Ari Evwaraye jatkaa ECG:ssä pelaajavalmentajan roolissa!

ECG saa kauden loppuessa loistavia uutisia ensi kauden osalta. Joukkueessa aiemmin puolustuksen koordinaattorina sekä päävalmentajana toiminut Ari Evwaraye jatkaa joukkueessa pelaajavalmentajan roolissa. Evwareye palasi kentille kuluvalla kaudella vuosien tauon jälkeen ja väläyttelikin pelaamissaan otteluissa taitojaan. Ennen tätä kautta häneltä löytyy pelaajakokemusta Vaahteraliigasta Turku Trojansista sekä Porvoon Butchersista. Evwarayelta löytyy myös maajoukkuekokemusta. Porvoon Butchersin riveissä hän oli voittamassa 4 kertaa peräkkäin Vaahteramaljaa.
Puolustuksen linjassa pelaavan Arin kaksi veljeä, Seppo Evwaraye ja Efe Evwaraye ovat myös tunnettuja lajin parissa Suomessa. Seppo Evwaraye pelasi 2000- luvun alkupuoliskolla Yhdysvalloissa Nebraskan yliopistossa, jossa hän voitti useamman Bowl ottelun. Tällä hetkellä hän valmentaa kovassa nousukiidossa olevaa Wasa Waild Royalsia. Efe Evwaraye on jo vuosia kuulunut maajoukkueen vakiomiehistöön ja häneltä löytyy pelikokemusta mm. kovatasoisesta Saksan liigasta.

Ari Evwaraye tulee varmasti jakamaan laajaa tietotaitoaan hänen valmennettavilleen ja palasten loksahdellessa paikoilleen, on ECG:n ensi kauden puolustuksen linja varmasti nälkäinen ja kovatasoinen. Evwarayen nippu on varmasti sellainen, johon puolustuksen linjamiehenä on hienoa ja ylpeää kuulua.

Haastattelimme Ari Evwarayea:

Palasit kentälle vuosien tauon jälkeen, miltä paluu tuntui?

“Pelaaminen tuntuu varsin samalta kuin edelliselläkin kerralla. Tietysti Vaahteraliigaa ja II-divisioonaa ei voi verrata toisiinsa, mutta pelaaminen tuntuu aika samalta. Pelivauhti on varmasti hitaampi, mutta väistämättä olen itsekin hitaampi kuin viisi-kuusi vuotta sitten. Myönteinen yllätys on ollut se, miten hyvin kentällä jaksaa.”

Entäs mitkä ovat tähän asti pelaajaurasi mieleenpainuvimpia kokemuksia?

“Näitä on varmasti muutama, mutta kärkeen nousee kyllä EFL-sarjan semifinaaliottelu Tirol Raidersia vastaan Itävallan alppimaisemissa kesällä 2009. Ottelu oli kova ja vaativa ja päätyi harmillisesti meidän (Porvoon Butchers) tappioon, mutta nähdessämme muutamaa viikkoa myöhemmin, miten ylivoimainen Raiders oli finaalissa Pariisin joukkuetta vastaan, tuli tunne, että ehkä olimme oikeasti ihan hyviä. Tuona vuonna joukkueemme olikin #4 Euroopan seurajoukkueiden rankingissa. Tuohon kauteen liittyy muutenkin myönteisiä muistoja, kun pelasimme veljieni Sepon ja Efen kanssa samassa joukkueessa. Erityisesti Efen kanssa pääsimme olemaan paljon samaan aikaan kentällä ja pääsimme muutaman kerran tekemään pelejäkin yhdessä.”

Olet siis päättänyt jatkaa joukkueessa ja valmentaa joukkueen
puolustuksen linjaa. Linjasta löytyy myös nuoria lupaavia yksilöitä,
joita saattaa tryoutissa tulla joukkueeseen vielä lisää. Kuinka otat
haasteen vastaan valmentaa heistä seuraavalle kaudelle linja jokaHC Evwaraye
hallitsee otteluita?

“Aiempina vuosina ollessani päävalmentaja ja puolustuksen koordinaattori on puolustuksen linja ollut osa-alue, josta olen jatkuvasti kokenut huonoa omaatuntoa. Siinä minulla olisi ollut oman pelaajakokemukseni ja saamani valmennuksen myötä eniten annettavaa. Erityisesti ECG-legenda Sami Porkan opit ja filosofia maajoukkueleireiltä ovat jääneet vahvasti mieleen. ECG:hän on historiallisesti tunnettu nimenomaan kovista linjamiehistään ja tämä tavaramerkki on syytä palauttaa kotiin. DL on puolustuksen ankkuri, joka hyvin suoriutuessaan voi saada itsensä lisäksi myös muut näyttämään hyvältä ja pelaamisen helpolta. Taikatemppuja haasteen ratkaisemiseksi ei ole vaan kovaa työtä. Kuten aiemminkin olen sanonut, kaiken perusta on riittävä ja oikeanlainen fysiikka – ilman sitä tekniikka on turhaa.”

Mitä tärkeimpiä ominaisuuksia näet puolustuksen linjamiehelle?

“Aggressiivisuus, räjähtävä voima, nopeus, perustekniikka ja nopeusvoimakestävyys.”

ECG on jo asettanut tavoitteekseen olla II-divisioonan paras joukkue
vuonna 2016 ja tässä seurassa tavoitteet ovat varmasti vieläkin
korkeammalla pidemmällä aikavälillä. Miltä tuntuu olla osa tätä
kunnianhimoista projektia tässä seurassa?

“ECG:ltä ei kunnianhimoa ole puuttunut – ei ensimmäisellä kerralla 1979-2001 eikä 2010-… Me olemme jatkuvasti oppiva ja kehittyvä organisaatio, joka on kerta toisensa jälkeen selvinnyt vaikeista ajoista vahvempana. Joukkueen organisaatio on tällä hetkellä erittäin vahvalla pohjalla, mikä viime vuonna myös mahdollisti sen, että astuin sivuun päävalmentajan tehtävistä. Nyt HC Samuel Orvomaa ja joukkueenjohtaja Henri Kurki ovat omalla “vahtivuorollaan” vieneet kokonaisuutta taas monta askelta eteenpäin. Minulla on ilo päästä jatkamaan jenkkifutiksen parissa sellaisessa ympäristössä, josta voin aidosti olla ylpeä.”