ECG:n entisiä ja nykyisiä jäseniä sai SAJL:n pronssisia ansiomerkkejä

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto jakoi 4.10.2014 35-vuotisjuhlassaan palkintoja ansiokkaille henkilöille. Liiton kriteerit jaetuille kultaisille, hopeisille ja pronssisille ansiomerkeille ovat:

Kultaisen ansiomerkin myöntää liittokokous saatuaan hallitukselta perustellun esityksen. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka hopeisen ansiomerkin saatuaan on jatkuvasti ollut mukana liiton toiminnassa vaikuttaen ja tukien erityisen ansiokkaasti amerikkalaisen jalkapallon edistämistä maassamme.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on vähintään 10 vuoden ajan toiminut liiton ja/tai sen jäsenyhdistyksen hyväksi tai joka toimenpiteillään on tuntuvasti tukenut liiton toimintaa tai muutoin huomattavasti edesauttanut koko maan amerikkalaisen jalkapallon eteenpäin viemistä.

Pronssinen ansiomerkki myönnetään seuran tai liittohallituksen jäsenen ehdotuksesta henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut amerikkalaisen jalkapallon hyväksi vähintään viisi vuotta.

Tero Blomster, Niklas Carpelan, Ari Evwaraye, Harri Kaasinen, Janne Kilpeläinen, Juhani Kähönen, Lauri Nieminen, Pekka Tuomi sekä Mikko Sammal palkittiin liiton pronssisilla ansiomerkeillä.

Tero Blomster toimii nykyään seuran puheenjohtajana, Ari Evwarayen toimiessa edustusjoukkueen päävalmentajana.

Niklas Carpelan sekä Juhani Kähönen ovat ECG-kasvatteja, jotka pelasivat viime kaudella Hämeenlinna Huskiesissa ollen iso tekijä Hämeenlinnan menestykselle. Kauden päätteeksi pelinrakentaja Carpelan ja laitahyökkääjä Kähönen voittivat Huskiesin kanssa  II-divisioonan mestaruuden Rautamaljan.

Harri Kaasisella oli menestyksekäs pelaajaura ECG:ssa ja hän toimi myös ECG:n toiminnanjohtajana vuosina 1990-1996. Nykyään Kaasinen on toiminut apuvalmentajana ECG:n juniorijoukkueessa.

Pekka Tuomi, Lauri Nieminen sekä Janne Kilpeläinen niittivät menestystä ECG:n paidassa tehden Jättiläisten puolustuksen linjasta ehdottomasti palkitsemisen arvoisen. Nämä miehet olivat osanaan tuomassa tunnetuksi Giantsin kovan linjapelaamisen sekä pysäyttävän puolustuksen linjan.

Mikko Sammal on kovaluinen ECG:n kasvatti, jonka pelaajaura kattaa kolme vuosikymmentä. Sammal on myös valmentanut viime vuosina Giantsia. Viime kaudella Sammal valmensi Jyväskylän Jaguaarien puolustusta.

Myös entiset ECG pelaajat Kimmo Kari , Jason Thomas sekä Johann Dowe saivat pronssiset ansiomerkit. Kimmo Kari aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen b-junioreissa Giantsin riveissä. Kari toimii nykyään ECG:n webmasterina. Nykyään 69ersin  päävalmentajana toimiva Jason Thomas pelasi 90-luvulla Giantsissa. Jasonin isä jo edesmennyt valmentaja Clarence ‘Motts’ Thomas oli myös aikanaan todella iso osa Giantsia ja hän on osa Giantsin menestysvuosia 90-luvulla. Johann Dowe pelasi Giantsissa jo 1980-luvun alussa ja hänen pelaajauransa loppui vasta viime vuosina Helsinki 69ersin riveissä.

East City Giants haluaa onnitella kaikkia näitä henkilöitä pronssisen ansiomerkin saamisesta ja haluaa myös kiittää heidän työstään ECG:n sekä suomalaisen amerikkalaisen jalkapallon eteen.