muutos päävalmentaja Ari Evwarayen siirtyessä sivuun toistaiseksi valmennuksesta. Hänen paikkansa täyttää hyökkäyksen koordinaattori Samuel Orvomaa.

Joukkueenjohtaja Henri Kurki kommentoi tilannetta seuraavasti:

“ECG:ssä on ollut syksystä saakka kova tekemisen meininki. Aiemmin ilmoitettu päävalmentajamme Ari Evwaraye on ollut sivussa joukkueen harjoituksista jo 2014 talvesta lähtien henkilökohtaisista syistä. Tuona aikana OC Samuel Orvomaa yhdessä ECG:n laajan valmennustiimin kanssa on johdattanut Jättiläisten treenejä menestyksekkäästi. Jättien juna kulkee kovaa vauhtia kohti kesän pelejä.

Näin ollen ECG haluaa kunnioittaa Arin antamaa panosta ja työtä ECG:ssä tukemalla häntä ja antamalla hänelle aikaa saada henkilökohtaiset asiat elämässään uusille urille.

Täten ECG:n päävalmentajana jatkossa toimii jo päävalmentajan sijaisuutta hoitanut Coach Orvomaa.”

 

Samuel Orvomaa
HC & OC Samuel Orvomaa

Uusi päävalmentaja Orvomaa kommentoi muuttunutta tilannetta seuraavasti:

“Kaikki Arin tuntevat tietävät sen palon, jolla hän on tehnyt töitä ECG:n eteen viimeiset vuodet. Koko ECG haluaa mahdollistaa Arille hänen tarvitsemansa ajan ja näin löysimme itsemme tilanteesta, jossa massiiviset saappaat on täytettävä. Vuodenvaihteen tienoilta lähtien olemme muovanneet itseämme niihin saappaisiin ja yrittäneet täyttää ne parhaan kykymme mukaisesti. Kaiken kaikkiaan halukkaita tekijöitä on organisaatiossa mukana ja mielestäni tekemisemme laatu on säilynyt hyvänä koko ajan. Nyt tapahtuva nimikkeensiirto on vain muodollisuus – meillä alkaa kausi kahden kuukauden päästä ja karavaanimme kulkee nyt toistaiseksi yhtä miestä kevyempänä. Tässä ei ole kyse vallankaappauksesta tai omasta ambitiostani, vaan otan tittelin nyt toistaiseksi haltuun ja tilanteiden muuttuessa luovun siitä ilman dramatiikkaa.

Joukkue harjoittelee edelleen hyvin ja kehittyy tasaisesti, pelikirjaa on ajettu sisään nyt muutaman kuukauden verran ja repertuaari alkaa olla kohtalaisella tasolla. Mukaan on taas tullut muutama uusi naama ja täytyy oikein ääneen ihmetellä, miten luontaisesti joillekin laji sopii. Pientä murhetta meillä on ollut pallonkantajaosastolla, mutta toistaiseksi on saatu aina jollekin pallo lykättyä downien aikana. Vammat paranevat ja laajalla rintamalla on tarkoitys vyöryttää hyökkäystämme eteenpäin.

Puolustuksen puolella Sami Aalto on saatu mukaan valmennusporukkaan ja hänen kymmenien juniori- ja naisten sarjojen valmennusmitalien jatkoksi halutaan nyt rautaa. Kehitystä tapahtuu sillä puolella palloa ehkä erityisen paljon tällä hetkellä ja kokoaikainen yhteistyömme 69ersin kanssa ei voi olla hyödyttämättä puolustusta, kun vastassa on C. Johnsonin ja Sebastian Sagnen tasoisia pelimiehiä. Harjoitusformaattimme sisältää paljon 11 vs. 11 downeja ja se näkyy – vaikka live-tilanteissa loukkaantumisia on muutama tullutkin, on syyskuussa ensi kertaa rojut niskaan laittaneilla pelaajilla takana jo yli kauden verran downeja oikeaa jefua. NDU:n kausi on nyt päällä ja sitä kautta rosterimme elää vielä aavistuksen, mutta olemme sillä tapaa loistavassa tilanteessa, että 6. ja 7. linjamies ja 5. ja 6. LB voidaan heittää kehiin ongelmitta. Usko joukkueeseen on siis vahva.”

Giantsin valmennustiimi kokonaisuudessaan: http://ecg.fi/staff

 

Giants valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan kauteen.
Giants valmistautuu kovaa vauhtia tulevaan kauteen.